Skigebied Levi Ski Resort

Levi Ski Resort is een skigebied in Fins Lapland, in het deel boven de poolcirkel. Het skigebied is al decennialang geliefd bij de Finnen, maar de laatste jaren wordt het skigebied ook steeds populairder onder Nederlanders en Belgen. Dit komt omdat Levi Ski Resort vanuit Nederland goed met het vliegtuig te bereiken is en omdat het skigebied bekend is van de FIS wereldbekerwedstrijden.

Wintersport Levi Ski Resort
Wintersport Levi Ski Resort

Levi Ski Resort telt 39 kilometer skipistes, wat voor Finse begrippen een vrij groot skigebied is. Een wintersportvakantie naar Levi is niet goedkoop, vooral het eten is best aan de prijs, maar het is natuurlijk wel een unieke belevenis om hier op wintersportvakantie te gaan.

Ligging skigebied Levi Ski Resort

Levi is eigenlijk de populaire toeristennaam van het dorp Sirkka, wat dus de authentieke naam van het dorp dat bij dit skigebied hoort, is. Levi bekt wat makkelijker waardoor het skigebied ook deze naam heeft gekregen. Levi / Sirkka is een mooi dorp met knusse huisjes, maar ook met voldoende voorzieningen zoals restaurants en winkeltjes. Levi Ski Resort is dus ook echt een passende naam, want als je hier verblijft hoef je eigenlijk nergens anders meer naartoe. Naast accommodaties in het echte dorp, zijn er her en der rondom het skigebied ook nog een soort huisjesparken. Je hebt dan minder voorzieningen maar je zit dan wel weer middenin de natuur in een zeer bosrijke omgeving. Wie weet heb je af en toe een gezellige ontmoeting met een rendier.

Dan over het skigebied. Deze ligt op een hoogte van 200 – 500 meter. Dat klinkt heel erg laag. Dat is het natuurlijk ook wel, maar als je kijkt naar de geografische ligging van Levi (boven de poolcirkel) snap je dat het hier toch ook wel sneeuwzeker is en heel erg koud kan zijn. Omdat er elk jaar een wereldbekerwedstrijd alpineskiën georganiseerd wordt, heeft dit skigebied ook veel geïnvesteerd in kunstmatige sneeuwmachines om zo de sneeuwzekerheid te kunnen garanderen. De bergen rondom Levi zijn glooiend en niet al te steil en dit zie je terug in de moeilijkheid van de pistes, deze zijn overwegend blauw en rood. Toch is er ter hoogte van deze wereldbekerafdaling een ‘hoekje’ met een aantal zwarte afdalingen. Hier vind je ook een funpark en er zijn een aantal locaties waar je relatief veilig offpiste kan skiën. Er wordt ook aan de kleine wintersporters gedacht in Levi Ski Resort, er zijn verschillende kinderlandjes met de naam Leevilandia. Leevi is een grote harige mascotte die de kinderen aan het lachen maakt en je mag natuurlijk met hem op de foto.

Als je als Nederlander naar (Fins) Lapland op vakantie gaat dan is het best wel zonde om je te beperken tot skiën in het skigebied. De natuur is hier ongekend prachtig en het is dan ook zeker aan te raden om op voorhand een beetje te inventariseren wat er nog meer gedaan kan worden. Er is een uitgebreid langlaufloipenetwerk rondom Levi Ski Resort met in totaal 230 kilometer loipen. Ook kun je op pad gaan met een huskyslede, een authentiek vervoersmiddel. Je kunt tijdens een wintersportvakantie in Levi Ski Resort ook het Noorderlicht zien, ook wel Aurora Borealis genoemd. Je kunt wandeltochten of zelfs paardrijtochten maken door de bossen rondom Levi om het Noorderlicht te spotten.  Zorg ervoor dat je voldoende warme kleding bij je hebt en denk ook aan een gelaatsmasker, het kan hier echt snijdend koud worden.

Levi Ski Resort heeft nog best een levendig aanbod aan vertier. Tijdens de skidag kun je je innerlijke mens laten genieten van heerlijke hapjes en drankjes in de berghutten en restaurants. Aan het einde van de skidag kun je ervoor kiezen om naar de Spa te gaan, of om flink de bloemetjes buiten te zetten in één van de bars en pubs die je hier hebt. Ook kun je gaan winkelen, heerlijk dineren of een beetje cultuur snuiven in de lokale kunstgallerij.

Levi Ski Resort zou je natuurlijk met de auto kunnen bereiken, als je daar genoeg tijd voor hebt en van een echte roadtrip houdt. Als je dat niet zo aantrekkelijk in de oren klinkt, kun je eenvoudig vanaf Schiphol naar de luchthaven van Kittilä. Een transfer naar het skiresort duurt slechts twintig minuten. Je kunt gebruik maken van een pakketreis, dan is de transfer inbegrepen, maar er rijden ook shuttlebussen tussen de luchthaven en het skigebied. Ook is het leuk om een auto te huren zodat je tijdens je vakantie in Fins Lapland ook naar andere locaties kunt gaan.

INFORMATIE OVER HET SKIGEBIED Levi Ski Resort

Mountain
Piek 531 meter
 • Vanaf Utrecht
  2631 km
 • Zomerskiën
  Nee
 • Gondels
  2
 • Stoeltjesliften
  3
 • Sleepliften
  22
 • Funpark
  1
 • Langlaufen
  230 km
 • Skiroutes
  6 km
 • Makelijk
  0 km
 • Normaal
  18 km
 • Moeilijk
  18 km
 • Zeer moeilijk
  3 km
 • Totaal
  45 km

Dorpen in Levi Ski Resort

Wintersport Levi

Levi

Score: 6

Levi is de naam van een dorp en skigebied in Fins Lapland. Wij als Nederlanders zeggen Levi, maar dat is eigenlijk de ‘toeristennaam’ van het dorp Sirkka. Levi Ski Resort is een skigebied met 39 kilometer pistes. Voor de Alpen zou dat een...