Wintersport in Bulgarije

Wintersport Bulgarije
Wintersport Bulgarije - Borovets

Bulgarije is niet het eerste land wat bij je opkomt wanneer je aan wintersport denkt. Dat wil zeggen, wanneer je aan een wintersportvakantie denkt. Want wanneer je een heel klein beetje de diverse wintersporten volgt op TV, dan weet je dat Bulgaren altijd mee doen aan alle winter disciplines. En dat is niet voor niks.

Dat kan alleen maar wanneer de faciliteiten in het land aanwezig zijn. En dat is in het grote Bulgarije zeker het geval. Zeker in het Zuiden en aan het Westen zijn er hoge bergen te vinden en sneeuwzekere skigebieden. Het is niet voor niets dat bijvoorbeeld in Bansko het FIS circus neerstrijkt voor wereldbekerwedstrijden skiën. Maar er zijn ook diverse internationale langlaufwedstrijden, bobsleeën, schansspring en schaats evenementen in Bulgarije.

Skigebieden en pistes in Bulgarije

De skigebieden liggen verrassend hoog en zijn onverwachts groot. Zeker de twee grootste skigebieden van Bulgarije; Bansko en Borovets. Hier vind je per skigebied ongeveer 50 km aan piste en kun je tot hoogtes van boven de 2500 meter skiën. Prima statistieken dus voor een wintersportvakantie.

Prijsniveau

In Bulgarije betaal je met de Bulgaarse lev. Ondanks dat de munt wel steeds sterker wordt, liggen de prijzen in Bulgarije ongeveer 50% lager dan de prijzen in Nederland. Uiteten, een drankje doen en je ski's huren wordt daardoor een heel stuk goedkoper dan dat je in de Alpen gewent bent.

Après-ski in Bulgarije

Geen land kent après-ski zoals we dat uit de Oostenrijkse Alpen kennen. Maar juist dat is misschien voor sommige mensen een reden om naar een heel ander wintersportland te gaan voor een skivakantie. Zoals bijvoorbeeld Bulgarije. De meeste Bulgaarse skigebieden liggen niet ver van grote steden en zijn erg in trek bij de de Bulgaarse inwoners. Zeker wanneer je in de grotere skigebieden bent kun je prima eten en drinken en zijn er diverse gezellige barretjes. Après-ski in Bulgarije valt zeker niet tegen...

Vervoer & Bereikbaarheid

Met het vliegtuig op wintersport naar Bulgarije: Transavia

Ski's huren met korting in Bulgarije

Wintersportmateriaal huren? Huur je ski's, snowboard of schoenen in Bulgarije met korting via:

Provincies in Bulgarije

Wintersport Zuid-Bulgarije

Zuid-Bulgarije

Zuid-Bulgarije is een ruim begrip. Maar geografisch gezien liggen de meeste skigebieden in het Zuiden van Bulgarije. Rond de stad Sofia vind je ook enkele...