Leukste eet- en drinkplekjes in Maria Alm

Bachwirt in Maria Alm
Bachwirt in Maria Alm

Ik kom al jaren in Maria Alm en heb ondertussen zo mijn favoriete culinaire plekjes in Hochkönig. Lekker eten en drinken hoort er natuurlijk bij op wintersport! De meeste van deze restaurantjes zijn ook in de zomer super plekjes om te bezoeken. Waar moet je zijn in het skigebied Hochkönig voor de beste kaiserschmarn, de gezelligste après-ski en de vriendelijkste bediening of de beste pizza’s in town?

Ik heb deze blog geschreven met het oog op de wintersport. Maar de meeste van deze fantastische plekjes zijn ook in de zomer aanradertjes voor een hapje of een drankje. En die plekjes in dit deel van het Ski amadé deel ik graag met jullie. Heb jij zelf ook nog goede toevoegingen op mijn lijstje dan hoor ik dat graag van jullie.

Bachwirt

Veel après-ski ga je niet vinden in en rond Maria Alm, maar bij Bachwirt vind je toch een gezellig sfeertje en wint het wat après-ski betreft. Je vindt Bachwirt middenin de hoofdstraat van het dorp, het kan niet missen, want het is de enige plek waar je na het skiën de muziek aan hoort gaan en de skileraren zich verzamelen voor een gezellig drankje (en dansje)

TOM

Sinds Natrun is verbonden met de Aberg, is de top van Natrun ineens een heerlijk plekje om aan het eind van de middag nog wat zon mee te pakken op het sfeervolle terras.

TOM op Natrun
TOM op Natrun

Een super hippe tent, met een leuke (ook vegetarische en zelfs vegan opties) kaart. Lekker sfeertje, fijn terras, beetje muziek, lekker eten. Wat fijn dat dit nieuwe plekje erbij is gekomen!

Bergstadl

Steevast sluiten wij eens in de vakantie onze dag af met een apfelstrudel bij Bergstadl. Eigenlijk een vrij simpel zelfbedieningsrestaurant op de top van de Aberg, maar het is een heerlijke plek en het eten is echt verrassend goed!

Bauernkastn

Dit is echt een verborgen juweeltje in het dorp. Wil je tijdens je vakantie in Maria Alm een avondje lekker uit eten? Dan is Bauernkastn echt de place to be! Wel even reserveren, want ondanks dat dit plekje wat verborgen ligt, hebben veel mensen deze plek al ontdekt en is reserveren wel handig.

Almer Bauernkastn
Almer Bauernkastn

De pizza’s zijn echt heerlijk, maar ook de rest van de kaart is top. De pizza’s kunnen ook afgehaald worden. Dus ook als je een avondje geen zin hebt om te koken, maar geen energie meer heeft voor een avondje uit biedt Bauernkastn een fijne optie!

Steinbockalm

De twee laatste tips zijn misschien niet echt in het dorp Maria Alm, maar aangezien je hoe dan ook de Königstour  (zie hier de blog over de Königstour) een keer geskied moet hebben, kom je zeker langs Steinbockalm. Deze leuke hut ligt bovenaan Hinterthal. Het prachtige terras is alleen al de moeite waard. Maar ook het eten is echt van hoge kwaliteit. Het is misschien wel iets duurder, maar het is wel erg lekker.

Die Deantnerin

Last but not least: Die Deantnerin. Werkelijk het allerbeste tentje van Hochkönig voor een lekkere lunch of een (weisse) heisse Schoko. Vaste prik op onze skitrip naar Maria Alm inmiddels. Het liefst een Weisse heisse schoko op de heenweg met een heerlijk stuk huisgemaakte taart en een lunch op de terugweg. Ook als het terras nog niet in de zon ligt (in de middag komt de zon boven de berg uit en zit je lekker in de zon), kun je heerlijk binnen aan de kachel genieten.

Die Deantnerin in dienten am Hochkoenig
Die Deantnerin in dienten am Hochkoenig

Ok, het eten is hier top, maar de bediening is echt onwijs vriendelijk. Misschien op het randje van over de top, maar hey, je wordt sowieso goed geholpen. De aankleding van deze hut verdient ook een compliment, want het is echt de meest sfeervolle en toch moderne hut van het gebied. Een dikke vette aanrader, die misschien wel niet in Maria Alm zelf ligt (maar zoals de naam al doet vermoeden in Dienten).

Auteur: Fleur

Ik blog sinds 2016 voor Wintersport Live over algemene wintersport onderwerpen en als gepassioneerde synchroonskiër over Cool Movements. Het enige Demoteam in Nederland op professioneel niveau. Favoriete bestemmingen: Maria Alm