Magazine

Blijf op de hoogte van het laatste wintersport nieuws via ons Wintersport Magazine. Wil jij ook voor ons bloggen? Neem dan contact met ons op!

 • Snow+ in Ellmau

  Op wintersport

  22-03-2018

  Oostenrijk: Hetzelfde skipak, totaal verschillende snowboarders! Eens per jaar gaat Snow+ naar Ellmau, Oostenrijk. Ellmau is als een tweede thuis voor mij omdat ik daar al een aantal jaren les geef, zowel voor Snow+ als voor de lokale skischool.

 • Sneeuw en kou in maart

  Keep it cool

  15-03-2018

  Een laatste hick-up van dit seizoen? Zaterdag begint een periode met regelmatige sneeuwval en lage temperaturen in de Alpen voor een vrij lange periode. Een ideaal moment dus om nog richting de Alpen te gaan voor een korte of langere wintersportvakantie.

 • Schaatsen in Luleå - Zweden

  Op wintersport

  14-03-2018

  Afgelopen februari was er een groots schaatsevenement in Luleå - Zweden. Het evenement houdt in dat er 4 dagen lang een hoop Nederlanders op het ijs zijn om er in de vrieskou een episch gevecht met de elementen te leveren. Marco vertelt aan Wintersport Live over dit evenement.

 • Welke ski past bij mij?

  Materialen & Kleding

  12-03-2018

  “Welke ski past bij mij?” is een veel gestelde vraag, en zonder eenduidig antwoord. Er zijn zo veel factoren die bepalen hoe een ski zich gedraagt. En begrip van die factoren kan je een eind in de goede richting helpen. Als je weet wat je wil althans.Want daar begint het: wat wil je dat de ski goed kan?

 • Op wintersport met een grote groep

  Op wintersport

  28-02-2018

  Gezelligheid en gezamenlijk actief zijn staan vaak centraal bij een wintersportvakantie. Wat is er nou leuker dan de passie voor de sneeuw en gezelligheid met een grote groep vrienden of familie te delen? Maar wat heb je nodig voor jouw groepsvakantie? Een grote accommodatie!

 • Gezocht: Gidsen voor wintersportvakanties

  Op wintersport

  22-02-2018

  Gezocht: fanatieke wintersporters die het leuk vinden om één of meerdere weken per jaar als ski-gids te werken. Bijvoorbeeld in Kirchberg of Tignes. In ruil voor een gratis vakantie en het werken als gids ga je samen met 50 singles op pad.

 • Koud, zeer koud of extreem koud?

  Keep it cool

  20-02-2018

  Wij roepen het al een paar dagen en het zal je dan ook niet zijn ontgaan in de media. Het wordt koud! Maar hoe koud wordt het dan precies. De weerkaarten zijn het nog niet helemaal eens. Maar de opties zijn. Erg koud, zeer koud of extreem koud!

 • De pistebutler in Turracher Höhe

  Op wintersport

  20-02-2018

  Voor veel Nederlanders zal de term ‘pistebutler’ niet direct een belletje doen rinkelen. De pistebutler is een extra service vanuit het skigebied van Turracher Höhe in Oostenrijk. Eerder schreven we al over de sneeuwzekere ligging en sprookjesachtige omgeving van dit skigebied.

 • Review UVEX BIG 40 Variomatic

  Materialen & Kleding

  14-02-2018

  We zijn deze winter op pad gegaan met de UVEX BIG 40. Waarom zou je denken... we hebben genoeg skibrillen en goggle. Dat klopt, maar er waren een paar hele interessante features aan deze goggle die we letterlijk en figuurlijk met eigen ogen wilde bekijken.