Skigebied Schneereich Damüls-Mellau

Het skigebied van Schneereich Damüls-Mellau staat bij ons hoog op het lijstje met ideale wintersportbestemmingen. Zeker wanneer je op zoek bent naar een kort verblijf of een miniskivakantie, is Schneereich Damüls-Mellau door de geringe afstand een echte aanrader.

Wintersport Schneereich Damüls-Mellau
Wintersport Schneereich Damüls-Mellau

Niet alleen is Mellau slechts 829 kilometer rijden vanaf Utrecht, het is ook nog eens een relatief groot skigebied. Met 110 km aan pistes kun je je hier prima 3 á 4 dagen vermaken. Mocht je 110 kilometer aan piste niet voldoende vinden kun je met dezelfde skipas ook skiën in de skigebieden van Diedamskopf en Warth-Schröcken. Waardoor je in totaal ongeveer 340 pistekolometers kunt beskiën.

Ligging skigebied Schneereich Damüls-Mellau

Het skigebied kent 2 hoofddorpen; Mellau en Damüls. Mellau ligt aan de noordkant van het skigebied op een hoogte van slechts 710 meter. Hierdoor ligt er zeker aan het eind en aan het begin van de winter niet altijd voldoende sneeuw om de dalafdaling te kunnen openen. Damüls daarentegen ligt op een hoogte van maar liefst 1421 meter en behoort daarmee tot één van de meest sneeuwzeker skigebieden van het Vorarlberg. Ondanks dat het hoogste punt op slechts 2009 meter ligt, is Damüls al enkele keren uitgeroepen tot één van de meest sneeuwzekeren bestemmingen van Oostenrijk. Dit vind je dan ook terug in de naam van skigebied; Schneereich Damüls-Mellau.

Fontanella-Faschina ligt niet direct aangesloten bij het skigebied, maar is wel makkelijk met de auto of met de gratis skibus te bereiken. Het dorp ligt net zo hoog als Damüls en is normaliter van december tot april bedekt onder een dikke laag sneeuw. Je vindt hier enkele pistes. De bestemming is vooral ideaal voor gezinnen met kleine kinderen.

Ondanks dat de dorpen Damüls en Mellau niet hoog op het lijstje staan voor après-ski vind je hier toch enkele prima barretjes om heerlijk van een drankje te kunnen genieten na een skidag. Vooral langs de dalafdaling van Mellau en de pistes die uitkomen in het dorp van Damüls liggen enkele gezellige schirmbarretjes.

INFORMATIE OVER HET SKIGEBIED Schneereich Damüls-Mellau

Mountain
Piek 2009 meter
 • Vanaf Utrecht
  848 km
 • Zomerskiën
  Nee
 • Gondels
  2
 • Stoeltjesliften
  14
 • Sleepliften
  7
 • Funpark
  1
 • Langlaufen
  16 km
 • Skiroutes
  16 km
 • Makelijk
  0 km
 • Normaal
  28 km
 • Moeilijk
  50 km
 • Zeer moeilijk
  10 km
 • Totaal
  104 km

Ski's huren met korting in Schneereich Damüls-Mellau

Wintersportmateriaal huren? Huur je ski's, snowboard of schoenen in Schneereich Damüls-Mellau met korting via:

Dorpen in Schneereich Damüls-Mellau

Wintersport Damüls

Damüls

Score: 7.1

In het Oostenrijkse Voralberg ligt het sneeuwzekere Damüls, een perfect gebied voor beginnende wintersporters. Je vindt hier overwegend rode en blauwe pistes maar ook veel verrassende niet-geprepareerde pistes wat het gebied toch wat meer uitdaging geeft.

Wintersport Fontanella-Faschina

Fontanella-Faschina

In de buurt van het Voralbergse Damüls ligt het kleine en pittoreske Faschina. Toch is Faschina zeker het bezoeken waard gezien er een paar prachtige ongeprepareerde skiroutes zijn die zeker uitdaging bieden.

Wintersport Mellau

Mellau

Score: 7.7

In het Bregenzerwald in Voralberg ligt het dorp Mellau. Mellau is sinds 2009 met een skilift verbonden aan het skigebied van Damüls waardoor er een mooi middelgroot skigebied ontstaan is. Daarmee is het voor de wintersporter een stuk aantrekkelijker geworden.