Magazine

Blijf op de hoogte van het laatste wintersportnieuws via ons Wintersport Magazine.

 • Pistes op 24 december open en Accommodaties op 7 januari

  Op wintersport

  02-12-2020

  De pistes in Oostenrijk gaan op 24 december 2020 weer open en de Accommodaties op 7 januari 2021. Met deze mededeling kwam de Oostenrijkse bondskanselier Sebastian Kurz vandaag naar buiten. Hiermee komt een einde aan het gespeculeer wanneer de wintersportfaciliteiten in Oostenrijk weer open gaan.

 • Grote hoeveelheid sneeuw op weg naar de Alpen

  Keep it cool

  01-12-2020

  De temperaturen dalen flink. Niet alleen is dit merkbaar in ons eigen landje, maar ook de Alpen bevinden zich momenteel in een koude luchtstroom. In Frankrijk sneeuwt het ondertussen al flink door. In Oostenrijk is het nog even wachten, maar ook daar gaat het vanaf het weekend hard sneeuwen.

 • Raquettes en sneeuwschoenen

  Materialen & Kleding

  27-11-2020

  Raquettes en sneeuwschoenen, een leuk alternatief op de wintersport. De meeste mensen gaan op wintersport om te skiën of te snowboarden. Toch zijn er ook nog andere leuke en sportieve activiteiten om af te wisselen. Raquette lopen is zo’n andere, leuke en zeer sportieve activiteit.

 • Op bezoek in Serfaus-Fiss-Ladis

  Skigebieden Magazine

  23-11-2020

  Aan het eind van het seizoen, in de laatste dagen van maart 2019 waren wij in Serfaus. Het dorp was iets te groen naar ons zin, maar de pistes waren uitmuntend. Het skigebied van Serfaus-Fiss-Ladis is één van de skigebieden in Oostenrijk die perfect geschikt zijn voor een bezoekje eind maart of zelfs begin april.

 • Scherp zicht op de piste

  Les & Techniek

  17-11-2020

  Wanneer je minder goede ogen hebt en in het dagelijkse leven een bril of lenzen draagt, dan sta je voor je wintersportvakantie niet altijd voor een even makkelijke keuze. Ga je een goggle dragen of een sportbril? Wil je een bril op sterkte of probeer je lenzen?

 • Je skimateriaal klaarmaken voor de winter

  Materialen & Kleding

  10-11-2020

  De winter staat weer voor de deur. Dit is de perfecte tijd om je materiaal na te lopen en klaar te maken voor een eventuele wintersportvakantie in 2021. Een veel voorkomend misvatting is dat je ski’s pas net voor de wintersport moet waxen. Deels klopt dit, maar beter is het om je ski's in de zomerwax te hebben staan.

 • Kaiserschmarrn, Gröstl en Schnitzel

  Après-ski & Culinair

  02-11-2020

  De winter komt er weer aan! Krijg jij al trek bij het horen van Kaiserschmarrn, Gröstl en Schnitzel? Wij wel. Vaak hoef je helemaal niet te wachten tot je weer naar de bergen mag, want thuis kun je deze gerechten ook prima bereiden. Lees over de heerlijkste Oostenrijkse gerechten en check hieronder het recept voor Kaiserschmarrn.

 • Lockdown Oostenrijk

  Op wintersport

  01-11-2020

  De tweede lockdown in Oostenrijk is vanaf aanstaande dinsdag een feit. De lockdown is iets minder heftig dan de eerste lockdown, maar liegt er niet om. Om het vanuit een wintersport oogpunt te bekijken kan dit goed nieuws zijn. Oostenrijk wil namelijk met deze lockdown het wintersportseizoen redden.

Uvex - HLMT

Onderwerpen

Wintersport Live Nieuwsbrief

Schrijf je in en blijf op de hoogte!

Bizztravel Wintersport

Video's

 • Wintersport Live in Maria Alm

 • Wintersport Live in Les Arcs

 • Wintersport Live in Obergurgl

Bekijk meer video's op YouTube