Les & Techniek

Helikopter skiën

Helikopter skiën

29 nov. 2023 , Les & Techniek

Heliskiën of Helikopter skiën is een avontuurlijke vorm van skiën, waarbij skiërs met een helikopter naar de top van een afgelegen bergtoppen worden gebracht. Eenmaal aangekomen op de top ski je vanaf daar naar beneden. Het is een uitdagende ervaring die skiërs de mogelijkheid biedt om de onontdekte sneeuwgebieden te verkennen die anders niet toegankelijk zouden zijn.

Leren skiën in Nederland

Leren skiën in Nederland

23 nov. 2023 , Les & Techniek

Skiën in Nederland? Dat kan toch helemaal niet, want er zijn in Nederland helemaal geen bergen. Daarnaast ligt er ook bijna nooit sneeuw, in ieder geval niet genoeg om te kunnen skiën. Natuurlijk kan dat wel! Er zijn meer opties dan dat je denkt. Wat dacht je bijvoorbeeld van een indoor skihal, indoor skibaan of borstelbaan.

Sneeuwraften tijdens wintersport

Sneeuwraften

25 okt. 2023 , Les & Techniek

Ooit wel eens van sneeuwraften gehoord? Vast niet! Sneeuwraften is een leuke winteractiviteit die steeds populairder wordt onder liefhebbers van wintersport. Het is een soort combinatie van sleeën en raften, waarbij je in een opblaasbare band de berg afglijdt. Bij sneeuwraften draait het vooral om snelheid, plezier en teamwork.

Leren skiën

Leren skiën, wat is de beste manier?

04 aug. 2023 , Les & Techniek

Ga je voor het eerst skiën? Dan hoor je standaard dezelfde vraag; wat is de beste manier om te leren skiën? Het is vaak een discussie in de wintersportgroep als men voor het eerst gaat skiën! Vrienden die al heel lang en goed skiën, leren het je wel even. Anderen hebben vooral goed leren skiën door iedere vakantie in een klasje te gaan en voor weer een andere groep geldt dat zij zweren bij privéles.

Paragliden in de bergen

Paragliden tussen de bergen

14 jul. 2023 , Les & Techniek

Heb je wel eens, terwijl dat je in de lift zit, iemand door de lucht zien vliegen? Heel langzaam zwevend met een groot scherm vanaf de top van de berg naar beneden. Dit noem je paragliding of parapente-vliegen. Misschien denk je in eerste instantie aan parachute springen, maar dat is compleet iets anders.

Wintersporters gaan in de zomer Mountainbiken

Wintersporters gaan in de zomer Mountainbiken

04 jul. 2023 , Les & Techniek

In de zomer gaan veel wintersportfans wandelen in de bergen of tegenwoordig pakt men ook graag de mountainbike. Vaak worden deze parcours neergelegd op en rond de pistes waar je in de winter nog de berg op ski's afraast. Voor de meeste is het extra gaaf om diezelfde pistes nu in het groen te zien terwijl je op een zadel probeert te blijven zitten.

Fatbiken in Portes du Soleil

Fatbiken in Portes du Soleil

14 feb. 2023 , Les & Techniek

Tijdens mijn reis voor Wintersport Live naar Portes du Soleil in de Haute Savoie zijn we twee halve dagen gaan fatbiken in Avoriaz en Les Gets. Vanuit Morzine zijn we met de kabelbaan Prodains naar Avoriaz gegaan om in de omgeving te fatbiken. Ook in Les Gets hebben we de fatbikes bij Loisibike gehuurd.

Beter skiën

5 tips om beter te skiën

11 feb. 2023 , Les & Techniek

Je herkent het vast: het gevoel dat je veilig de pistes af komt op je ski’s, maar dat je onderaan staat uit te hijgen en je kramp al begint op te spelen. Waarschijnlijk kun je heel aardig skiën, heb je een prima basistechniek, maar maak je ook nog een paar kleine foutjes.

Internatioal Ski Patrol Day 2023

International Ski Patrol Day 2023

08 feb. 2023 , Les & Techniek

De dag waarop Helly Hansen Ski Patrollers van over de hele wereld viert. Op 10 februari 2023 neemt het toonaangevende skimerk Helly Hansen deel aan de tweede jaarlijkse International Ski Patrol Day. Om onze uitzonderlijke ski patrollers, die skigebieden open, veilig en leuk houden voor mensen van alle leeftijden en niveaus, te vieren en te erkennen.

Tips om heerlijk te skiën zonder veel spierpijn

6 Tips om heerlijk te skiën zonder veel spierpijn

02 jan. 2023 , Les & Techniek

Oh wat is het heerlijk om opnieuw op de piste te staan en snel van de bergen af te sjezen. Die frisse berglucht, de zachte sneeuw onder je voeten… er is niets dat je hiermee kunt vergelijken! Als je houdt van skiën, kijk je vast ieder jaar uit naar gezellig op de latten staan met vrienden en familie en nóg gezelliger après-skiën.