Wintersport boeken zonder risico - gratis annuleren tot wel 6 weken voor vertrek

Les & Techniek

 • Het behalen van de Anwärter

  10-06-2021

  De hele dag in de frisse berglucht, mooie besneeuwde omgevingen, zonnestralen op je gezicht, buiten lunchen met graden onder de 0°C en ’s middags een drankje in de après-ski! Deze redenen maken het dat we allemaal van de Wintersport houden.

 • Tiefschnee skiën. Kan iedere skiër dat?

  07-05-2021

  Om te kunnen skiën in tiefschnee zijn een aantal technieken en tactieken vereist. Over dit onderwerp sprak WinterTrex met Max Holzman. Hij is het hoofd van de skileraar opleiding van de Duitse skileraar Vereniging (DSLV) en gaf enkele goede tips en trucks.

 • 6 Tips om heerlijk te skiën zonder veel spierpijn

  24-03-2021

  Oh wat is het heerlijk om opnieuw op de piste te staan en snel van de bergen af te sjezen. Die frisse berglucht, de zachte sneeuw onder je voeten… er is niets dat je hiermee kunt vergelijken! Als je houdt van skiën, kijk je vast ieder jaar uit naar gezellig op de latten staan met vrienden en familie en nóg gezelliger après-skiën.

 • 5 tips om beter te skiën

  24-02-2021

  Je herkent het vast: het gevoel dat je veilig de pistes af komt op je ski’s, maar dat je onderaan staat uit te hijgen en je kramp al begint op te spelen. Waarschijnlijk kun je heel aardig skiën, heb je een prima basistechniek, maar maak je ook nog een paar kleine foutjes.

 • Skileraar worden bij een skischool in de Alpen

  18-01-2021

  Er kunnen genoeg redenen zijn om een sabbatical te nemen en die tijd in Oostenrijk te benutten als skileraar. In deze functie combineer je werk met de passie skiën en kun je vooral genieten. Om skileraar te worden in Oostenrijk moet je beschikken over het Anwärter diploma.

 • SNOW+ webinar wintersport voor mensen met beperking

  04-01-2021

  Bij SNOW+ hebben we één passie: wintersportplezier voor iedereen!! Wintersportplezier ervaren gaat bij veel mensen gelukkig vanzelf, alleen hebben mensen met een geestelijke beperking hier soms de juiste aandacht bij nodig. Als je als ski- of snowboardleraar aan het werk bent, krijg je soms iemand in de groep met een beperking.

 • Skilerarenopleiding in de zomer

  30-12-2020

  De meeste mensen weten dat je kunt skiën in de zomer. Op de ‘eeuwige sneeuw’ op de gletsjers zijn de liften gewoon geopend. Eerlijk is eerlijk, er zijn minder liften open dan in de winter, maar er kan geskied worden. Hierdoor kun je dus ook in de zomer een skilerarenopleiding volgen.

 • Hoe voorkom je een wintersportblessure?

  11-12-2020

  Normaal gesproken trekken jaarlijks veel fanatieke wintersporters naar het buitenland om de piste af te glijden, dit jaar is dit helaas wat minder door de bekende redenen. Ongeveer 1 op de 17 wintersporters raakt geblesseerd! Wat is daarvan de meest voorkomende wintersportblessure?

 • Scherp zicht op de piste

  17-11-2020

  Wanneer je minder goede ogen hebt en in het dagelijkse leven een bril of lenzen draagt, dan sta je voor je wintersportvakantie niet altijd voor een even makkelijke keuze. Ga je een goggle dragen of een sportbril? Wil je een bril op sterkte of probeer je lenzen?

 • Tien tips voor een steile piste

  18-02-2020

  Bibberende knietjes bovenaan die piste die voor jou net wat steiler is dan je gewend bent? Ook op blauwe pistes kunnen er steilere stukjes tussen zitten waar je je net wat minder vertrouwd op voelt, maar meestal zijn de rode en zwarte piste de uitdagingen die je moet trotseren, zeker als beginnende wintersporter

Onderwerpen

Wintersport Live Nieuwsbrief

Schrijf je in en blijf op de hoogte!

Video's

 • Wintersport Live in Maria Alm

 • Wintersport Live in Les Arcs

 • Wintersport Live in Obergurgl

Bekijk meer video's op YouTube