Keep it cool

Prijsvraag SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental

Win een wintersportvakantie naar SkiWelt Wilder Kaiser Brixental

10 aug. 2023 , Keep it cool

Yes... we hebben weer een schitterende prijs te verloten onder onze fans van Wintersport Live. Een geheel verzorgde wintersportvakantie voor 2 personen. Dit keer kun je een skivakantie naar SkiWelt Wilder Kaiser Brixental winnen. Één van de grootste skigebieden van Oostenrijk en erg geliefd onder de Nederlandse wintersporters. En je hoeft er heel weinig voor te doen.

Overnachten in de berghutten in de Franse Alpen

Overnachten in de berghutten in de Franse Alpen

06 jun. 2023 , Keep it cool

Alleen op de wereld, de rust en stilte van de bergen ervaren en de zonsondergang en opgang meemaken. Veel berghutten liggen op uren en uren hiken van begaanbare wegen. Voor een eerste ervaring best spannend. Daarom hebben wij een selectie gemaakt van berghutten op 2 uur wandelafstand in het Franse Isère. Maar wel écht midden in de natuur.

ALPENIGLU SkiWelt Brixen im Thale

Het ALPENIGLU iglodorp in SkiWelt Brixen im Thale

18 mei 2023 , Keep it cool

Dieren, acrobaten, clowns en jongleurs zijn de sterren van de ijssculpturententoonstelling van dit jaar. Skiërs en winterwandelaars kunnen komende winter midden in het skigebied de geur van de cirkusmanege ruiken. De fascinerende ijssculpturententoonstelling in het ALPENIGLU® iglodorp net boven Brixen im Thale showt in het winterseizoen namelijk ijs- en sneeuwkunst in het thema "Cirkus".

De gaafste bijbaan van Nederland

De gaafste bijbaan van Nederland

14 mrt. 2023 , Keep it cool

Wij hebben voor jou de gaafste bijbaan van Nederland ! Wil jij voor Wintersport Live op pad naar een skigebied om live verslag te doen vanaf de bergen en vanuit de dalen? Wij zijn op zoek naar enthousiaste wintersporters die niet cameraschuw zijn en een kei zijn in social media. Als jij dat ben, dan sturen wij jou naar de Alpen op onze kosten!

Maart dump onderweg

Maart dump onderweg

03 mrt. 2023 , Keep it cool

Niet zelden heeft maart een hoop sneeuw in petto in de Alpen, ook deze winter lijkt dat niet anders. Waar de start van het seizoen dit jaar wat moeizaam verliep, daar lijkt juist het einde van de winter zeer goed te gaan verlopen. Er is de afgelopen weken al met regelmaat verse sneeuw gevallen en ook aankomende week komt daar nog een flinke laag bij in de Alpen.

Sneeuw en Kaiserwetter

Sneeuw en Kaiserwetter

24 feb. 2023 , Keep it cool

Droomscenario voor de 2de voorjaarsvakantieweek. Eerst verse sneeuw en daarna kaiserwetter. De omstandigheden voor de komende week zijn enorm gunstig. De komende dagen (vrijdag, zaterdag en zondag) sneeuwt het in de Alpen tot aan de dalen. Gevolgd door enkele zeer zonnige dagen. Verse sneeuw met kaiserwetter. Beter wordt het niet !

Zell am See - 20 februari 2023

Warme dagen voor de boeg, kou komt eraan

20 feb. 2023 , Keep it cool

De eerste week van de voorjaarsvakantie verloopt erg warm in de Alpen. Maar kou en verse sneeuw zijn besteld... en onderweg. Nog een paar dagen wachten en verdwijnen ook de dalen weer onder een mooie laag verse sneeuw. En ondanks dat de pistes er goed bijliggen is dat geen overbodige luxe.

Fotografietips op wintersport

Tips voor fotograferen op wintersport

05 feb. 2023 , Keep it cool

Vakantie in het algemeen en wintersport in het bijzonder zijn mooie bestemmingen om te fotograferen. Zeker met de huidige mogelijkheden van smartphones en action camera's is foto's maken op de berg een 'makkie' geworden. Hierbij enkele tips en trucks waar je op moet letten bij het maken van foto's op de berg.

Komt de winter terug, wij denken van wel

Komt de winter terug, wij denken van wel

04 jan. 2023 , Keep it cool

De 2de helft van december was erg warm, en deze trend werd doorgezet in de eerste paar dagen van januari. De temperaturen zijn wel iets gezakt tov de vorige dagen, maar mogen nog wel wat verder dalen. Maar de winter lijkt weer van zich te laten horen vanaf aastaand weekend met lagere temperaturen en verse sneeuw.

Wintersportomstandigheden en Prognose

Update: Wintersportomstandigheden en Prognose komende 10 dagen

29 dec. 2022 , Keep it cool

Normaal vloggen we vanaf de berg. Vandaag doen we het een beetje anders. Gewoon een vlog vanuit onze bureaustoel uit Den Haag. Je hoort in het nieuws veel negatieve geluiden over de wintersportomstandigheden. Dat is niet overal aan de orde, we nemen je mee met een rondje langs de velden.