Skigebied Gargellen

Gargellen is de naam van zowel een prachtig hooggelegen dorp alsook de naam van het skigebied dat bij dit dorp ligt in de regio Montafon. Gargellen ligt in de Oostenrijkse deelstaat Vorarlberg en is zelfs het hoogstgelegen dorp van het Montafon. Het dorp ligt op ruim 1400 meter hoogte en is daarmee enorm sneeuwzeker. Het skigebied is niet al te groot, zo’n 39 kilometer.

Skigebied Gargellen
Skigebied Gargellen

Qua formaat en sneeuwzekerheid is het absoluut een topbestemming voor families met kinderen. De meeste pistes zijn blauw en het is een uitdaging om te verdwalen, want de pistes komen allemaal weer op één punt samen. Er is een dal afdaling terug naar het dorp.

Ligging skigebied Gargellen

Het dorp is authentiek, niet al te groot en heerlijk rustig. Alleen tijdens de weekends, dan tref je veel mensen uit de omliggende dalen. Aan de rand van het dorp vertrekt een gondel welke je in het skigebied brengt. Het hoogste punt dat je in dit skigebied kunt bereiken is 2300 meter hoogte. Door de ligging en door de hoogte is dit een zeer sneeuwzeker skigebied. Heb je nu niet genoeg aan 39 kilometer skipistes, dan kun je ook naar de andere skigebieden in het Montafon, zoals Golm, Kristberg of Silvretta-Montafon. In totaal kun je dan van zo’n 182 kilometer skipistes gebruik maken.

Naast de goede faciliteiten voor de beginnende wintersporter, kun je in Gargellen nog iets heel speciaals doen. Onder leiding van een erkende en lokale gids kun je een fantastische toer maken naar Zwitserland, over oude smokkelroutes die vroeger gebruikt werden: de Madrisa-toer. Klimmen met stijgvellen, afdalen door meters poedersneeuw en dan retour met de Rhätische Bahn. Dit is louter geschikt voor de echte gevorderde wintersporter met toerski ervaring.

Qua accommodaties vind je in Gargellen eigenlijk alles. Hotels, appartementen maar ook een vakantiepark van Landal, zeer dicht bij de skilift en dal afdaling. Een echte ski-in ski-out accommodatie. Verder vind je er (ski)winkels en restaurants genoeg, al is er niks in overvloed. Het is een mooi, authentiek, rustig dorp en een zeer sneeuwzeker skigebied. Vanaf begin december tot en met begin april kun je skiën in dit prachtige skigebied.

Wie voor après ski naar Oostenrijk gaat, kan Gargellen beter overslaan. Je vindt er een leuke Schirmbar, D’r Schirm, maar daar houdt het dan ook wel bij op. Natuurlijk kun je in de bar of lobby van de hotels ook een drankje drinken, maar dat is natuurlijk niet het type après ski waar Oostenrijk bekend om staat.

Gargellen ligt op ruim 860 kilometer rijden met de auto vanaf Utrecht. Ter hoogte van het Oostenrijkse Bludenz, stopt de snelweg en rijd je in iets meer dan een halfuur naar Gargellen. Met het vliegtuig is Gargellen niet super goed te bereiken. Zowel de luchthaven van Innsbruck als die van het Zwitserse Zürich liggen op twee uur rijden over de weg. Met de trein kun je tot Schruns komen, als je hier dan de bus of taxi pakt naar Gargellen ben je zo’n twintig minuten naar Gargellen.

Ski's huren met korting in Gargellen

Wintersportmateriaal huren? Huur je ski's, snowboard of schoenen in Gargellen met korting via:

INFORMATIE OVER HET SKIGEBIED Gargellen

Mountain
Piek 2300 meter
 • Vanaf Utrecht
  870 km
 • Zomerskiën
  Nee
 • Gondels
  1
 • Stoeltjesliften
  3
 • Sleepliften
  4
 • Funpark
  1
 • Langlaufen
  0 km
 • Skiroutes
  0 km
 • Makelijk
  0 km
 • Normaal
  21 km
 • Moeilijk
  10 km
 • Zeer moeilijk
  8 km
 • Totaal
  39 km

Dorpen in Gargellen

Wintersport Gargellen

Gargellen

Score: 7.6

Gargellen is een erg klein, maar zeer gezellig dorpje. Het heeft een klein dorpskern met verspreid her en der nog wat extra hotelletjes en dorpskernen. Ook Landal heeft hier een eigen vakantieparkje; Hochmontafon. Alles bij elkaar een leuk dorp om eens naar toe...