Wintersport boeken zonder risico - gratis annuleren tot wel 6 weken voor vertrek
Snowlife skilerarenopleiding in de zomer
Snowlife skilerarenopleiding in de zomer

Skilerarenopleiding in de zomer

Wintersport Live Wintersport Live

De meeste mensen weten dat je kunt skiën in de zomer. Op de ‘eeuwige sneeuw’ op de gletsjers zijn de liften gewoon geopend. Eerlijk is eerlijk, er zijn minder liften open dan in de winter, maar geskied worden. Hierdoor kun je dus ook in de zomer een skilerarenopleiding volgen.

Een van die gletsjers die in de zomer open is, is de Kitzsteinhorn in Kaprun. Deze gletsjer ligt op zo’n 3.000 meter hoogte. Er kan hier geskied worden vanaf half oktober tot eind mei en daarna weer in de maand juli. In de zomer zie je hier veel trainingsgroepen, zoals wedstrijd skiërs en skilerarenopleidingen.

Naast skiërs zie je in juli op de gletsjer ook veel wandelaars en toeristen die komen sleeën. Het is natuurlijk ook best bijzonder; sneeuw in de zomer!

Kitzsteinhorn op 14 mei 2019
Kitzsteinhorn op 14 mei 2019

Skilerarenopleiding

Een van de trainingsgroepen op de gletsjer zijn de skileraren van Snowlife. In de maand juli organiseren zij opleiding tot skileraar, snowboardleraar of ski- én snowboardleraar. Deze opleidingen duren respectievelijk 11, 10 of 16 dagen en hiermee worden de deelnemers opgeleid om in de winter als skileraar te kunnen lesgeven in een Oostenrijkse skischool.

Voor scholieren en studenten is de zomeropleiding natuurlijk ideaal, omdat deze vaak in de schoolvakantie valt. Werken als skileraar kan dan in de winter ook tijdens de schoolvakanties, zoals met kerst en krokus/carnaval.

Bron foto: Snowlife skilerarenopleidingen

Auteur

Wintersport Live
Wintersport Live

Wintersport Live Redactie - Nieuws vanuit de dalen en vanaf de bergen.