Skigebieden Magazine

Les Trois Vallées

Alles wat je wilt weten over Les Trois Vallées

27 nov. 2023 , Skigebieden Magazine

Het skigebied de drie valleien, beter bekend onder de naam Les Trois Vallées, is een immens skigebied in de Franse Alpen. Dat het immens is zie je aan de 658 pistekilometers die je in heel Les Trois Vallées kunt vinden. Nagenoeg alle pisten zijn met elkaar verbonden. In Europa heeft alleen Portes du Soleil meer pistekilometers, maar daar zijn niet alle pistes aanééngesloten.

Skigebied Dolni Morava

Upgrades in Tsjechische skigebieden voor skiseizoen 2023-2024

25 nov. 2023 , Skigebieden Magazine

De Tsjechische skigebieden investeerden de afgelopen periode ruim 40 miljoen euro in het moderniseren en verbeteren van hun skicentra. Wintersporters die deze winter naar Tsjechië afreizen kunnen zich dit skiseizoen verheugen op tal van nieuwigheden en de prijzen voor skipassen zijn vrijwel op hetzelfde niveau gebleven als vorig jaar.

Wintersport in de Vogezen

Wintersport in de Vogezen

13 nov. 2023 , Skigebieden Magazine

De Vogezen is een gebied in het Noordoosten van Frankrijk. Het is een middelhoge bergketen, waarvan het hoogste punt op 1424 meter igt. Dit is op de Grand Ballon in het zuidelijke deel van de Vogezen. De top van deze berg is net boven de boomgrens. De naam Ballon is afgeleid van de bolvormige bergen.

Wintersport in La Plagne

6 keer duurzaam in La Plagne

10 nov. 2023 , Skigebieden Magazine

La Plagne ontwikkelt continue initiatieven op het gebied van duurzaamheid en regeneratie. Van het stimuleren tot reizen met de trein naar de bestemming tot de verhuur van wintersportkleding en restaurantjes die kleinschaliger gaan. In dit artikel lichten we 6 duurzame initiatieven van La Plagne uit.

De Skigebieden in het Zillertal

De Skigebieden in het Zillertal

02 nov. 2023 , Skigebieden Magazine

In het Oostenrijkse Zillertal vind je een drietal grote skigebieden. De ene is wat bekender dan de andere. Dorpen zoals Gerlos, Zell am Ziller en Mayrhofen zijn zeer bekend. Ook vanwege de vele après-ski mogelijkheden. Er zijn veel barretjes en schirmbars waar je naar de après-ski kunt. Ook families met kinderen en mensen die liever voor de rust komen kunnen een geschikt dorp vinden.

Skiën in regio Liberec

Skiën in regio Liberec

31 okt. 2023 , Skigebieden Magazine

De Tsjechische regio Liberec is een geweldige bestemming voor een wintervakantie voor families. De skigebieden bevinden zich in het IJzergebergte en het Reuzengebergte. De skicentra zijn geschikt voor liefhebbers van wintersport, maar ook voor degene die houden van romantische winteruitzichten en wandelingen of langlaufen.

Wintersport in Baden-Württemberg

Wintersport in Baden-Württemberg

22 okt. 2023 , Skigebieden Magazine

Wintersport in het Zuidwesten van Duitsland, grenzend aan zowel Frankrijk als Zwitserland, is een optie die niet heel veel mensen weten. Deze regio heet Baden-Württemberg en is bijna net zo groot als Nederland. Onder andere het bekende Zwarte Woud ligt in dit gebied. Deze streek kenmerkt zich door de hoge sparrenbossen en het lokale bronwater. De streek is een paradijs voor wandelaars, wintersporters en outdoor liefhebbers.

Alles over La Plagne

Alles over La Plagne in Paradiski

20 okt. 2023 , Skigebieden Magazine

La Plagne is een super populaire wintersportbestemming in de Franse Alpen en maakt deel uit van het uitgestrekte skigebied Paradiski, met de dorpen Les Arcs, Peisey & Vallandry en La Plagne. Deze drie dorpen worden gezien als apart deel binnen het skigebied Paradiski. Elk dorp bestaat weer uit verschillende dorpen en gehuchten, met elk zijn eigen karakter.

Wintersport in de Franse Ardèche

Wintersport in de Franse Ardèche

17 okt. 2023 , Skigebieden Magazine

Op zoek naar een alternatief voor de drukke Franse Alpen? In de winter bedekt de sneeuw in de Franse Ardèche de bergen met een sprookjesachtig laagje, perfect voor winterse avonturen. Ga voor een sledehondentocht, sterrenkijken, toerskiën, skiën of winterwandelingen in de ongerepte natuur. We geven vijf tips om de Ardèche in de winter te ontdekken.

Nieuwe Lac-Intrêts lift in Avoriaz

Nieuwe Lac-Intrêts stoeltjeslift in Avoriaz

14 okt. 2023 , Skigebieden Magazine

De nieuwe Lac-Intrêts stoeltjeslift in Avoriaz staat nu nog te shinen in de zon, maar zal binnenkort worden ingezet als één van de paradepaardjes in het skigebied van Portes du Soleil. En samen met de realisatie van deze nieuwe lift komt er ook een nieuwe rode piste met de naam le Creux de la neige.