Les & Techniek

Leren skiën

Leren skiën, wat is de beste manier?

17 mrt. 2024 , Les & Techniek

Ga je voor het eerst skiën? Dan hoor je standaard dezelfde vraag; wat is de beste manier om te leren skiën? Het is vaak een discussie in de wintersportgroep als men voor het eerst gaat skiën! Vrienden die al heel lang en goed skiën, leren het je wel even. Anderen hebben vooral goed leren skiën door iedere vakantie in een klasje te gaan en voor weer een andere groep geldt dat zij zweren bij privéles.

Fatbiken in Portes du Soleil

Fatbiken in Portes du Soleil

02 mrt. 2024 , Les & Techniek

Tijdens mijn reis voor Wintersport Live naar Portes du Soleil in de Haute Savoie zijn we twee halve dagen gaan fatbiken in Avoriaz en Les Gets. Vanuit Morzine zijn we met de kabelbaan Prodains naar Avoriaz gegaan om in de omgeving te fatbiken. Ook in Les Gets hebben we de fatbikes bij Loisibike gehuurd.

Wintersport met de juiste voorbereiding

Haal het maximale uit je wintersport met de juiste voorbereiding

21 feb. 2024 , Les & Techniek

Voor velen is de wintersport, een week lang genieten van sneeuw en bergen, dé vakantie van het jaar. Het is een tijd waarin passie voor de sport en liefde voor de natuur samenkomen, waar elke afdaling telt en elke bocht perfectionering eist.

Een dag in het leven van een skileraar

Een dag in het leven van een skileraar

04 feb. 2024 , Les & Techniek

De hele dag skiën, ’s middags in de après-ski en ’s avonds feest. Alleen maar mooie skileraren, sneeuw, zon, een hoop plezier en een mega goggle-face. Je zou haast denken dat het leven van een skileraar één groot feest is. Dat is het op zich ook, maar het is ook keihard werken! Tijdens mijn studententijd gaf ik een aantal weken (hoe meer, hoe beter) per seizoen skiles in ‘die Phantastische Skischule Maria Alm’.

Helikopter skiën

Helikopter skiën

29 nov. 2023 , Les & Techniek

Heliskiën of Helikopter skiën is een avontuurlijke vorm van skiën, waarbij skiërs met een helikopter naar de top van een afgelegen bergtoppen worden gebracht. Eenmaal aangekomen op de top ski je vanaf daar naar beneden. Het is een uitdagende ervaring die skiërs de mogelijkheid biedt om de onontdekte sneeuwgebieden te verkennen die anders niet toegankelijk zouden zijn.

Leren skiën in Nederland

Leren skiën in Nederland

23 nov. 2023 , Les & Techniek

Skiën in Nederland? Dat kan toch helemaal niet, want er zijn in Nederland helemaal geen bergen. Daarnaast ligt er ook bijna nooit sneeuw, in ieder geval niet genoeg om te kunnen skiën. Natuurlijk kan dat wel! Er zijn meer opties dan dat je denkt. Wat dacht je bijvoorbeeld van een indoor skihal, indoor skibaan of borstelbaan.

Sneeuwraften tijdens wintersport

Sneeuwraften

25 okt. 2023 , Les & Techniek

Ooit wel eens van sneeuwraften gehoord? Vast niet! Sneeuwraften is een leuke winteractiviteit die steeds populairder wordt onder liefhebbers van wintersport. Het is een soort combinatie van sleeën en raften, waarbij je in een opblaasbare band de berg afglijdt. Bij sneeuwraften draait het vooral om snelheid, plezier en teamwork.

Paragliden in de bergen

Paragliden tussen de bergen

14 jul. 2023 , Les & Techniek

Heb je wel eens, terwijl dat je in de lift zit, iemand door de lucht zien vliegen? Heel langzaam zwevend met een groot scherm vanaf de top van de berg naar beneden. Dit noem je paragliding of parapente-vliegen. Misschien denk je in eerste instantie aan parachute springen, maar dat is compleet iets anders.

Wintersporters gaan in de zomer Mountainbiken

Wintersporters gaan in de zomer Mountainbiken

04 jul. 2023 , Les & Techniek

In de zomer gaan veel wintersportfans wandelen in de bergen of tegenwoordig pakt men ook graag de mountainbike. Vaak worden deze parcours neergelegd op en rond de pistes waar je in de winter nog de berg op ski's afraast. Voor de meeste is het extra gaaf om diezelfde pistes nu in het groen te zien terwijl je op een zadel probeert te blijven zitten.

Beter skiën

5 tips om beter te skiën

11 feb. 2023 , Les & Techniek

Je herkent het vast: het gevoel dat je veilig de pistes af komt op je ski’s, maar dat je onderaan staat uit te hijgen en je kramp al begint op te spelen. Waarschijnlijk kun je heel aardig skiën, heb je een prima basistechniek, maar maak je ook nog een paar kleine foutjes.