Ski amadé opent nieuwe gondel op Galsterberg

Nieuwe gondel in Galsterberg - Gruggern
Nieuwe gondel in Galsterberg - Gruggern

Zoals zo veel skigebieden blijft ook het Ski amadé aan de weg timmeren. Of liever gezegd; op de berg timmeren. Met twee grote projecten en relatief kleine skigebieden wordt er ook dit jaar weer gewerkt aan de upgrade van enkele liften.

In dit geval gaat het om de nieuwe 10-persoonsgondel in het skigebied van Galsterberg - Gruggern dat tot het grotere Schladming Dachstein behoort.

Aan het begin van het winterseizoen 2022/2023 zal de nieuwe gondel op de Galsterberg in gebruik worden genomen en hij vervangt daarmee de vorige gondel na ruim dertig jaar dienst doen. Het afbreken van de oude gondel is al een poos voltooid en de bouwwerkzaamheden voor de nieuwe gondel zijn nog in volle gang.

Pistekaart Galsterberg - Gruggern

Galsterberg-directeur Mag. Peter Weichbold is natuurlijk erg in zijn nopjes met dit grote project voor zijn kleine skigebied; "De vreugde is enorm, dit is een mijlpaal voor de Galsterberg - hiermee verzekeren we ons skigebied voor het komende decennia van een proffesionele uitstraling en een grote capaciteit. Dank aan iedereen die het project mogelijk heeft gemaakt. Voor ons Galsterbergers is een grote wens in vervulling gegaan”.

Naast het hoogste comfortniveau en aanzienlijk snellere transportprestaties, valt de architectuur van de dal- en bergstations op, die scoort met regionaal design in een "shingle-design".

De nieuwe 10-persoons gondels van kabelbaanfabrikant LEITNER kabelbanen vervangt de 30 jaar oude gondel. Dit betekent een grote meerwaarde voor de Galsterberg en de hele regio Schladming-Dachstein. In de eerste uitbreidingsfase kunnen tot 1.200 mensen per uur de berg op worden vervoerd, in de laatste fase tot 1.800 mensen per uur. Wachttijden behoren hiermee tot het verleden.

De ruime "EVO-Deep" cabines zorgen voor maximaal passagierscomfort met gestoffeerde individuele stoelen en veel beenruimte. Het totale investeringsvolume bedraagt ​​circa 11 miljoen euro. Daarmee heeft Ski amadé geïnvesteerd in een relatief klein skigebied.

Met de nieuwe kabelbaan op de Galsterberg kunnen de gasten in slechts zes en een halve minuut op de meest comfortabele manier van het dal naar het bergstation en dankzij de royale glazen puien kunnen ze genieten van een 360° all- rond panoramisch uitzicht.

Naast maximaal comfort en een aanzienlijk hogere transportcapaciteit wordt vooral waarde gehecht aan een stationsinrichting met een regionale focus. Het berg- en dalstation scoort met een gebouwarchitectuur in "dakspaandesign" en past zich perfect aan het landschap aan.

Dalstation nieuwe gondel

“Het kleine maar fijne skigebied Galsterberg is erg populair bij zijn gasten en scoort vooral goed bij gezinnen. Met de nieuwe, state-of-the-art gondellift blijft de Planai investeren in kwaliteit en zorgt voor meer comfort. Dergelijke investeringen stellen niet alleen het brede scala aan wintersporten in Stiermarken veilig, maar ook banen in de regio", zegt Barbara Eibinger-Miedl, minister van Toerisme. 

Met de nieuwbouw van de hoofdkabelbaan wordt de kindvriendelijke en aantrekkelijke dalafdaling, die vorig jaar in het bovengebied werd verbreed, enorm opgewaardeerd en zorgt voor een optimale verdeling van de gasten op de berg.

"De Galsterberg heeft zich de afgelopen jaren zeer goed ontwikkeld en de nieuwbouw van de hoofdkabelbaan is weer een belangrijke stap om de Galsterberg voor de komende decennia veilig te stellen. Een speciaal woord van dank voor de goede samenwerking en steun gaat uit naar de landeigenaren en de lokale bevolking”, zegt Galsterberg-directeur Mag. Peter Weichbold.

Auteur: Wintersport Live

Wintersport Live Redactie - Nieuws vanuit de dalen en vanaf de bergen.