Wintersport boeken zonder risico - gratis annuleren tot wel 6 weken voor vertrek

Les & Techniek

 • Tien tips voor een steile piste

  14-02-2022

  Bibberende knietjes bovenaan die piste die voor jou net wat steiler is dan je gewend bent? Ook op blauwe pistes kunnen er steilere stukjes tussen zitten waar je je net wat minder vertrouwd op voelt, maar meestal zijn de rode en zwarte piste de uitdagingen die je moet trotseren, zeker als beginnende wintersporter

 • Langlaufen in de Zugspitz Arena

  29-01-2022

  Langlaufen in de wondermooie natuur van de Tiroler Zugspitz Arena is een perfecte aanvulling op al je wintersportavonturen. Het goed opgebouwde netwerk van loipes strekt zich uit over 131 kilometer. Je kunt hier zowel klassiek langlaufen als de skating-variant beoefenen.

 • Tochten voor beginnende toerskiërs

  19-01-2022

  Steeds meer wintersporters zoeken natuur, de stilte buiten de pistes en de uitgestrekte grote berglandschappen op. Ook de trend van avontuur en fit zijn past bij het toerski plaatje. Toen afgelopen jaar de liften in de wintersportplaatsen sloten nam toerskiën een vlucht.

 • 5 tips om beter te skiën

  11-12-2021

  Je herkent het vast: het gevoel dat je veilig de pistes af komt op je ski’s, maar dat je onderaan staat uit te hijgen en je kramp al begint op te spelen. Waarschijnlijk kun je heel aardig skiën, heb je een prima basistechniek, maar maak je ook nog een paar kleine foutjes.

 • DAKA Race Department

  20-11-2021

  De uitrusting van een wedstrijdskiër is anders dan van een wintersportfanaat die één of twee keer per jaar op de pistes staat. Logisch, want een topsporter heeft andere behoeftes en doelen. De uitrusting van een wedstrijdskiër heeft minder met comfort te maken en is gefocust op het behalen van optimale prestaties.

 • Dagje freeriden in Hochkönig

  27-10-2021

  Als klein meisje was het mijn hoogtepunt van de wintersportvakantie om tijdens mijn skilessen in een klein door mijn skileraar jaar op jaar meegenomen buiten de piste. Zonder enige angst of zicht op de gevaren, skiede ik mijn leraar achterna en genoot ik volop als ik weer eens tussen de bomen in een laag poedersneeuw op mijn gezicht belandde en met een skipak vol sneeuw verder naar beneden skiede.

 • Het behalen van de Anwärter

  10-06-2021

  De hele dag in de frisse berglucht, mooie besneeuwde omgevingen, zonnestralen op je gezicht, buiten lunchen met graden onder de 0°C en ’s middags een drankje in de après-ski! Deze redenen maken het dat we allemaal van de Wintersport houden.

 • Tiefschnee skiën. Kan iedere skiër dat?

  07-05-2021

  Om te kunnen skiën in tiefschnee zijn een aantal technieken en tactieken vereist. Over dit onderwerp sprak WinterTrex met Max Holzman. Hij is het hoofd van de skileraar opleiding van de Duitse skileraar Vereniging (DSLV) en gaf enkele goede tips en trucks.

 • 6 Tips om heerlijk te skiën zonder veel spierpijn

  24-03-2021

  Oh wat is het heerlijk om opnieuw op de piste te staan en snel van de bergen af te sjezen. Die frisse berglucht, de zachte sneeuw onder je voeten… er is niets dat je hiermee kunt vergelijken! Als je houdt van skiën, kijk je vast ieder jaar uit naar gezellig op de latten staan met vrienden en familie en nóg gezelliger après-skiën.

 • Skileraar worden bij een skischool in de Alpen

  18-01-2021

  Er kunnen genoeg redenen zijn om een sabbatical te nemen en die tijd in Oostenrijk te benutten als skileraar. In deze functie combineer je werk met de passie skiën en kun je vooral genieten. Om skileraar te worden in Oostenrijk moet je beschikken over het Anwärter diploma.

Onderwerpen

Wintersport Live Nieuwsbrief

Schrijf je in en blijf op de hoogte!

Video's

 • Wintersport Live in Maria Alm

 • Wintersport Live in Les Arcs

 • Wintersport Live in Obergurgl

Bekijk meer video's op YouTube