Wintersport in Andorra

Wintersport Andorra
Wintersport Andorra - Arinsal

Andorra ligt vrij zuidelijk tussen Zuid Frankrijk en Spanje geperst als het ware. Wanneer je aan deze streek denkt, denk je niet direct aan wintersport. Maar niets is minder waar. Andorra is zelfs vrij sneeuwzeker, door ze bovengemiddelde ligging van de dorpen en de toppen van de skigebieden. In de regel ski je in Andorra tussen de 1500 en 2700 meter hoogte, wat in de Alpen zou tellen als een hoog skigebied!

Niet alleen de hoogte en de ligging maakt Andorra aantrekkelijk, ook het type sneeuw is voor de meeste wintersporters een heerlijke ervaring. Door de lage luchtvochtigheid is de neerslag die in de vorm van sneeuw valt vaak erg droog. Hierdoor heb je het gevoel of je op de pistes van Canada of Fins Lapland aan het skiën bent. Met recht... poedersneeuw!

Skigebieden en pistes in Andorra

Andorra kent maar een handjevol skigebieden, maar ondanks dat men soms nog wat sceptisch is over een wintersportvakantie in Andorra, doen deze skigebieden niet onder aan de skigebieden die je kent in de Alpen. Grandvalira en Vallnord behoren in dit rijtje thuis. De laatste jaren is er fors geïnvesteerd in de infrastructuur en in de skifaciliteiten. En dat zie je terug in de skigebieden. Nog niet overal zijn de soms zeer oude liften vervangen voor gondels uit deze tijd, maar langzaam maar zeker komt de vernieuwing tot stand.

Prijsniveau

In Andorra reken je af zonder belasting op goederen en voedsel. En dat zie en voel je in je Portemonnee. Het is wel even schrikken als je Andorra binnen rijdt. Overal zie je grote billboards met reclame voor drank, parfum en sigaretten. Maar wanneer je deze borden eenmaal voorbij bent, doemen de bergen op en denk je alleen nog maar aan skiën. De gemiddelde prijs ligt in Andorra lager dan in de Alpenlanden.

Après-ski in Andorra

Ondanks dat de après-ski in Andorra zeker niet is wat je gewent bent van de grotere Oostenrijkse skidorpen, men is hier wel een inhaalslag aan het maken aan après-ski faciliteiten. De bekendheid van de skigebieden groeit en daardoor wordt het publiek steeds veelzijdiger én veeleisender. Dus mocht je naar één van de grotere skidorpen gaan in Andorra dan zul je zeker ook een lekker biertje kunnen doen met een muziekje op de achtergrond.

Vervoer & Bereikbaarheid

Wanneer je naar Andorra op wintersport gaat is de makkelijkste en daardoor ook de meest gekozen route via de luchthaven van Barcelona. Ook via Toulouse is een veel gekozen route, maar het aanbod aan vlucht naar Barcelona is een stuk ruimer. Welke route je ook kiest, je bent vanaf beide luchthavens nog circa 200 km verwijderd van je bestemming in Andorra. Er gaan diverse pendelbussen die je naar de plaats van bestemming brengen. Met de auto ben je gemiddelde 1300 kilometer verwijderd van Andorra, geteld vanaf Utrecht.

Met het vliegtuig op wintersport naar Andorra: Transavia

Ski's huren met korting in Andorra

Wintersportmateriaal huren? Huur je ski's, snowboard of schoenen in Andorra met korting via:

Provincies in Andorra

Wintersport Pyreneeën

Pyreneeën

De Pyreneeën liggen in drie verschillende landen; Frankrijk, Spanje en Andorra. Voor de wintersport is Andorra het belangrijkste deel van de Pyreneeën. Ondanks dat dit...