Wintersport boeken zonder risico - gratis annuleren tot wel 6 weken voor vertrek
Wintersport met een visuele beperking
Wintersport met een visuele beperking

Wintersport voor mensen met een visuele beperking

Wintersport Live Wintersport Live

Roel van der Vegte vertelt over de wintersport mogelijk voor mensen met een visuele beperking; “De Nederlandse Visueel-gehandicapten Ski Vereniging (NVSV) maakt wintersport mogelijk voor mensen met een visuele beperking. ”Wij organiseren jaarlijks wintersportvakanties naar Oostenrijk, Frankrijk, Italië, Noorwegen en Zwitserland, waarbij mensen met een visuele beperking onder begeleiding skiën, snowboarden of langlaufen.

Hoe? Iedere deelnemer krijgt 1 op 1 begeleiding. Zij skiën of langlaufen voor de deelnemer uit of volgen de deelnemer op de voet, afhankelijk van het gezichtsvermogen en de voorkeur van de deelnemer. Via mondelinge instructies coachen de begeleiders de deelnemers op een veilige manier door het winterlandschap.

Dit is een filmpje waarin onze voorzitter wordt begeleid: youtube filmpje

De begeleiders zijn enthousiaste skiërs, snowboarders en/of langlaufers met een passie voor wintersport en betrokkenheid bij onze deelnemers.

Voor het komende seizoen zijn we met name op zoek naar langlaufbegeleiders. Belangstelling, of wil je meer weten? Neem dan contact met ons op via begeleiding@nvsv.nl

Hopelijk is dit genoeg en anders heb ik hier nog meer informatie (bijna al deze informatie is letterlijk zo te vinden op onze website):

Jong of oud, beginner of gevorderd: alle mensen met een visuele beperking kunnen bij de NVSV terecht. Wij verzorgen complete bus-, trein- en vliegreizen. Wij verblijven samen met de begeleiders in hotels of appartementen. Tevens organiseert de NVSV jaarlijks een gezinnenreis, waarbij gezinnen met een visueel beperkt gezinslid samen kunnen genieten van een fantastische wintersportvakantie.

Auteur

Wintersport Live
Wintersport Live

Wintersport Live Redactie - Nieuws vanuit de dalen en vanaf de bergen.