Les & Techniek

Wil jij ook voor ons bloggen? Neem dan contact met ons op!

 • Het behalen van de Anwärter

  05-12-2018

  De hele dag in de frisse berglucht, sneeuwwitte omgeving, zonnestralen op je gezicht, buiten lunchen met graden onder de 0°C en ’s middags een drankje in de Après-ski! Deze redenen maken het dat we allemaal van de Wintersport houden.

 • Hoe voorkom je een wintersportblessure?

  03-12-2018

  Jaarlijks trekken veel fanatieke wintersporters naar het buitenland om de piste af te glijden. Helaas raken er jaarlijks ook veel geblesseerd, ongeveer 1 op de 17! Wat is daarvan de meest voorkomende wintersportblessure?

 • Bergans Freeride Experience 2019 in Kleinwalsertal

  18-11-2018

  Voor het derde jaar op rij organiseert Bergans of Norway de Bergans Freeride Experience in het Kleinwalsertal in de provincie Vorarlberg, Oostenrijk. Van 24 t/m 27 januari 2019 draait het een weekend lang om maar één ding; freeriden.

 • Tiefschnee skiën. Kan iedere skiër dat?

  17-10-2018

  Om te kunnen skiën in tiefschnee zijn een aantal technieken en tactieken vereist. Over dit onderwerp sprak WinterTrex met Max Holzman. Hij is het hoofd van de skileraar opleiding van de Duitse skileraar Vereniging (DSLV) en gaf enkele goede tips en trucks.

 • Je eigen privé-leraar mee op wintersportvakantie

  11-01-2018

  Wij schreven vorig jaar al over Ski Like a Pro. Bij hun boek je je eigen privé-skileraar voor jouw wintersportvakantie. Geen gedoe meer ter plaatse en vanaf het eerste moment een eigen privé-leraar om alles aan te vragen! Techniek, plezier en progressie staat in hoog in het vaandel.

 • NK Freeride 2018 in Fieberbunn

  14-12-2017

  Na een jaar afwezigheid komt er in 2018 weer een officieel Nederlands kampioenschap in deze sterk aan populariteit winnende sport; die van het freeride skiën en snowboarden. De 4e editie van het NK wordt gehouden in de week van 18 tot 23 maart 2018 in Fieberbrunn.

 • Winteropening bij sneeuwbaan De Uithof

  13-10-2017

  Nog geen weekend plannen? Op zondag 15 oktober geeft skibaan De Uithof het startschot voor het nieuwe winterseizoen van de sneeuwbaan. Op deze dag laten zij de bezoekers zien wat er allemaal te beleven valt op en rondom de sneeuwbaan van De Uithof.

 • Ski Like a Pro Inskiweekend Kitzsteinhorn

  23-08-2017

  Heb jij ook al zo’n zin om de sneeuw in te gaan of om gewoon weer even die frisse berglucht op te snuiven? Ski like a Pro bereidt je optimaal voor op het nieuwe wintersportseizoen of laat je familieleden en vrienden versteld staan van je skikunsten.

 • Scherp zicht op de piste

  11-07-2017

  Wanneer je minder goede ogen hebt en in het dagelijkse leven een bril of lenzen draagt, dan sta je voor je wintersportvakantie niet altijd voor een even makkelijke keuze. Ga je een goggle dragen of een sportbril? Wil je een bril op sterkte of probeer je lenzen?

 • Leren skiën, wat is de beste manier?

  05-05-2017

  Ga je voor het eerst skiën? Dan hoor je standaard dezelfde vraag; wat is de beste manier om te leren skiën? Het is vaak een discussie in de wintersportgroep als men voor het eerst gaat skiën! Vrienden die al heel lang en goed skiën, leren het je wel even. Anderen hebben vooral goed leren skiën door iedere vakantie in een klasje te gaan en voor weer een andere groep geldt dat zij zweren bij privéles.

Onderwerpen

Wintersport Live Nieuwsbrief

Schrijf je in en blijf op de hoogte!

Video's

 • Wintersport Live in Diedamskopf

 • Wintersport Live in KitzSki

 • Wintersport Live in Schlick 2000

Bekijk meer video's op YouTube