Les & Techniek

Een dag in het leven van een skileraar

Een dag in het leven van een skileraar

07 nov. 2022 , Les & Techniek

De hele dag skiën, ’s middags in de après-ski en ’s avonds feest. Alleen maar mooie skileraren, sneeuw, zon, een hoop plezier en een mega goggle-face. Je zou haast denken dat het leven van een skileraar één groot feest is. Dat is het op zich ook, maar het is ook keihard werken! Tijdens mijn studententijd gaf ik een aantal weken (hoe meer, hoe beter) per seizoen skiles in ‘die Phantastische Skischule Maria Alm’.

Het behalen van de Anwarter

Het behalen van de Anwärter

14 aug. 2022 , Les & Techniek

De hele dag in de frisse berglucht, mooie besneeuwde omgevingen, zonnestralen op je gezicht, buiten lunchen met graden onder de 0°C en ’s middags een drankje in de après-ski! Deze redenen maken het dat we allemaal van de Wintersport houden.

Tien tips voor een steile piste

Tien tips voor een steile piste

14 feb. 2022 , Les & Techniek

Bibberende knietjes bovenaan die piste die voor jou net wat steiler is dan je gewend bent? Ook op blauwe pistes kunnen er steilere stukjes tussen zitten waar je je net wat minder vertrouwd op voelt, maar meestal zijn de rode en zwarte piste de uitdagingen die je moet trotseren, zeker als beginnende wintersporter.

Langlaufen in de Zugspitz Arena

Langlaufen in de Zugspitz Arena

29 jan. 2022 , Les & Techniek

Langlaufen in de wondermooie natuur van de Tiroler Zugspitz Arena is een perfecte aanvulling op al je wintersportavonturen. Het goed opgebouwde netwerk van loipes strekt zich uit over 131 kilometer. Je kunt hier zowel klassiek langlaufen als de skating-variant beoefenen.

Tourskien in Franse Alpen

Tochten voor beginnende toerskiërs

19 jan. 2022 , Les & Techniek

Steeds meer wintersporters zoeken natuur, de stilte buiten de pistes en de uitgestrekte grote berglandschappen op. Ook de trend van avontuur en fit zijn past bij het toerski plaatje. Toen afgelopen jaar de liften in de wintersportplaatsen sloten nam toerskiën een vluc

Beter skiën

5 tips om beter te skiën

11 dec. 2021 , Les & Techniek

Je herkent het vast: het gevoel dat je veilig de pistes af komt op je ski’s, maar dat je onderaan staat uit te hijgen en je kramp al begint op te spelen. Waarschijnlijk kun je heel aardig skiën, heb je een prima basistechniek, maar maak je ook nog een paar kleine foutjes.

Daka Race Department

DAKA Race Department

20 nov. 2021 , Les & Techniek

De uitrusting van een wedstrijdskiër is anders dan van een wintersportfanaat die één of twee keer per jaar op de pistes staat. Logisch, want een topsporter heeft andere behoeftes en doelen. De uitrusting van een wedstrijdskiër heeft minder met comfort te maken en is gefocust op het behalen van optimale prestaties.

Dagje freeriden in Hochkönig

Dagje freeriden in Hochkönig

27 okt. 2021 , Les & Techniek

Als klein meisje was het mijn hoogtepunt van de wintersportvakantie om tijdens mijn skilessen in een klein door mijn skileraar jaar op jaar meegenomen buiten de piste. Zonder enige angst of zicht op de gevaren, skiede ik mijn leraar achterna en genoot ik volop als ik weer eens tussen de bomen in een laag poedersneeuw op mijn gezicht belandde en met een skipak vol sneeuw verder naar beneden skiede.

Parallelschwung in verse poeder

Tiefschnee skiën. Kan iedere skiër dat?

07 mei 2021 , Les & Techniek

Om te kunnen skiën in tiefschnee zijn een aantal technieken en tactieken vereist. Over dit onderwerp sprak SnowTrex met Max Holzman. Hij is het hoofd van de skileraar opleiding van de Duitse skileraar Vereniging (DSLV) en gaf enkele goede tips en trucks.

Tips om heerlijk te skiën zonder veel spierpijn

6 Tips om heerlijk te skiën zonder veel spierpijn

24 mrt. 2021 , Les & Techniek

Oh wat is het heerlijk om opnieuw op de piste te staan en snel van de bergen af te sjezen. Die frisse berglucht, de zachte sneeuw onder je voeten… er is niets dat je hiermee kunt vergelijken! Als je houdt van skiën, kijk je vast ieder jaar uit naar gezellig op de latten staan met vrienden en familie en nóg gezelliger après-skiën.