Skigebied Lindvallen

In midden-Zweden ligt het skigebied Lindvallen. Samen met de skigebieden Tandadalen, Hundfjället en Högfjället vormt Lindvallen het skigebied Sälen. Met 116 kilmeter aan piste is dit een van de grootste skigebieden van Scandinavië. Lindvallen en Högfjället zijn met elkaar verbonden. Voor Tandadalen en Hundfjället geldt hetzelfde. De provincie Dalarna ligt dicht tegen de Noorse grens aan en dat betekent dat er hoge bergen zijn met veel sneeuw.

Wintersport Lindvallen
Wintersport Lindvallen

De pistes liggen op een hoogte tussen de 579 en 887 meter. Dat lijkt misschien laag, maar in Zweden is dit hoog genoeg voor een goed pak sneeuw. Het skigebied Lindvallen en Högfjället zijn zeer kindervriendelijk en hebben alle faciliteiten voor kinderen en de beginners. In Högfjället zijn er perfecte groene en blauwe afdalingen. Veel pistes zijn strak en breed waardoor het makkelijk is om bochten te maken. Uiteraard worden de gevorderde- en freestyle skiër niet vergeten.

Lindvallen kenmerkt zich aan de grote hoeveelheid liften. Er zijn maar liefst 45 sleepliften en vier stoeltjesliften. Daarnaast heb je de beschikking over 42 kilometer piste. Hiervan is 22 kilometer groen-blauw, 17 kilometer rood en drie kilometer zwart. In het centrum van Lindvallen, bij het Experiumtorget, vind je een prachtig kinderland die van alle gemakken is voorzien. Daarnaast zijn er voldoende activiteiten te doen, denk bijvoorbeeld aan het subtropische zwembad, een bowlingbaan en speelweide.

Een klein nadeel aan het gebied is dat alle pistes naast elkaar liggen en allemaal recht naar beneden lopen. Alle afdalingen lijken daardoor op elkaar en tochten maken is lastig. Echter bieden de vier gebieden in Sälen een variërend aanbod. De gevorderde skiër vindt aan de rand van het gebied bij Söderastorget en Sälfjallstorget een aantal leuke rode en zwarte afdalingen. Boven het kinderland ligt er voor de freestyle-skiër een snowpark met rails, jumps en boxen. In Gustavtorget zijn twee funrides. Lindvallen is door middel van een lift verbonden met Högfjället. Deze lift brengt je heen en weer, er is geen piste. Högfjället is ook een perfecte familiebestemming. Er zijn enkel overzichtelijke groene en blauwe afdalingen.

Ligging skigebied Lindvallen

De après-ski is best gezellig, ondanks dat het gebied zich voornamelijk richt op families met jonge kinderen. Houdt er wel rekening mee dat de prijzen voor een drankje wat hoger zijn dan dat je in de Alpen gewend bent. Hetzelfde geldt voor de restaurants op de piste. Bij de dalstations zijn de meeste restaurants te vinden waar je tijdens het skiën een pauze kunt nemen. Boven op de top van de Gustav is er een restaurant waar je uitkijkt over de omgeving. Het gebied is goed georganiseerd en dat bezorgt je een vakantie om nooit te vergeten. Het dorp is voorzien van alle faciliteiten, denk aan een supermarkt, winkels en skiverhuur.

Ondanks dat je misschien naar Scandinavië gaat om te skiën moet je niet vergeten dat er in de omgeving van Lindvallen veel activiteiten te doen zijn. Wat dacht je bijvoorbeeld van langlaufen op de 70 kilometer aan loipes. Of een huskysafari, sneeuwscootertocht of ijskarten op een bevroren meer. Al deze winterse activiteiten maken de vakantie nog net iets mooier dan dat het al is.

INFORMATIE OVER HET SKIGEBIED Lindvallen

Mountain
Piek 887 meter
 • Vanaf Utrecht
  1542 km
 • Zomerskiën
  Nee
 • Gondels
  0
 • Stoeltjesliften
  4
 • Sleepliften
  45
 • Funpark
  0
 • Langlaufen
  0 km
 • Skiroutes
  0 km
 • Makelijk
  0 km
 • Normaal
  22 km
 • Moeilijk
  17 km
 • Zeer moeilijk
  3 km
 • Totaal
  42 km

Dorpen in Lindvallen

Wintersport Högfjället

Högfjället

Score: 7.3

Högfjället is gelegen in het midden van Zweden ten wensen van de stad Sälen, in de provincie Dalarna Iän. Högfjället heeft een apart skigebied met drie liften en een aantal groene en blauwe pistes. Högfjället is onderdeel van het skigebied Sälen dat bestaat...

Wintersport Sälen

Sälen

Sälen of Sälenfjällen is een schitterende en vooral veelzijdige wintersportbestemming. Het is een van de meest geliefde wintersportbestemmingen in Zweden. Er zijn vier skigebieden in de buurt van Sälen: Lindvallen, Högfjället, Tandadalen en Hundfjället. De stad Sälen ligt vlak bij de Noorse grens,...