Skigebied Serfaus-Fiss-Ladis

Ski-Dimension Serfaus-Fiss-Ladis, zoals het skigebied officieel heet, is één van de bekendste en meest gewilde skigebieden onder de Nederlanders voor een wintersportvakantie. De dorpen en de pieken liggen hoog, er zijn veel zon-uren en met meer dan 200 kilometer aan pistes hoef je je geen moment te vervelen.

Wintersport Serfaus-Fiss-Ladis
Wintersport Serfaus-Fiss-Ladis

Serfaus is het grootste en meest bekende dorp van het skigebied en ligt wat hemelsbreed circa 20 kilometer van de Zwitserse grens verwijderd. Het skigebied staat bekend om de kindvriendelijkheid. Het skigebied is kind- en familiegericht. Serfaus-Fiss-Ladis omvat meer dan 200 kilometer pistes. Ondanks dat het skigebied veel besteedt aan kindvriendelijkheid, heeft het toch veel uitdagende rode en zwarte pistes en is de après-ski er erg gezellig. Wil je naast het skiën of snowboarden nog iets anders actiefs doen, dan biedt Serfaus 52 kilometer aan langlaufloipen/routes en meer dan 100 kilometer aan winterwandelwegen.

Ligging skigebied Serfaus-Fiss-Ladis

Boven het dal op een plateau liggen de bekende dorpen van het gelijknamige skigebied Serfaus-Fiss-Ladis. De pistes liggen tussen de 1200 en 2828 meter en is daardoor zeer sneeuwzeker.

De dorpen in het gebied liggen tussen de 1200 en 1450 meter hoogte en is voor een Oostenrijks begrippen vrij hoog. Hierdoor is het gebied vrij sneeuwzeker. Je kunt tot ruim 2800 meter skiën, en het skiseizoen loopt van half december tot half April. Serfaus-Fiss-Ladis is eigenlijk leuk voor iedereen, naast het skiën en snowboarden, het wandelen en langlaufen, kun je er ook goed toerskiën. Er zijn ook een aantal zwarte pistes die echt alleen geschikt zijn voor echte waaghalzen zoals de Pezid-Vertikal, zoals de naam al doet vermoeden ga je bijna verticaal. Het hellingspercentage is hier maar liefst 60%!

Ondanks dat men in het skigebied is veel aandacht besteed aan families en dus aan de kinderen, worden de oudere kinderen en ouders ook zeker niet teleurgesteld. Er zijn tal van discotheken en een tiental zeer gezellige aprés-ski barretjes en cafés. In de Patschi Pub, direct aan de piste, gaat elke dag het dak eraf. Ze sluiten pas rond een uurtje of 4 in de ochtend, dus je hoeft je zeker niet te vervelen. Voor een meer gemütliche après-ski kun je terecht bij de George Bar of de Dorfschenke. Beiden liggen iets meer afgelegen, achter in het dorp.

INFORMATIE OVER HET SKIGEBIED Serfaus-Fiss-Ladis

Mountain
Piek 2828 meter
 • Vanaf Utrecht
  889 km
 • Zomerskiën
  Nee
 • Gondels
  12
 • Stoeltjesliften
  16
 • Sleepliften
  16
 • Funpark
  6
 • Langlaufen
  52 km
Pistekaart Serfaus-Fiss-Ladis
 • Skiroutes
  16 km
 • Makelijk
  0 km
 • Normaal
  47 km
 • Moeilijk
  123 km
 • Zeer moeilijk
  28 km
 • Totaal
  214 km

Ski's huren met korting in Serfaus-Fiss-Ladis

Wintersportmateriaal huren? Huur je ski's, snowboard of schoenen in Serfaus-Fiss-Ladis met korting via:

Dorpen in Serfaus-Fiss-Ladis

Wintersport Fiss

Fiss

Score: 8.6

Hoog boven het Tiroolse Inntal ligt daar het moderne dorp Fiss. Fiss is het middelste dorp van het skigebied Serfaus-Fiss-Ladis. Van origine is Fiss een ouderwets boerendorp, maar het heeft de laatste decennia een ware transformatie doorgemaakt.

Wintersport Ladis

Ladis

Score: 7.2

Ladis is het kleinste, maar ook het meest authentieke dorp van het trio Serfaus-Fiss-Ladis. Het ligt hoog boven het Tiroolse Inntal, vlakbij de grens met Zwitserland. Het skigebied Serfaus-Fiss-Ladis telt 214 pistenkilometers.

Wintersport Serfaus

Serfaus

Score: 8.4

Zonnig en hoog boven het Tiroolse Inntal, ligt daar het skigebied Serfaus-Fiss-Ladis. Serfaus is het grootste dorp van dit skigebied, wat hemelsbreed zo’n kilometer of twintig bij de Zwitserse grens vandaan ligt. Serfaus en dat met name de andere dorpen in het skigebied...