Wintersport in Spanje

Wintersport Spanje
Wintersport Spanje - Sierra Nevada

Zon, strand, palmbomen en sangria. Daarvoor moet je niet op de website van Wintersport Live zijn. Sneeuw, après-ski en pistekaarten... dan ben je bij ons aan het juiste adres. Ook voor Spanje! Want je kunt wel degelijk op verschillende plekken in Spanje op wintersport. En goed ook.

En armoedig en summier zijn deze skigebieden allerminst. Het meest bekende skigebied van Spanje is waarschijnlijk Sierra Nevada. Het spreekt bij de meeste wintersporters het meest tot de verbeelding.

Skigebieden en pistes in Spanje

De skigebieden in Spanje liggen voor het overgrote deel in het Noorden, tegen de Franse grens en vaak niet ver van Andorra. Dit zijn de skigebieden in het Spaanse deel van de Pyreneeën. Hier vind je skigebieden tot 180 pistekilometers. De meeste skigebieden tellen minder dan 100 pistekilometers in Spanje, met uitzondering dus van een paar grotere skigebieden. Het meest bekende in de Pyreneeën is Formigal en telt bij elkaar 180 kilometers aan pistes.

Prijsniveau

Het prijsniveau in Spanje hangt een beetje af van waar je naar toe gaat. Skiën in Spanje staat zeker niet bekend als prijzig, maar de kleine skigebieden in de Pyreneeën zijn beduidend goedkoper dan de grotere skigebieden en het skigebied van Sierra Nevada. Zoals zo vaak het geval is; waar meer mensen naar toe komen en meer jongeren zijn gaan de prijzen voor de accommodaties en gastronomie omhoog. Dat gezegd hebbende liggen de prijzen gemiddeld nog steeds een stuk lager dan de prijzen in de skigebieden in de Alpen.

Après-ski in Spanje

Je zal nog verbaast staan over de après-ski in Spanje. Oostenrijkse en Duitse Schlagers kom je hier niet tegen, maar de grotere skigebieden hebben wel degelijk après-ski tenten. En dat komt vooral omdat deze gebieden veel jongere aantrekt. En waar jongeren zijn ploppen de barretjes uit paddenstoelen uit de grond. Dat is in Spanje niet anders. De meeste skigebieden hebben daarom een diversiteit aan après-ski mogelijkheden en prima faciliteiten om na het skiën en lekker Spaans biertje te drinken. In de kleinere skigebieden is het vinden van een barretje een stuk lastiger.

Vervoer & Bereikbaarheid

Met het vliegtuig op wintersport naar Spanje: Transavia

Ski's huren met korting in Spanje

Wintersportmateriaal huren? Huur je ski's, snowboard of schoenen in Spanje met korting via:

Provincies in Spanje

Wintersport Spaanse Pyreneeën

Pyreneeën

De Pyreneeën liggen verspreid over 3 landen; Frankrijk, Andorra en Spanje. Vooral in het Spaanse deel van de Pyreneeën en in Andorra vind je een...

Wintersport Andalusië

Andalusië

Onderin Spanje, bijna helemaal in het meest zuidelijke puntje, ligt de regio Andalusië met Sevilla als Hoofdstad. In de directe omgeving van Sevilla liggen geen...