Wintersport in Canada

Wintersport Canada
Wintersport Canada - Whistler Blackcomb

Wanneer je een wintersport in Canada heb meegemaakt, zul je denken; waarom zat ik ook al weer 10 uur in de auto naar Oostenrijk als ik met 10 uur vliegen midden in de Rocky Mountains kan zitten? Een wintersportvakantie naar Canada betekent schitterende poeder, aardige mensen, grote skigebieden en moderne faciliteiten. Need we say more?

Want je een keer een andere wintersportvakantie dan in de Alpen landen wilt mee maken zou Canada hoog op je optielijstje moeten staan. Met plaatsen als Lake Louise, Whistler Blackcomb, Fernie en Big White heb je behalve grote en moderne skigebieden ook alle ingrediënten voor een gevarieerde wintersport in huis. Wat dacht je van heliskiën, husky sledetochten, ijsvissen, sneeuwwandelen en niet te vergeten, heerlijke spa’s voor totale ontspanning. De bevolking in Canada is zeer vriendelijk en staat wereldwijd bekend om hun gastvrijheid. Zeker wanneer je in één van de kleinere hotels verblijft doet een Canadees er alles aan om je in de watten te leggen. Heb je vragen over het gebied, vraag het aan een local. Neem dan wel je tijd, want de kans is groot dat hij of zij niet raakt uitgepraat over Canada.

Skigebieden en pistes in Canada

Canada kent een groot aantal skigebieden, waarvan de meeste ons onbekend in de oren klinken. Deze onbekende skigebieden tellen vaak een 20 tot 40 km aan pistes en worden veel bezocht door Canadezen. Naast deze kleine skigebieden is er een flinke handvol bekende skigebieden met internationale allures. Hier vind je naast Canadezen en Amerikanen ook veel Europeanen. Denk dan aan skigebieden als Lake Louise, Whistler Blackcomb en Fernie. Er zijn een 15-tal skigebieden met meer dan 100 km aan pistes waar je prima een week kunt vermaken.

Prijsniveau

De gemiddelde prijzen voor eten en drinken liggen in Canada lager dan de Europese bestemmingen in de Alpen. Canada is relatief goedkoop land én voor het eten en drinken wat je krijgt zijn de porties vaak vele malen groter dan je gewent bent. In de grotere en luxere skigebieden liggen de prijzen wel wat hoger, maar ook hier is alles goed betaalbaar. Ook de accommodaties zijn goed betaalbaar. Zorg wel dat je vroeg boekt, want ander dan in Nederland liggen de kosten voor een last-minute juist hoger dan de reguliere kosten.

Après-ski in Canada

De après-ski in Canada is verrassend goed. Alhoewel de invulling anders is dan in de Europese bestemmingen, komt het er erg dicht bij in de buurt. Een Canadese après-ski bestaat vaak uit gezellige pubs, waar het bier rijkelijk vloeit en er spelletjes worden gespeeld met live muziek, nadat je eerst een goede stek heb gegeten. Klinkt prima toch? Een paar legendarische aprés-ski tenten in Canada zijn de Longhorn Saloon in Whistler Blackcomb, de Trapper Jerry’s in Lake Louise en Bar Café d’Epoque in Mont Tremblant.

Vervoer & Bereikbaarheid

Voor de meeste skigebieden in Canada vlieg je rechtstreeks van Amsterdam aan op Calgary. Calgary is bekend om zijn schaats faciliteiten, maar op slechts 1,5 uur ben je in Banff en met 2 uurtjes arriveer je in Lake Louise. Er zijn voldoende mogelijkheden om met het openbaar vervoer in je wintersportgebied te komen, maar wij raden aan om een auto te huren. Op die manier kun je ook een dagje overslaan op de berg en de schitterende omgeving ontdekken.

Ski's huren met korting in Canada

Wintersportmateriaal huren? Huur je ski's, snowboard of schoenen in Canada met korting via:

Provincies in Canada

Wintersport Brits-Columbia

Brits-Columbia

Brits-Columbia is de provincie in Canada met de meest bekende wintersportdorpen. Big White en Whistler Blackcomb voeren de lijst aan met bekende skigebieden. Whistler kent...

Wintersport Alberta

Alberta

Alberta ligt tegen Brits-Columbia aan en grenst in het westen van de provincie aan de Rocky Mountains, met onder meer de nationale parken Jasper en...

Wintersport Québec

Québec

Op slechts 130 kilometer vanaf Montréal, een rit van circa 1,5 uur met de auto, ligt het grootste skigebied van de provincie Québec; Mont Tremblant....