Les & Techniek

Wil jij ook voor ons bloggen? Neem dan contact met ons op!

 • Scherp zicht op de piste

  11-07-2017

  Wanneer je minder goede ogen hebt en in het dagelijkse leven een bril of lenzen draagt, dan sta je voor je wintersportvakantie niet altijd voor een even makkelijke keuze. Ga je een goggle dragen of een sportbril? Wil je een bril op sterkte of probeer je lenzen?

 • Leren skiën, wat is de beste manier?

  05-05-2017

  Ga je voor het eerst skiën? Dan hoor je standaard dezelfde vraag; wat is de beste manier om te leren skiën? Het is vaak een discussie in de wintersportgroep als men voor het eerst gaat skiën! Vrienden die al heel lang en goed skiën, leren het je wel even. Anderen hebben vooral goed leren skiën door iedere vakantie in een klasje te gaan en voor weer een andere groep geldt dat zij zweren bij privéles.

 • Cool Movements aan start bij EK formatieskiën

  07-04-2017

  Nederlandse team Cool Movements aan start bij EK formatieskiën in Samnaun. Het Nederlandse team Cool Movements zal aanstaand weekend (8 en 9 april 2017) voor het eerst als Nederlands team deelnemen aan de Europese Kampioenschappen formatieskiën.

 • Cool Movements - Demoskiën in teamverband

  04-11-2016

  Skiën in teamverband? Dat kan inderdaad. Cool Movements richt zich namelijk op een tak van de skisport waarin je met een team traint, presteert en ook nog een hoop lol hebt. De skivereniging uit Zuid Limburg traint wekelijks in SnowWorld Landgraaf in het synchroon skiën, of ook wel ‘demoskiën’ genoemd.

 • Ski Like a Pro - Je eigen skileraar

  06-10-2016

  Altijd al je eigen ski-/snowboardleraar willen hebben? Dan kan dat! Wintersport Live kwam in contact met Avi en Max. Twee enthousiastelingen en zeer bekwame wintersporters die van hun passie hun werk hebben gemaakt: Ski Like a Pro

 • Wintersport voor mensen met een visuele beperking

  29-03-2016

  Roel van der Vegte vertelt over de wintersport mogelijk voor mensen met een visuele beperking; “De Nederlandse Visueel-gehandicapten Ski Vereniging (NVSV) maakt wintersport mogelijk voor mensen met een visuele beperking. ”Wij organiseren jaarlijks wintersportvakanties naar Oostenrijk, Frankrijk, Italië, Noorwegen en Zwitserland, waarbij mensen met een visuele beperking onder begeleiding skiën, snowboarden of langlaufen.

 • Skileraar worden in Oostenijk

  29-10-2015

  Skilerares Monique: Laat de winter maar komen! De droom van iedere wintersportfanaat: de hele winter op de ski’s staan en genieten van de frisse berglucht en verse sneeuw! Helaas is een wintersportvakantie niet de goedkoopste en al helemaal niet als je het hele winterseizoen wil skiën.

 • Wanneer skiles Skitraining wordt?!

  05-10-2015

  Tjeerd Terpstra van Skitraining.nl heeft een frisse kijk op les geven en les krijgen. Tjeerd vertelt aan Wintersport Live over hun filosofie; Al jaren leven we in een meer en meer op het individu gerichte maatschappij.

 • Snow College - Opleidingsorganisatie voor skiërs en snowboarders

  19-01-2015

  Nieuwe internationale opleidingsorganisatie voor skiërs en snowboarders krijgt de naam ‘Snow College. Snow Academy slaat de handen ineen met Skidôme en de Niederösterreichischen Landesskilehrerverband (N.O.E.S.L.V.), een van de hoogst gerespecteerde skilerareninstanties van Oostenrijk.

Onderwerpen

Wintersport Live Nieuwsbrief

Schrijf je in en blijf op de hoogte!

Video's

 • Wintersport Live in Stubai

 • Wintersport Live in Maria Alm

 • Wintersport Live in Seefeld

Bekijk meer video's op YouTube