Skigebied Silvretta Montafon

Het skigebied Silvretta Montafon is het grootste skigebied van de Provincie Vorarlberg, wanneer je het gebied van Ski Arlberg niet meetelt. Ski Arlberg ligt immers voor een groot deel ook in Tirol. De toppen van Silvretta Montafon liggen rond de 2400 meter wat de bestemming prima geschikt maakt voor de maanden december t/m maart.

Wintersport Silvretta Montafon
Wintersport Silvretta Montafon

De dorpen die behoren bij Silvretta Montafon zijn Schruns - Tschagguns, Gaschurn – Partenen, Bartholomäberg en het stralende middelpunt Sankt Gallenkirch. In principe is Sankt Gallenkirch de uitgelezen plek om alle hoeken van het skigebied goed te kunnen bereiken, om de simpele reden dat deze plaats precies in het midden van het skigebied ligt.

Ligging skigebied Silvretta Montafon

Met meer dan 7 pieken tussen de 2100 en 2400 meter is Silvretta Montafon een goede keuze wanneer je wat vroeger of later in het seizoen op wintersport wilt. De provincie Vorarlberg staat bekent om zijn ruime sneeuwval wat de hoogte van dit skigebied nog eens extra ten goede komt. De dorpen vind je tussen de 800 en 1100 meter, wat gemiddeld is voor de Oostenrijkse valleien. Door de hoogte van de dorpen eindigen de meeste dalafdalingen dus ook rond de 800 meter, wat er voor zorgt dat deze vaak aan het begin of aan het eind van het seizoen gesloten zijn.

Van oudsher staat deze streek bekent om goede culinaire voorzieningen. Vooral in de plaatsen Sankt Gallenkirch en Schruns zijn diverse goede etablissementen, maar ook op de berg heb je een grote keuze in berghutten. Van kleine, knussen authentieke Alms tot grote eetschuren waar je met 100 andere wintersport in de rij staat voor het buffet. Onze tip... zoek de kleinere tentjes op.

Uniek aan dit skigebied is dat je skipas niet alleen toegang geeft tot het skigebied van Silvretta Montafon, maar je kunt er ook mee naar de pistes van Brandnertal, Kristberg, Golm en Gargellen. In totaal heb je dus toegang tot meer dan 300 pistekilometers met deze Montafon - Brandnertal skipas.

INFORMATIE OVER HET SKIGEBIED Silvretta Montafon

Mountain
Piek 2430 meter
 • Vanaf Utrecht
  855 km
 • Zomerskiën
  Nee
 • Gondels
  11
 • Stoeltjesliften
  18
 • Sleepliften
  8
 • Funpark
  2
 • Langlaufen
  44 km
 • Skiroutes
  25 km
 • Makelijk
  0 km
 • Normaal
  60 km
 • Moeilijk
  45 km
 • Zeer moeilijk
  10 km
 • Totaal
  140 km

Ski's huren met korting in Silvretta Montafon

Wintersportmateriaal huren? Huur je ski's, snowboard of schoenen in Silvretta Montafon met korting via:

Dorpen in Silvretta Montafon

Winterpsort Bartholomäberg

Bartholomäberg

Score: 8

Bartholomäberg is een zonovergoten historisch plaatsje in het Oostenrijkse Montafon. Bartholomäberg ligt niet direct in een skigebied, maar door de schoonheid van dit dorp en de locatie, op een mooi zonneplateau, is het toch een heerlijke wintersportbestemming. Met de auto of skibus vertrek...

Wintersport Gaschurn–Partenen

Gaschurn–Partenen

Score: 8.7

Gaschurn en Partenen zijn eigenlijk twee separate dorpen in de Oostenrijkse deelstaat Vorarlberg. Toch worden de dorpen vaak in één adem genoemd. Het zijn mooie, rustige authentieke dorpen. Vanuit Gaschurn kun je direct gebruik maken van het skigebied Silvretta Montafon, waar je maar...

Wintersport Sankt Gallenkirch

Sankt Gallenkirch

Score: 7.9

Sankt Gallenkirch is een authentiek bergdorp in de Oostenrijkse deelstaat Voralberg. Sankt Gallenkirch is niet een heel groot dorp, maar je vindt hier wel alles wat je nodig hebt tijdens je wintersportvakanties. In Sankt Gallenkirch zit je middenin het skigebied Silvretta Montafon.

Wintersport Schruns-Tschagguns

Schruns-Tschagguns

Score: 6.8

Schruns–Tschagguns zijn eigenlijk twee dorpen, die door de ontwikkeling van het (winter)toerisme in elkaar opgegaan zijn. Schruns–Tschagguns ligt in de Oostenrijkse deelstaat Voralberg. Schrunst–Tschagguns maakt deel uit van het skigebied Silvretta Montafon, wat één van de grootste skigebieden in Voralberg is.