Wintersport boeken zonder risico - gratis annuleren tot wel 6 weken voor vertrek

Les & Techniek

 • Scherp zicht op de piste

  17-11-2020

  Wanneer je minder goede ogen hebt en in het dagelijkse leven een bril of lenzen draagt, dan sta je voor je wintersportvakantie niet altijd voor een even makkelijke keuze. Ga je een goggle dragen of een sportbril? Wil je een bril op sterkte of probeer je lenzen?

 • Tien tips voor een steile piste

  18-02-2020

  Bibberende knietjes bovenaan die piste die voor jou net wat steiler is dan je gewend bent? Ook op blauwe pistes kunnen er steilere stukjes tussen zitten waar je je net wat minder vertrouwd op voelt, maar meestal zijn de rode en zwarte piste de uitdagingen die je moet trotseren, zeker als beginnende wintersporter

 • Dagje freeriden in Hochkönig

  23-10-2019

  Als klein meisje was het mijn hoogtepunt van de wintersportvakantie om tijdens mijn skilessen in een klein door mijn skileraar jaar op jaar meegenomen buiten de piste. Zonder enige angst of zicht op de gevaren, skiede ik mijn leraar achterna en genoot ik volop als ik weer eens tussen de bomen in een laag poedersneeuw op mijn gezicht belandde en met een skipak vol sneeuw verder naar beneden skiede.

 • Het behalen van de Anwärter

  07-10-2019

  De hele dag in de frisse berglucht, mooie besneeuwde omgevingen, zonnestralen op je gezicht, buiten lunchen met graden onder de 0°C en ’s middags een drankje in de après-ski! Deze redenen maken het dat we allemaal van de Wintersport houden.

 • Skilerarenopleiding in de zomer

  14-05-2019

  De meeste mensen weten dat je kunt skiën in de zomer. Op de ‘eeuwige sneeuw’ op de gletsjers zijn de liften gewoon geopend. Eerlijk is eerlijk, er zijn minder liften open dan in de winter, maar geskied worden. Hierdoor kun je dus ook in de zomer een skilerarenopleiding volgen.

 • Slechte wintersportervaring

  20-03-2019

  Wat doe je als je eerste ski ervaring niet leuk was? Hoe krijg je dan weer plezier in skiën en wintersportvakanties? Durf je het nog eens te proberen? Mariska, mijn stiefzusje, wel! En ik ben mega trots op haar, want het plezier is volledig terug na een volle wintersportweek!

 • 5 tips om beter te skiën

  19-02-2019

  Je herkent het vast: het gevoel dat je veilig de pistes af komt op je ski’s, maar dat je onderaan staat uit te hijgen en je kramp al begint op te spelen. Waarschijnlijk kun je heel aardig skiën, heb je een prima basistechniek, maar maak je ook nog een paar kleine foutjes.

 • Skileraar worden bij een skischool in de Alpen

  27-12-2018

  Er kunnen genoeg redenen zijn om een sabbatical te nemen en die tijd in Oostenrijk te benutten als skileraar. In deze functie combineer je werk met de passie skiën en kun je vooral genieten. Om skileraar te worden in Oostenrijk moet je beschikken over het Anwärter diploma.

 • Hoe voorkom je een wintersportblessure?

  03-12-2018

  Jaarlijks trekken veel fanatieke wintersporters naar het buitenland om de piste af te glijden. Helaas raken er jaarlijks ook veel geblesseerd, ongeveer 1 op de 17! Wat is daarvan de meest voorkomende wintersportblessure?

 • Bergans Freeride Experience 2019 in Kleinwalsertal

  18-11-2018

  Voor het derde jaar op rij organiseert Bergans of Norway de Bergans Freeride Experience in het Kleinwalsertal in de provincie Vorarlberg, Oostenrijk. Van 24 t/m 27 januari 2019 draait het een weekend lang om maar één ding; freeriden.

Onderwerpen

Wintersport Live Nieuwsbrief

Schrijf je in en blijf op de hoogte!

Bizztravel Wintersport

Video's

 • Wintersport Live in Maria Alm

 • Wintersport Live in Les Arcs

 • Wintersport Live in Obergurgl

Bekijk meer video's op YouTube