Montafon Brandnertal skipas

Montafon Brandnertal skipas
Montafon Brandnertal skipas

08 aug. 2023

Ivo

Skigebieden Magazine

Afgelopen winter waren we te gast in het Brandnertal. En schreven we een blog over onze 6 daagse reis naar dit mooie skigebied in het Vorarlberg. Maar het Brandnertal is niet het enige skigebied waar je met deze skipas toegang tot hebt. De volledige naam is de Montafon Brandnertal skipas waardoor je in 6 skigebieden kunt genieten van de pistes.

Vind je het leuk om ons reisverslag naar Brandnertal van afgelopen winter te bekijken. Lees dan ons verslag Op bezoek in Brandnertal en Landal

De Montafon Brandnertal skipas is een uitgebreide skipas voor meerdere skigebieden. Het geeft je toegang tot een aantal mooie skigebieden in de regio Vorarlberg. Het Voralberg wordt vaak gezien als de regio met de beste sneeuwcondities. Het Vorarlberg ligt in het Westen van Oostenrijk, tegen de Zwitserse grens. De Montafon Brandnertal skipas is een veelzijdige skipas, omdat je toegang hebt tot 6 verschillende wintersportgebieden.

Deze 6 skigebieden hebben een combinatie van pistes die geschikt zijn voor elk type skiër. Er is een gevarieerd piste aanbod, moderne liften en adembenemende uitzichten. De 6 skigebieden hebben samen de beschikking over 79 liften en 297 verschillende pistes. Dat allemaal in 1 skipas! Of je nu 2 dagen of een heel seizoen naar Brandnertal – Montafon gaat. Iedereen heeft de mogelijkheid om de Montafon Brandnertal skipas te kopen.

Brandnertal - Bürserberg
Brandnertal - Bürserberg

Verschillende variante van de Montafon Brandnertal skipas

De Montafon Brandnertal skipas is er is verschillende varianten, met verschillende prijzen. De skipas voor een dag, halve dagen of 2-5 dagkaarten zijn in tegenstelling tot meerdagen kaarten in slecht één gebied geldig. Je moet dus van tevoren beslissen in welk gebied je wilt skiën. Uiteraard kun je er wel voor kiezen om voor elke dag apart een ski pas te kopen. Bij elk aangesloten skigebied is de kaart te koop aan de kassa of online.

De seizoenskaart is beschikbaar voor het hele winterseizoen. Er zijn twee prijsklassen, de verkoop voor 10 december 2023 (voorverkoop) en de verkoop na 10 december 2023 (tijdens het seizoen). Daarnaast wordt er een onderscheid gemaakt in volwassen, senioren en kinderen. De prijs voor volwassenen ligt rond de € 600,- (voorverkoop) en  € 775,- (tijdens het seizoen). De prijs voor senioren ligt rond de € 575,- (voorverkoop) en € 725,- (tijdens het seizoen). Kinderen tot en met 18 jaar betalen € 225,- (voorverkoop en € 315,- (tijdens het seizoen).

Montafon Brandnertal pistekaart

In Brandnertal – Montafon is er een jaarkaart voor de zomer en winter. Naast de liften en pistes heb je ook toegang tot 1161 kilometer aan gemarkeerde wandelpaden. Je kunt in de zomer met de lift naar boven om te wandelen of klimmen. In de zomer zijn niet alle liften geopend. Voor de actuele status kunt u kijken op de website van montafon.at. De prijs voor een volwassenen is € 780,-, voor senioren € 741,- en kinderen betalen € 321,-. Dit is een kleine meerprijs ten op zichtte van de seizoenskaart.

Voor mensen die niet skiën maar wel met de lift naar boven willen is er de zogenaamde zonkaart. Met deze pas hebben voetgangs toegang tot de liften. Je kunt genieten van de winterwandelwegen en terrassen van de bergrestaurants. De zonkaart is aan te schaffen vanaf 3 dagen. De prijs voor 3 dagen is: volwassenen € 69,-, senioren € 66,- en kinderen € 40,-. Een pas voor 6 dagen kost voor volwassenen € 103,-, senioren € 98,- en voor kinderen € 59,-.

Voor alle skipassen geldt dat je toegang heb tot de ski bussen in het Montafon en het Brandnertal. Voor de aanschaf van de Montafon Brandnertal skipas is er een foto nodig (wordt ter plaatse gemaakt) + voor- en achternaam, omdat de skipas persoonlijk is. Er zijn speciale actieprijzen voor gezinnen. Het gaat om een gezin van 1 volwassenen + alle kinderen of een gezin met 2 volwassenen + alle kinderen. De prijs van de skipas is afhankelijk van de soort skipas die wordt aangeschaft. De aangesloten skigebieden zijn Brandnertal, Gargellen, Golm, Kristberg, Silvretta Montafon en Silvrettasee.

Brandnertal

De dorpen in Brandnertal, Brand en Bürserberg liggen in het dal tussen de 800 en 1000 meter op een steenworp afstand van de stad Bludenz. De hoogste punten van dit gebied liggen op 2000 meter (Glattjoch) en de Loischkopf ligt op 1860 meter.

Pistes in Brandnertal
Pistes in Brandnertal

Het skigebied Brandnertal bestaat uit twee deelgebieden die doormiddel van een gondel en pistes met elkaar verbonden zijn. In totaal heb je de beschikking over 65 kilometer aan piste en 14 liften. Brandnertal is een nog relatief onbekend skigebied en daardoor is het niet zo druk bij de liften.

Gargellen

Gargellen is de naam van zowel een prachtig hooggelegen dorp als de naam van het skigebied. Gargellen is het hoogstgelegen dorp van het Montafon, met een hoogte van ruim 1400 meter. Het grote voordeel hiervan is dat het een enorm sneeuwzeker gebied is. Met slechts 39 pistekilometers is het niet zo heel er groot.

Gargellen in Montafon
Gargellen in Montafon

Qua formaat en sneeuwzekerheid is het skigebied Gargellen absoluut een topbestemming voor families met kinderen. De pistes zijn overwegend blauw en daarmee zeer geschikt voor de beginnende wintersporter.

Golm

Het skigebied van Golm ligt letterlijk recht tegenover het skigebied van Silvretta Montafon. Vanaf het dorp Schruns heb je hierdoor de keuze in welk skigebied je wilt skiën. Golm ligt op een zuidhelling in het mooie Montafon skigebied. In totaal heeft Golm 44 kilometer aan piste tot zijn beschikking.

Skigebied Golm
Skigebied Golm

De andere bijbehorende dorpen zijn Sankt Anton im Montafon, Schruns – Tschagguns en Vandans. In Golm zijn er diverse leuke winterse activiteiten te doen. Zo heb je er een echte rodelbaan op een rails langs de dal afdaling en je kunt er ook 'normaal' rodelen.

Kristberg

Het skigebied van Kristberg stelt niks voor, maar wat is het er ontzettend mooi. Je kunt er zeker skiën, maar binnen een half uurtje heb je de 5 pistekilometers die dit skigebiedje kent allemaal gehad. Het is een rustig gebied waar beginners de eerste meters op de ski’s kunnen maken.

Het grote voordeel is dat er maar weinig mensen naar Kristberg komen. Het zijn prima oefenhellingen met fijne sleepliften. Je kunt er volop tour skiën en off-piste skiën. Het skigebied ligt op de zuidhelling, dus bestel een lekker drankje bij Panoramagasthof Kristberg en geniet op het terras in de zon van je vakantie.

Silvretta Montafon

Het skigebied Silvretta Montafon is het grootste skigebied dat volledig in de provincie Vorarlberg ligt. De dorpen die behoren bij Silvretta Montafon zijn Schruns - Tschagguns, Gaschurn – Partenen, Bartholomäberg en het stralende middelpunt Sankt Gallenkirch.

Silvretta Montafon
Silvretta Montafon

Met meer dan 7 pieken tussen de 2100 en 2400 meter is Silvretta Montafon een goede keuze wanneer je vroeg of laat in het seizoen op wintersport wilt. De dorpen vind je tussen de 800 en 1100 meter. Van oudsher staat deze streek bekent om goede culinaire voorzieningen, op de berg heb je een grote keuze in berghutten.

Silvrettasee

Silvrettasee heeft 2 kilometer aan piste, bij 1 gondel. Het is geen spectaculair skigebied met allemaal poes pas. Je kunt je er een aantal uurtjes vermaken. De enige optie is met de gondel omhoog en weer naar beneden via de blauwe piste. Vanuit Partenen heb je direct toegang tot de gondel die je naar het skigebied van Silvrettasee brengt. De originele naam van Silvrettasee is ook wel Silvretta Bielerhöhe – Partenen.

In Partenen zijn er leuk wandelroutes en langlaufroutes. Het is een rustige bestemming, buiten de hectiek van Gaschurn en Sankt Gallenkirch.

Auteur: Ivo

Oprichter en mede-eigenaar van Wintersport Live. Wintersport is mijn passie... en dan blijft het niet alleen bij skiën. Het totale sfeertje in de bergen is mijn verslaving! It's a way of life! Favoriete bestemmingen: Maria Alm, SkiWelt, Damüls-Mellau, Serfaus