Snow College Opleidingsorganisatie-voor-skiërs-en-snowboarders
Snow College Opleidingsorganisatie-voor-skiërs-en-snowboarders

Snow College - Opleidingsorganisatie voor skiërs en snowboarders

Wintersport Live Wintersport Live

Nieuwe internationale opleidingsorganisatie voor skiërs en snowboarders krijgt de naam ‘Snow College. Snow Academy slaat de handen ineen met Skidôme en de Niederösterreichischen Landesskilehrerverband (N.O.E.S.L.V.), een van de hoogst gerespecteerde skilerareninstanties van Oostenrijk.

De krachten worden gebundeld om ski- en snowboardopleidingen aan te bieden met officiële Oostenrijkse erkenning in België en Nederland. Het partnerschap zal vorm krijgen onder de naam ‘Snow College’. Vrijdag 23 januari is de officiële kick-off van deze samenwerking.

Snow College, een unieke internationale samenwerking:

De opleidingsafdeling van Snow College staat onder leiding van voormalig Belgisch kampioen, Ronny Geerinck (België) en voormalig lid van het Nationaal Skileraren team, Nicky Broos (Nederland). Dit gaat in samenwerking met hoofdopleider Johannes Putz (Oostenrijk). Als skischooleigenaar zijn zowel Nicky, Ronny als Johannes al vele jaren inhoudelijk actief bezig met opleiden van wintersporters. De verbinding tussen de lage landen met Oostenrijk zal de kwaliteit van de lerarenopleidingen tot een nog hoger en internationaal niveau tillen.

Een neutraal trainings- en opleidingsorgaan:

Voor Nicky en Ronny betekent de samenwerking met de NÖ Landesskilehrerverband niet alleen een nieuwe stap in het aanbieden van erkende opleidingen voor de beroepsmatige wintersporter, maar ook een verrijking in het voorzien van trainingen voor de wedstrijdskiërs of -snowboarders en de sportieve recreant. Snow College vormt een neutraal trainings- en opleidingsorgaan, waar leraren en aanhangers vanuit alle skischolen kunnen trainen. Iedereen is dus welkom. Ook de nauwe samenwerking van Snow Academy met de diverse ski- en raceclubs zal voortgezet worden onder de naam Snow College.

Snow College: Kick off 23 januari

De geboorte van Snow College wordt vrijdag 23 januari van 20.00 tot 22.00 uur bij Skidôme Terneuzen gevierd met alle leden en overige belangstellenden. Kijk voor meer informatie op: www.skidome.nl

Auteur

Wintersport Live
Wintersport Live

Wintersport Live Redactie - Nieuws vanuit de dalen en vanaf de bergen.

Reacties