Wintersport Schladming Dachstein
Wintersport Schladming Dachstein
Planai - Centrum van Schladming Dachstein
Planai - Centrum van Schladming Dachstein
Skiën in Schladming Dachstein
Skiën in Schladming Dachstein
Skigebied Schladming Dachstein
Skigebied Schladming Dachstein
Wintersport Schladming Dachstein
Planai - Centrum van Schladming Dachstein Skiën in Schladming Dachstein Skigebied Schladming Dachstein

In de Oostenrijkse deelstaat Stiermarken vind je het skigebied Schladming – Dachstein. Dit is met recht een groot skigebied te noemen want in totaal vind je hier 234 kilometer skipistes. Niet al deze pistekilometers zijn met elkaar verbonden.

Er zijn vier (ski)bergen met skiliften aan elkaar verbonden en dit gebied staat ook beter bekend als 4-Berge Skischaukel. Hier vind je dan 180 kilometer aaneengesloten pistes.

Ligging skigebied Schladming Dachstein

Wanneer je wil skiën in dit skigebied dan kun je eigenlijk in het gehele Ennstal verblijven. Het Ennstal is het dal waar de rivier de Enns doorheen stroomt. Er zijn hier tientallen dorpjes, de een nog kleiner en kneuteriger dan de ander. Een aantal van deze dorpen geven je direct toegang tot een skigebied. Deze dorpen zijn bijvoorbeeld: Pruggern, Haus im Ennstal, Schladming, Rohrmoos, Pichl, Gleiming en Forstau. De eerste en de laatste (Pruggern en Forstau) zijn niet direct verbonden met de 4-Berge Skischaukel maar wel goed bereikbaar met de skibus. Haus im Ennstal, Schladming, Rohrmoos, Pichl en Gleiming geven wel direct toegang tot die Skischaukel. De vier bergen zijn Hauser Kaibling, Planai, Hochwurzen en Reiteralm.

Schladming is een oud mijnstadje en heeft in alle opzichten ‘het meeste’. De meeste accommodaties, winkels, restaurants, uitgaansgelegenheden en zelfs wat mooie architectuur. Er staat bijvoorbeeld een stadwand en je kunt meerdere kerken bezoeken. Ook qua après ski moet je hier zijn. In het dorp vind je meerdere leuke cafés en bij de dal afdaling Streicherabfahrt vind je ook de Hohenhaus Tenne. Dit is een echte après ski schuur waar tot diep in de nacht gefeest wordt. In de andere dorpen vind je, op een enkele bar na, geen echte après ski. Vanuit Pruggern kun je naar het skigebied Galsterbergalm (12 km pistes) en vanuit Forstau naar Fageralm (15 km pistes). Rohrmoos is een prachtig ruim en rustig opgezet dorp, waar je doorheen kunt skiën. Pichl en Gleiming zijn heel kleine dorpen met vooral een skistation en een handvol accommodaties. Haus in Ennstal is wel een echt compleet dorp met leuke accommodaties en voldoende voorzieningen.

Het naam Schladming – Dachstein is dus eigenlijk de naam voor een skiregio, waar ook de Dachsteingletsjer officieel onder valt. Dit is een klein gletsjerskigebied met ongeveer 5 kilometer skipistes. Groot is het niet maar als je toch een skipas voor de hele regio hebt is het zeker de moeite waard om eens te gaan kijken, al is het maar voor het fantastische uitzicht dat je hier hebt.
De overige delen van het skigebied liggen op een hoogte van 750 – 2000 meter. Dit is niet heel hoog en in het verleden is de sneeuwval hier ook wel eens een beetje matig geweest. Dit wordt tegenwoordig heel goed opgevangen door de vele kunstsneeuwkanonnen. Doordat veel pistes op een noordhelling liggen blijft de sneeuw lang goed. De meeste pistes in Schladming – Dachstein zijn blauw en rood maar doordat er zo’n groot en uitgestrekt skigebied aanwezig is, heeft ook de gevorderde wintersporter hier veel plezier. Het skiseizoen loopt van medio november tot en met medio april.

Naast 234 kilometer skipistes verdeeld over verschillende skigebieden, vind je in deze regio ook zo’n 220 kilometer langlaufloipen. Er zijn in het skigebied meerdere kinderlandjes aanwezig en worden er ook ’s avonds pisten en rodelbanen opengesteld. Er wordt hier veel aan toerskiën gedaan. Elk deelgebied zet zich ook graag in voor gezinnen met kinderen. Er zijn veel voorzieningen om het  ook de kleine gasten naar de zin te maken.

Schladming – Dachstein ligt op 1001-1020 kilometer rijden vanaf Utrecht met de auto. De precieze afstand is natuurlijk afhankelijk van welk dorp je eindbestemming is. Het vliegveld van Salzburg ligt op een uurtje rijden over de weg. Met de Wintersporttrein vanuit Nederland reis je naar het station van Schwarzach – St. Veit. Een transfer duurt dan nog een klein uurtje met de trein, bus of taxi. Met de buspendeldienst van Winterliner reis je tot Altenmarkt. Een transfer duurt dan tussen de 15 en 25 minuten.

Ski's huren met korting in Schladming Dachstein

Wintersportmateriaal huren? Huur je ski's, snowboard of schoenen in Schladming Dachstein met korting via:

Informatie over het skigebied

Schladming Dachstein

 • Mountain
  Piek 3000 meter
 • Zomerskiën
  Ja
 • Gondels
  11
 • Stoeltjesliften
  31
 • Sleepliften
  46
 • Funpark
  4
 • Langlaufen
  514 km
 • Skiroutes
  7 km
 • Makkelijk
  0 km
 • Normaal
  98 km
 • Moeilijk
  119 km
 • Zeer moeilijk
  17 km
 • Totaal
  241 km

Dorpen in Schladming Dachstein

Aanbevolen accommodaties van

Wij hebben de beste accommodaties voor je geselecteerd. Bekijk ze hieronder: