Skigebied SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental

Het skigebied van SkiWelt Wilder Kaiser – Brixental is één van de bekendste en meest geliefde bestemmingen voor een wintersportvakantie in Oostenrijk. Zeker onder de Nederlanders is dit skigebied een favoriete bestemming. Door het grote aantal pistekilometers hoeft geen dag in SkiWelt Wilder Kaiser – Brixental hetzelfde te zijn.

Wintersport SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental
Wintersport SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental

Ondanks dat het gebied laag ligt, zelfs voor Oostenrijkse begrippen, is het een relatief sneeuwzekere bestemming. Dit komt deels door de (noordelijke) geografische ligging in de Alpen en door het enorme aantal sneeuwkanonnen die je overal in het SkiWelt vindt. Mocht het even vriezen, dan kan de kunstmatige sneeuw hier worden opgespoten op circa 70% van het totale aantal pistes.

Ligging skigebied SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental

Het SkiWelt Wilder Kaiser – Brixental ligt niet ver van de Duitse grens, net voorbij de steden Wörgl en Kufstein. Het totale gebied telt maar liefst 270 pistekilometers en is daarmee 1 van de grootste skigebieden van Oostenrijk.

In het SkiWelt heerst overal een gemoedelijke sfeer, waar een prima balans is gevonden voor gezinnen met kinderen, maar waar ook de après-ski fanaten aan hun trekken komen. Voor elk type wintersport is hier wel een geschikt dorp te vinden.

Behalve een ontelbaar aantal kilometers kun je in SkiWelt Wilder Kaiser – Brixental nog veel meer doen dan alleen skiën en snowboarden. Zo heeft Söll één van de langste en meest uitdagen rodelbanen die je in de Alpen tegen gaat komen en heeft Westendorf flink geïnvesteerd in de funparks en snowparks. Ben je een echte waaghals dan kun je vanaf Ellmau ijswandklimmen of paragliden vanaf de Hohe Salve. Kortom; er is voldoende te beleven!

Kom je voor de rust, kies dan voor de plaatsen Brixen im Thale, Kelchsau, Itter of Hopfgarten im Brixental. Houd je wel van een feestje dan zijn Ellmau, Söll en vooral Westendorf goede bestemmingen. Door de relatief lage ligging van het gehele gebied (tussen de 650 en 1950 meter) is het SkiWelt vrij kort geopend. De eerste pistes zijn meestal in de week van 5 december open en het seizoen loopt tot eind maart, met af en toe een uitzondering naar half April, wanneer er veel sneeuw is gevallen gedurende de winter. De prijzen in SkiWelt zijn schappelijk en liggen veelal net iets onder het Oostenrijkse gemiddelde.

INFORMATIE OVER HET SKIGEBIED SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental

Mountain
Piek 1957 meter
 • Vanaf Utrecht
  899 km
 • Zomerskiën
  Nee
 • Gondels
  17
 • Stoeltjesliften
  33
 • Sleepliften
  33
 • Funpark
  3
 • Langlaufen
  148 km
Pistekaart SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental
 • Skiroutes
  26 km
 • Makelijk
  0 km
 • Normaal
  114 km
 • Moeilijk
  120 km
 • Zeer moeilijk
  10 km
 • Totaal
  270 km

Ski's huren met korting in SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental

Wintersportmateriaal huren? Huur je ski's, snowboard of schoenen in SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental met korting via:

Dorpen in SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental

Wintersport Brixen im Thale

Brixen im Thale

Score: 8.3

Brixen im thale ligt in één van de bekendste skigebieden van Oostenrijk; SkiWelt Wilder Kaiser – Brixental. Brixen im Thale is voor vele Nederlanders een dorp waar men al vele jaren naar terugkomt voor een heerlijke wintersportvakantie. Ondanks dat het een rustig dorp...

Wintersport Ellmau

Ellmau

Score: 8.6

Ellmau ligt in Tirol en behoort tot het populaire SkiWelt Wilder Kaiser – Brixental, een zeer geliefd skigebied onder de Nederlandse wintersporter. Maar je vind er ook veel Engelse en Duitse sneeuwliefhebbers. Voor families met (kleine) kinderen is Ellmau een zeer geschikte locatie.

Wintersport Going

Going

Score: 8.2

Het meest oostelijke dorp van SkiWelt Wilder Kaiser – Brixental is Going. Going ligt aan de voet van het Wilder Kaiser massief. Aan de rand van het dorp ligt een gondel die je direct in het skigebied brengt, naar de Astberg op 1267...

Wintersport Hopfgarten im Brixental

Hopfgarten im Brixental

Score: 8.1

Het dorp Hopfgarten im Brixental wijkt wat af van de andere dorpen in het skigebied van Skiwelt. Niet alleen ligt dit dorp op het laagste punt van de regio, slechts op 620 meter, maar het is ook het grootste 'stadje' van het gebied.

Wintersport Itter

Itter

Score: 6

Itter is één van de kleine dorpen van het skigebied van SkiWelt en ligt tussen Hopfgarten en Söll in. Je ziet duidelijk dat Itter wat achterblijft in de ontwikkelingen van het gebied. Het oude gondeltje vanuit het dal zegt al voldoende. Naast de...

Wintersport Kelchsau

Kelchsau

Score: 6.3

Kelchsau ligt een stukje rijden van de overige dorpen in het SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental gebied. In Kelchsau zelf vind je enkele pistes, maar vanaf de winter van 2022/2023 zullen de liften hier niet actief zijn. Maar met de gratis skibus ben...

Wintersport Scheffau

Scheffau

Score: 7.7

Scheffau is een dorp gelegen aan de Wilder Kaiser kant van het skigebied SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental. De buurdorpen van zijn Ellmau en Söll en met deze drie wintersportdorpen bij elkaar heb je de meest kindvriendelijke dorpen van de noordelijke kant van...

Wintersport Söll

Söll

Score: 8.3

Söll ligt centraal in één van de bekendste skigebieden van Oostenrijk; SkiWelt Wilder Kaiser – Brixental. Vanaf Söll kun je heerlijke tochten maken naar één van de buurdorpen Scheffau of Hopfgarten, maar ook naar de verder gelegen plaatsen Westendorf, Brixen im Thale en...

Wintersport Westendorf

Westendorf

Score: 8.7

Westendorf lag aan de bakermat van het wintersporttoerisme. Sinds jaar en dag staat hier alles in het teken van de wintersport. Je vindt dit dorp aan het randje van het beroemde SkiWelt Wilder Kaiser – Brixental.