Magazine

Blijf op de hoogte van het laatste wintersport nieuws via ons Wintersport Magazine. Wil jij ook voor ons bloggen? Neem dan contact met ons op!

 • Review UVEX BIG 40 Variomatic

  Materialen & Kleding

  14-02-2018

  We zijn deze winter op pad gegaan met de UVEX BIG 40. Waarom zou je denken... we hebben genoeg skibrillen en goggle. Dat klopt, maar er waren een paar hele interessante features aan deze goggle die we letterlijk en figuurlijk met eigen ogen wilde bekijken.

 • Een koud en sneeuwrijk weekje

  Keep it cool

  09-02-2018

  Dat de afgelopen week koud zou verlopen was in de Alpen hebben dat was wel voorspelt, de 'beloofde' sneeuwval viel echter wat tegen. Her en der is er een paar cm sneeuw gevallen, maar het mag geen naam hebben. Dat wordt komende week wel even anders. Sneeuw en kou staan op het menu.

 • Voor het eerst op wintersport

  Keep it cool

  08-02-2018

  Iedereen kent wel een paar mensen die lijken "tegen wintersport" te zijn. Gelukkig zijn er veel meer mensen om je heen die je passie delen, maar in je familie, vriendengroep of onder je collega's hoor je steevast dezelfde 5 smoesjes. Precies ja, smoesjes.

 • Handige tips voor je wintersportreis

  Op wintersport

  02-02-2018

  Rechtstreeks uit de categorie “het is ook nooit goed” willen we alle wintersporters die de komende dagen richting de Alpen vertrekken waarschuwen voor een bijzonder koude reis. In oost-zwitserland en Italië gaat dit gepaard met hevige sneeuval. Ga goed voorbereid op weg.

 • Turracher Höhe, een pareltje op hoogte

  Skigebieden Magazine

  31-01-2018

  Turracher Höhe is de naam voor een aantal dingen. Enerzijds is het een (belangrijke) bergpas die de Oostenrijkse deelstaten Karinthië en Stiermarken aan elkaar verbindt. Daarnaast draagt het ‘dorp’ dat aan deze pas gevestigd is ook dezelfde naam Turracher Höhe.

 • Kou en sneeuw zijn onderweg

  Keep it cool

  30-01-2018

  Dit seizoen wisselen kou,- en warmteperiodes zich in hoog tempo af. Waar je in de vorige jaren vooral langere periodes van een koud of warm weertype zag, daar zien we dit jaar vooral dat geen front zich lang staande weet te houden. Na een periode van wat warmer weer is nu de kou weer aan de beurt.

 • Snow+: uitdaging vinden met bureau Energiek

  Op wintersport

  29-01-2018

  Het nieuwe jaar heb ik ingeluid met een mooie reis met de kinderen van bureau Energiek. Bureau Energiek is een organisatie die hulp verleent aan kinderen en jongeren met een PGB. Op 1 januari stond ik om 10:00 klaar om met de hele groep naar Mautendorf, Oostenrijk te rijden.

 • Uitslag aprés-ski Top 50

  Après-ski & Culinair

  19-01-2018

  Twee weken lang kon er gestemd worden op jouw favoriete après-ski tent. Na 5442 stemmen in 14 dagen was het een nek aan nek race tussen de après-ski tenten in Westendorf. Dat onze volgers grote SkiWelt fans zijn is dus wel duidelijk!

 • Wintersport in Frankrijk

  Op wintersport

  19-01-2018

  Wintersport in Frankrijk heeft een ander karakter dan bijvoorbeeld Zwitserland of Oostenrijk. Er zijn een flink aantal supergrote en internationaal gerenommeerde skigebieden, denk aan Les Trois Vallées of Paradiski. Hier kan elke doorgewinterde kilometervreter zijn hart ophalen.