Reisverslagen

Op bezoek in het skigebied Grossarltal-Dorfgastein

Op bezoek in het skigebied Grossarltal-Dorfgastein

05 jun. 2024 , Reisverslagen

Grossarltal ligt in het Salzburgerland en is onderdeel van het grote Ski Amadé. Het is ongeveer 1.000 kilometer rijden vanaf Utrecht. Dit seizoen is er een nieuwe gondel geopend, de Kieserlbahn. De nieuwe 10-persoons Kieserlbahn zorgt voor een optimale toegang tot het 70 kilometer tellende skigebied van Grossarltal-Dorfgastein.

Op bezoek bij 007 Elements in Sölden

Op bezoek bij 007 Elements in Sölden

31 mei 2024 , Reisverslagen

Wie kent hem niet? De naam is Bond, James Bond. Al meer dan 60 jaar neemt Ian Flemmings creatie James Bond 007 ons mee in zijn avonturen. De avonturen die Ian Flemming vanuit zijn huis (Goldeneye) op het eiland Jamaica schreef. Maar Bond komt niet alleen in tropische oorden. Hij vocht ook menig duel op ski's ! Zo ook in Sölden.

Op avontuur in Zweden en Noorwegen

Op avontuur in Zweden en Noorwegen

27 mei 2024 , Reisverslagen

In december stond een spannend avontuur voor mij op het programma: een reis naar de Scandinavische bergen voor Wintersport Live. Noorwegen en Zweden, vaak over het hoofd gezien door Nederlandse wintersporters, bleken echter een waar winterparadijs te zijn waar ik met veel plezier op terug kijk. Ik neem jullie mee op reis middels dit reisverslag.

De Tauernrunde in Obertauern

De Tauernrunde in Obertauern

04 mei 2024 , Reisverslagen

Deze winter waren wij in Obertauern en wanneer je in dit skigebied bent dan moet je eigenlijk wel de Tauernrunde hebben gedaan. Een leuke skironde van 12 kilometer lang. De route is zeer geschikt om heel het skigebied van Obertauern te verkennen. De route brengt je langs alle kanten van het skigebied, dus je ziet tijdens één tocht alle plekken in het gebied.

Op bezoek in het Gasteinertal

Op bezoek in het Gasteinertal

23 apr. 2024 , Reisverslagen

Yes! 9 maart was het dan eindelijk zo ver; onze skitrip voor Wintersport Live naar het Gasteinertal. We zijn uitgenodigd door het toerismebureau om drie dagen te genieten van het keizerlijke Bad Gastein en zijn veelzijdige omgeving. In totaal drie skidagen verdeeld over drie verschillende skigebieden (203 kilometer aan piste) in het Gasteinertal.

Op bezoek in Winterberg

Een dagje naar Winterberg

03 apr. 2024 , Reisverslagen

Zoals de Duitsers vaak een dagje gaan skiën in Oostenrijk, zo kan de Nederlandse wintersportfan makkelijk een dagje naar Winterberg. Ik ging in januari 'even heen en weer' toen de omstandigheden perfect waren en maakte dit verslagje van mijn bezoekje aan Skiliftkarussell Winterberg.

Op bezoek in Golm Montafon

Op bezoek in Golm

19 mrt. 2024 , Reisverslagen

Irene en ik zijn deze winter in het schitterende Vorarlberg geweest. We hebben het skigebied van Silvretta Montafon mogen ervaren en gingen vervolgens ook het skigebied van Golm ontdekken! Vanaf ons hotel Zimba in Schruns is het een kleine 10 minuten rijden naar Latschau, gelegen op 1000 meter. Tijdens de rit naar Latschau zijn we gelukkig geen tegenliggers tegengekomen, de weg ernaartoe is nogal stijl en smal.

Op bezoek in Leogang-Saalfelden

Op bezoek in Leogang-Saalfelden

13 mrt. 2024 , Reisverslagen

In de week voor de voorjaarsvakantie (carnavalsvakantie) mochten wij, Margriet en Inge, voor Wintersport Live 3 dagen op bezoek naar Leogang! Wij zaten in het prachtig Salzburgerhof **** hotel waar je meer over kunt lezen in een artikel die binnenkort online komt. Samen met Inge mocht ik dit prachtig en unieke skigebied ontdekken. We nemen je graag mee op reis.

Natur Eis Palast

Natur Eis Palast in Hintertux

07 mrt. 2024 , Reisverslagen

In december was ik enkele dagen in het Zillertal. En niet alleen om te skiën, maar ook om enkele andere winterse aktiviteiten te doen. Zo bezocht ik het Natur Eis Palast in Hintertux. Wat een geweldig spektakel is dat. Dit is uniek en met niks te vergelijken. Mocht je in de winter óf in de zomer in de buurt van Hintertux zijn, zet dan absoluut een bezoekje aan het Natur Eis Palast op je things to do list.

Op bezoek in het SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental

Op bezoek in het SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental

19 feb. 2024 , Reisverslagen

Iedereen heeft wel een skigebied waar hij zich het meeste thuisvoelt. Voor mij is dat SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental. Vaak komt dat omdat je eerste skikilometers daar liggen of dat het skigebied je goed ligt. Voor mij is dat niet anders; ik heb hier leren skiën en nam John mee op pad om dit heerlijke skigebied ook aan hem te kunnen laten zien.