Après-ski & Culinair

Gezond eten op wintersport

Gezond(er) eten op wintersport

19 jun. 2024 , Après-ski & Culinair

De herfst en wintermaanden komen eerder dan je denkt en de goede voornemens worden alvast gemaakt. Vol goede moed starten de meeste mensen straks weer massaal weer met gezonder eten, veel sporten en genoeg tijd voor zichzelf te nemen. En dan komt ook daar de heerlijkste vakantie van het jaar aan: wintersport!

Bachwirt in Maria Alm

Leukste eet- en drinkplekjes in Maria Alm

01 feb. 2024 , Après-ski & Culinair

Ik kom al jaren in Maria Alm en heb ondertussen zo mijn favoriete culinaire plekjes in Hochkönig. Lekker eten en drinken hoort er natuurlijk bij op wintersport! De meeste van deze restaurantjes zijn ook in de zomer super plekjes om te bezoeken. Waar moet je zijn in het skigebied Hochkönig voor de beste kaiserschmarn, de gezelligste après-ski en de vriendelijkste bediening of de beste pizza’s in town?

Een heerlijk wintersportdrankje

Génépi, een heerlijk wintersportdrankje

27 jan. 2024 , Après-ski & Culinair

Ik was in december in het schitterende Vallé d'Aosta. En daar houden ze naast skiën wel van een drankje. Één drankje in het bijzonder; De Génépi. Dit is een een traditionele likeur uit de Alpen die in Frankrijk, Italië en Zwitserland wordt gemaakt. Het drankje is populair in de Alpen, vooral in De Franse Alpen, in de Aostavallei in het Noordwesten van Italië en Zwitserland.

Kaiserschmarrn

Kaiserschmarrn, Gröstl en Schnitzel

18 okt. 2023 , Après-ski & Culinair

De winter komt er weer aan! Krijg jij al trek bij het horen van Kaiserschmarrn, Gröstl en Schnitzel? Wij wel. Vaak hoef je helemaal niet te wachten tot je weer naar de bergen mag, want thuis kun je deze gerechten ook prima bereiden. Lees over de heerlijkste Oostenrijkse gerechten en check hieronder het recept voor Kaiserschmarrn.

UIt eten in Söll

Geweldige restaurants in Söll

28 jul. 2023 , Après-ski & Culinair

Uit eten is voor de meeste mensen tijdens de wintersport het ultieme vakantiegevoel. Tijdens mijn bezoek aan Söll in het Wilder Kaiser deel van SkiWelt bezochten we enkele restaurants en hebben wij onze bevindingen voor je op een rijtje gezet. Dus mocht je ooit in Söll of één van de omliggende dorpen zijn, dan volgen hier enkele restaurant tips.

Wintersport en Abondance kaas

Wintersport en Abondance kaas

07 feb. 2023 , Après-ski & Culinair

Tijdens ons bezoek aan Portes du Soleil in de Haute Savoie, met 650 km één van de grootste skigebieden ter wereld, hebben we een bezoek gebracht aan de kaasboerderij GAEC de Barbossine van Emmanuel en Corinne David in Châtel waar Abondance kaas wordt gemaakt. Op de boerderij hebben ze 40 koeien die tweemaal per dag worden gemolken

De Après-ski top 25

De Oostenrijkse après-ski top 25

31 jan. 2023 , Après-ski & Culinair

Houd jij wel van een drankje doen na het skiën of gewoon even chillen met colatje en een muziekje op het balkon van je appartement? Dan moet je natuurlijk mee kunnen zingen met de beste après-ski liedjes die je in Oostenrijk kunt vinden. Wij hebben voor jou de top 25 op een rijtje gezet van de meest favoriete après-ski liedjes die uit de Oostenrijkse boxen galmen.

Culinaire hoogtepunten in Ski Amadé

Culinaire hoogtepunten in Ski Amadé

23 dec. 2022 , Après-ski & Culinair

Taste Ski Amadé! Regionale producten, Oostenrijkse wijnen en heerlijke pistes wisselen elkaar in dit veelzijdige gebied in een hoog tempo af. Ik verbleef afgelopen winter voor Wintersport Live in het Gasteinertal. In deze blog nemen we je mee in de culinaire hoogtepunten voor, na en tijdens het skiën, die we hier hebben mogen ervaren.

De culinaire Königstour

De culinaire Königstour

26 okt. 2022 , Après-ski & Culinair

In het skigebied Hochkönig zijn er voldoende pistes om dagen te genieten van de wintersportvakantie. Op de 150 kilometer aan gevarieerde pistes beleef je unieke momenten. Het biedt voor iedere type skiër mogelijkheden, het is sneeuwzeker en de pistes zijn heerlijk. Bij het gebied horen de authentieke dorpen; Maria Alm, Dienten en Mühlbach.

Wintersport in Oostenrijk zonder après-ski

Wintersport in Oostenrijk zonder après-ski

25 sep. 2020 , Après-ski & Culinair

Het zal je vast niet zijn ontgaan de afgelopen dagen. Het hoge woord is eruit; dit jaar is er geen après-ski in Oostenrijk. Maar er kwam een nog veel belangrijkere mededeling van De Oostenrijkse kanselier Sebastian Kurz, vinden wij; "de wintersport kan doorgaan"... en daar komen de meeste mensen voor. toch?