Wintersport boeken zonder risico - gratis annuleren tot wel 6 weken voor vertrek
Ski Like a Pro
Ski Like a Pro

Ski Like a Pro - Je eigen skileraar

Wintersport Live Wintersport Live

Altijd al je eigen ski-/snowboardleraar willen hebben? Dan kan dat! Wintersport Live kwam in contact met Avi en Max. Twee enthousiastelingen en zeer bekwame wintersporters die van hun passie hun werk hebben gemaakt: Ski Like a Pro

Avi de Winter en Max van Toledo werken al sinds hun 14e als skileraar op de borstelbaan in Soesterberg, maar het begon al eerder.

Toen Avi en Max 7 waren waren ze al met grote regelmaat op de kunstbaan te vinden. Ze begonnen ze in het wedstrijd skiteam van Soesterberg, na een aantal jaar in het wedstrijd (slalom) wereldje gezeten te hebben werd Max gescout door de Nederlandse skispring selectie van de Nederlandse Skivereniging. Max besloot verder door het leven te gaan als skispringer, hij sprong van 100 meter schansen en was hiermee een toptalent in de jeugd en de beste skispringer van Nederland. Dit wereldje was echter keihard en uiteindelijk besloot Max met deze sport te stoppen en zijn zinnen te zetten op de Middelbare school. Hij miste het skiën wel enorm en besloot daarom op 16 jarige leeftijd zijn Anwärter skiën te gaan doen samen met zijn beste maat en leeftijdsgenoot Avi. Avi was altijd door gegaan met het wedstrijdskiën en behoorde in de jeugd tot de top van de Nederlandse wedstrijdskiërs. Toen hij tot de junioren behoorde kwam hij helaas steeds verder van de top af te zitten. Op hun 16e jaar behaalden ze hun Anwärter, het eerste Oostenrijkse skilerarendiploma, en gaan ze als skileraar aan het werk in Oostenrijk. Kort daarna behaalden zij hun volledige internationaal erkende Landes-diploma en ook hun diploma’s om als snowboardleraar aan het werk te kunnen gaan. Daarna geven ze wedstrijdtrainingen aan een slalomskiteam, zijn aan het werk als chef-skileraar en raken verslaaft aan de bergen.

Na een aantal seizoenen in Oostenrijk als ski- en snowboardleraar aan het werk geweest te zijn, merkten Avi en Max dat veel skischolen weinig kwaliteit leveren. Er worden laag-gediplomeerde of zelfs niet-gediplomeerde leraren met weinig kennis over de skididactiek ingezet op gevorderden en privélessen; de leraar spreekt vaak geen Nederlands of de leraar is eigenlijk te brak om les te geven. Een ander probleem dat Avi en Max opmerkten, was het feit dat veel gezinnen die samen met andere gezinnen op skivakantie gaan, moeite hebben om alle kinderen in hetzelfde groepje te krijgen. De skischool verdeelt de kinderen namelijk op in niveaugroepen, terwijl de kinderen zelf vaak liever met elkaar in een groepje willen zitten. Dit kon anders, zo vonden Avi en Max en besloten daarom 2 jaar geleden hun eigen skischool op te richten onder de naam ´Ski Like a Pro´.

‘Of je nu beginner of expert bent, iedereen kan nóg beter leren skiën en boarden’, aldus Avi en Max. De twee goede vrienden zitten inmiddels het hele seizoen in de sneeuw als privé-leraar. Bij Ski Like a Pro neem je namelijk jouw eigen privé ski- en snowboardleraar mee op wintersportvakantie, in het door jouw gekozen wintersportgebied. Hierbij staat plezier voorop en hanteren de mannen flexibele lestijden. Zo hoef je geen rekening te houden met de lestijden van de skischool, maar kies je gewoon je eigen tijden. Ski Like a Pro is voor iedereen.  Of je nu met je kinderen, vriendengroep, vereniging of collega’s op wintersport gaat, Avi, Max en hun lerarenteam weten er wel raad mee!

Ski Like a Pro
Ski Like a Pro

Differentiatiemethode

In de vakantieweken hebben Avi en Max het inmiddels erg druk en hebben ze extra leraren in dienst. Om de beste kwaliteit te kunnen garanderen, werken ze alleen met hoog opgeleide ervaren ski- en snowboardleraren. Aan de hand van een duidelijke uitleg en een persoonlijke aanpak, helpen zij elke skiër naar een hoger niveau.

Zoals eerder beschreven, werken veel skischolen met niveaugroepen. Hoewel er bij de groepsindeling wordt gekeken naar niveau en leeftijd blijven er nog steeds grote niveauverschillen bestaan. Vaak zit de gevorderde skiër onder zijn niveau te skiën en de beginnende skiër boven zijn niveau. Veel skileraren hebben grote moeite om hun lessen zo in te richten dat elke leerling tot zijn recht komt. Om dit te voorkomen werkt Ski Like a Pro met de door hun ontwikkelde differentiatiemethode. Deze methode houdt in dat iedereen individuele oefeningen en tips op maat krijgt. De leraar geeft niet constant de hele groep diezelfde oefening, maar kijkt naar ieders fouten en bedenkt voor iedereen een bijpassende tip of oefening. Zo kan elke skiër aan zijn of haar eigen techniek werken en heb je de meest efficiënte leertijd!

Omdat onze leraren zowel ski- als snowboardles kunnen geven kun je er bij Ski Like a Pro ook voor kiezen om een dagje te gaan snowboarden in plaats van skiën of andersom. Zo breng je wat afwisseling in de vakantie en krijg je de kans om eens een andere sport te proberen!

Ski Like a Pro heeft plezier hoog in het vaandel staan
Ski Like a Pro heeft plezier hoog in het vaandel staan

Ze gaan waar jij naartoe wilt!

Avi en Max zijn veel onderweg gedurende het skiseizoen, ze gaan namelijk waar de klant naartoe gaat in Oostenrijk en Duitsland! Hierdoor hebben ze al tientallen verschillende skigebieden gezien. Om dit te doen moeten de jongens de wintersportreizen goed voorbereiden. Ze boeken hun accommodatie; regelen hun skipas; verkennen het skigebied als ze er nog nooit geweest zijn en melden zich bij de plaatselijke autoriteiten voor de meldplicht voor buitenlandse skischolen. Als je over de juiste diploma’s en verzekeringen beschikt krijg je dan toestemming om als buitenlandse skischool in het skigebied te werken.

Reizen op maat

Behalve de privé-leraar bieden de jongens ook nog andere diensten aan. Zo organiseren ze ook compleet verzorgde (groeps)reizen met vervoer en accommodatie in de mooiste skigebieden. Deze groepsreizen zijn geschikt voor bedrijven, vriendengroepen en scholen of verenigingen. Naast de ski & snowboardlessen is het mogelijk bij deze groepsreizen een cursus lawineveiligheid te krijgen en organiseren ze uitjes en feest- en spelavonden.

Toekomstplannen

Fanatiek als de jongens zijn, hopen ze in de toekomst te groeien tot een skischool met een grote groep hoogopgeleide ski en snowboardleraren en gedurende het hele seizoen vertegenwoordigt te zijn in zoveel mogelijk skigebieden.

Avi en Max bieden in het voor en naseizoen ook een wax,- en slijpservice in Groningen en Utrecht. Ze waxen en slijpen het materiaal volledig met de hand om de beste kwaliteit te kunnen garanderen. In de toekomst willen ze dit concept landelijk opzetten, zodat iedereen betaalbaar zijn materiaal kan laten onderhouden en met goed geprepareerde ski’s/snowboard op wintersportvakantie kan.

Verder zijn de jongens ook alweer bezig met de zomer. Komende zomer zullen ze starten met een boardsportkamp pilot voor verschillende leeftijden. Tijdens dit zomerkamp kunnen kinderen een week lang genieten van vrienden boards en water. Ze maken kennis met verschillende boardsports, zoals wakeboarden, longboarden, kitesurfen, SUPpen en windsurfen. Meer informatie hierover komt binnenkort online!

Onze droom is om het hele jaar door bezig te kunnen zijn met onze passie!

Wintersport met je privé ski-/snowboardleraar!

Neem een privé ski/snowboardleraar mee op wintersportvakantie. De Nederlandstalige leraar begeleid u of uw kinderen door het door u gekozen skigebied. Hij kent de mooiste pistes, de beste restaurants en de leukste après-ski! Geen gedoe meer met wachten voor de skischool en overvolle groepen, want de leraar gaat de hele vakantie met u mee!

Waar wij voor staan

Wij geloven dat iedereen kan leren skiën als een pro! Met een geduldige leraar, persoonlijke aandacht en veel plezier kan iedereen leren skiën als een pro. Of u nu angstig bent, het liefst lekker rustig de piste af skiet of een snelheidsmonster bent. Wij weten hoe we u verder kunnen helpen! ‘Be Like a Pro, Ski Like a Pro!’

 Kijk voor meer informatie of voor contact met Ski Like a Pro op: skilikeapro.nl

Auteur

Wintersport Live
Wintersport Live

Wintersport Live Redactie - Nieuws vanuit de dalen en vanaf de bergen.