Wintersport boeken zonder risico - gratis annuleren tot wel 6 weken voor vertrek
Nieuwe Mooslehenbahn in Filzmoos
Nieuwe Mooslehenbahn in Filzmoos

Nieuwe Mooslehenbahn in Filzmoos

Wintersport Live Wintersport Live

Niet veel mensen staan er bij stil, maar Filzmoos hoort ook tot het skigebied van Ski Amadé en Salzburger Sportwelt, niet ver van het skigebied van Snow Space Salzburg (Flachau & Wagrain). En aangezien ze in dit gebied toch al aan het investeren waren, kan er in Filzmoos ook nog wel een lift worden vervangen.

Filzmoos is een heel klein skigebiedje met slechts 12 pistekilometers. Ideaal dus voor beginners en gezinnen met (kleine) kinderen. Maar ook wanneer je al een gevorderde skiër of snowboarder ben is Filzmoos een prima bestemming. Je bevindt je namelijk in het grote Ski Amadé met diverse grote en bekende skigebieden op nog geen half uurtjes rijden.

Ligging Filzmoos
Ligging Filzmoos in Salzburgerland

De nieuwe Mooslehenbahn

De nieuwe lift wordt een 6-persoons stoeltjeslift die de oude 2-persoons stoeltjeslift gaat vervangen over hetzelfde traject. De oude lift dateerde alweer uit 1984 en was na bijna 40 jaar (!!) echt wel aan vervanging toe.

Ondanks dat Filzmoos geen druk skigebied is, kan het er in de vakantiemaanden behoorlijk druk worden. De Mooslehenbahn is één van de belangrijkste liften in het gebiedje en met de komst van de nieuwe lift verandert de vervoerscapaciteit naar 2000 mensen per uur.

De lift heeft een lengte van 1151 meter en brengt je met een snelheid van 5,5 meter per seconde van een het dalstation op 1074 meter naar het bergstation op 1353 meter hoogte. Met de wetenschap dat de oude lift een snelheid had van 2,5 meter per seconden, dan kom je dus nu meer dan twee keer zo snel aan op het bergstation.

De nieuwe lift is voorzien van alle gemakken en comfort anno 2021 mét weerkap. De lift is afgelopen zomer verbouwd en is dus actief in het komende winterseizoen vanaf de seizoensstart.

Locatie Mooslehenbahn in Filzmoos
Locatie Mooslehenbahn in Filzmoos

De planning is dat wij half januari een kijkje gaan nemen in dit skigebied en uiteraard ook even bij de nieuwe lift.

Nieuwsgierig geworden naar dit skigebied? Check onze pagina over Filzmoos-Neuberg

Auteur

Wintersport Live
Wintersport Live

Wintersport Live Redactie - Nieuws vanuit de dalen en vanaf de bergen.