Les & Techniek

 • Het behalen van de Anwärter

  07-10-2019

  De hele dag in de frisse berglucht, mooie besneeuwde omgevingen, zonnestralen op je gezicht, buiten lunchen met graden onder de 0°C en ’s middags een drankje in de après-ski! Deze redenen maken het dat we allemaal van de Wintersport houden.

 • Skilerarenopleiding in de zomer

  14-05-2019

  De meeste mensen weten dat je kunt skiën in de zomer. Op de ‘eeuwige sneeuw’ op de gletsjers zijn de liften gewoon geopend. Eerlijk is eerlijk, er zijn minder liften open dan in de winter, maar geskied worden. Hierdoor kun je dus ook in de zomer een skilerarenopleiding volgen.

 • Slechte wintersportervaring

  20-03-2019

  Wat doe je als je eerste ski ervaring niet leuk was? Hoe krijg je dan weer plezier in skiën en wintersportvakanties? Durf je het nog eens te proberen? Mariska, mijn stiefzusje, wel! En ik ben mega trots op haar, want het plezier is volledig terug na een volle wintersportweek!

 • 5 tips om beter te skiën

  19-02-2019

  Je herkent het vast: het gevoel dat je veilig de pistes af komt op je ski’s, maar dat je onderaan staat uit te hijgen en je kramp al begint op te spelen. Waarschijnlijk kun je heel aardig skiën, heb je een prima basistechniek, maar maak je ook nog een paar kleine foutjes.

 • Skileraar worden bij een skischool in de Alpen

  27-12-2018

  Er kunnen genoeg redenen zijn om een sabbatical te nemen en die tijd in Oostenrijk te benutten als skileraar. In deze functie combineer je werk met de passie skiën en kun je vooral genieten. Om skileraar te worden in Oostenrijk moet je beschikken over het Anwärter diploma.

 • Hoe voorkom je een wintersportblessure?

  03-12-2018

  Jaarlijks trekken veel fanatieke wintersporters naar het buitenland om de piste af te glijden. Helaas raken er jaarlijks ook veel geblesseerd, ongeveer 1 op de 17! Wat is daarvan de meest voorkomende wintersportblessure?

 • Bergans Freeride Experience 2019 in Kleinwalsertal

  18-11-2018

  Voor het derde jaar op rij organiseert Bergans of Norway de Bergans Freeride Experience in het Kleinwalsertal in de provincie Vorarlberg, Oostenrijk. Van 24 t/m 27 januari 2019 draait het een weekend lang om maar één ding; freeriden.

 • Tiefschnee skiën. Kan iedere skiër dat?

  17-10-2018

  Om te kunnen skiën in tiefschnee zijn een aantal technieken en tactieken vereist. Over dit onderwerp sprak WinterTrex met Max Holzman. Hij is het hoofd van de skileraar opleiding van de Duitse skileraar Vereniging (DSLV) en gaf enkele goede tips en trucks.

 • Je eigen privé-leraar mee op wintersportvakantie

  11-01-2018

  Wij schreven vorig jaar al over Ski Like a Pro. Bij hun boek je je eigen privé-skileraar voor jouw wintersportvakantie. Geen gedoe meer ter plaatse en vanaf het eerste moment een eigen privé-leraar om alles aan te vragen! Techniek, plezier en progressie staat in hoog in het vaandel.

 • NK Freeride 2018 in Fieberbunn

  14-12-2017

  Na een jaar afwezigheid komt er in 2018 weer een officieel Nederlands kampioenschap in deze sterk aan populariteit winnende sport; die van het freeride skiën en snowboarden. De 4e editie van het NK wordt gehouden in de week van 18 tot 23 maart 2018 in Fieberbrunn.

Onderwerpen

Wintersport Live Nieuwsbrief

Schrijf je in en blijf op de hoogte!

Bizztravel Wintersport

Video's

 • Wintersport Live in Maria Alm

 • Wintersport Live in Les Arcs

 • Wintersport Live in Sonnenkopf

Bekijk meer video's op YouTube