Keep it cool

Alpen krijgen een verse laag sneeuw

Alpen krijgen een verse laag sneeuw

05 mrt. 2024 , Keep it cool

Italië, Frankrijk, Zwitserland, Duitsland of Oostenrijk... Alle Alpenlanden krijgen er de komende week een verse laag sneeuw bij, tot aan de dalen! Maar uiteraard valt niet overal even veel sneeuw. De komende week valt op verschillende momenten vooral aan de zuidkant van de Alpen een flinke hoeveelheid nieuwe poeder.

Eindelijk weer kou en sneeuw naar de Alpen

Eindelijk weer kou en sneeuw naar de Alpen

20 feb. 2024 , Keep it cool

We hebben er even op moeten wachten, maar het lijk dat éindelijk weer kouder te gaan worden in de Alpen mét een hoop sneeuw. Lang niet overal gaat er veel sneeuw vallen, maar in grote delen van de Alpen is dit wel het geval. En dat de eerste keer in een hele lange poos dat het weer eens winter is in de skigebieden.

Winter in de Alpen

Volgende week winter in de Alpen

29 jan. 2024 , Keep it cool

Op het moment kennen de Alpen de warmste dagen van deze winter tot nu toe. En het zouden wel eens de warmste dagen van de hele winter kunnen gaan worden. Enkele dagen geleden is het lenteweer begonnen en daar komt nog even geen verandering in. Alhoewel a.s. donderdag er wat sneeuw wordt verwacht boven de 1300 meter.

Sankt Anton - 3 januari 2024.jpg

Kou en sneeuw onderweg naar de Alpen

03 jan. 2024 , Keep it cool

Net als in Nederland was het ook in de Alpen de afgelopen weken warm. Té warm ! Dat houdt overigens niet in dat sneeuwomstandigheden beroerd zijn. In tegendeel; de meeste skigebieden liggen er door de sneeuwval boven de 1200 meter prima bij. Alleen de dalen zijn erg groen en veel dalafdalingen zijn (weer) gesloten.

Nieuwe lading sneeuw onderweg naar de Alpen

Nieuwe lading sneeuw onderweg naar de Alpen

30 nov. 2023 , Keep it cool

De maand november heeft al flink van zich laten horen. De sneeuwval was als vanouds, maar... er komt een nog een enorme lading verse sneeuw aan. Vanaf donderdag 30 november tot en met zaterdag 2 december sneeuwt het bijna onophoudelijk in alle Alpenlanden. En ditmaal zijn ook de regio's aan de beurt waar de sneeuwlaag nog niet heel dik was.

Onze nieuwe vloggers

Onze nieuwe vloggers

30 nov. 2023 , Keep it cool

Maak kennis met onze nieuwe vloggers. Dit jaar gaat het team van Wintersport Live weer op stap met de camera's om de meest gave vlogs voor jullie te maken. Onze avonturen in de sneeuw leggen we vast op de gevoelige plaat voor onze social media kanalen en natuurlijk op film voor de gaafste vlogs op ons YouTube-kanaal. Abonneer nu gratis.

Snowdump November 2023

Winterwonderland in de Alpen

22 nov. 2023 , Keep it cool

Dat er weer een mooie laag sneeuw zou vallen in de Alpen was al een even voorspeld. Vooral aan de noordkant van de Oostenrijkse Alpen en in de Duitse Alpen was dit de afgelopen 24 uur het geval. Maar ook het Salzburgerland profiteert van een heerlijke laag verse sneeuw. Maar... er komt nog véél meer aan dit weekend!

Een skilift, wat moet je doen

Een skilift, help!

14 nov. 2023 , Keep it cool

Er is geen wintersporter die zich niet soms, regelmatig of vaak ergert aan een skilift. Of beter gezegd, aan de gebruiker van een skilift. Jij en ik dus! Waarom is dat? Dat komt omdat je met andere mensen te maken hebt en niet iedereen is zo behendig als jij… toch?

St. Christina - Zuid Tirol

Dik pak november sneeuw onderweg naar de Alpen

03 nov. 2023 , Keep it cool

Nu de wintersportvakanties niet heel lang meer op zich laten wachten is het grote "wachten op sneeuw" begonnen. Maar lang hoeven we deze 'winter' niet te wachten. Want een dik pak november sneeuw is gisteren al gearriveerd in de Alpen en weet de komende dagen van geen ophouden.

Snowworld Antwerpen gaat voor het goede doel

Snowworld Antwerpen gaat voor het goede doel

16 okt. 2023 , Keep it cool

Snowworld Antwerpen, tot voor kort indoor Aspen, organiseert samen met zes skiclubs op 20 en 21 oktober 2023 de “24u van Aspen”. Dit evenement combineert een serieuze uitdaging met het steunen van enkele goede doelen. Naast de 24 uurs uitdaging zijn er diverse andere challenges en clinics.