NK Freeride 2018
NK Freeride 2018

NK Freeride 2018 in Fieberbunn

Ivo Ivo

Na een jaar afwezigheid komt er in 2018 weer een officieel Nederlands kampioenschap in deze sterk aan populariteit winnende sport; die van het freeride skiën en snowboarden. De 4e editie van het NK wordt gehouden in de week van 18 tot 23 maart 2018 in Fieberbrunn.

Fieberbrunn is de Mekka voor de fanatieke freeride ski en snowboarder. Fieberbrunn ligt op de grens van het Salzburgerland en Tirol in het Pillerseetal. Een rustig en klein dorp dat sinds enkele jaren verbonden is aan Saalbach, Hinterglemm en daardoor 270km aan pistes heeft. Al 11 jaar word op deze plek ook een stop gemaakt met de Freeride World Tour. “Fieberbrunn is en blijft mijn lievelings stop”, verteld professional freeride snowboarder Flo Orley.

NK Freeride

Het NK Freeride wordt sinds 2016 officieel erkend door de Nederlandse klim en bergsport vereniging, de KNBV. Freeride is een discipline binnen de wintersport die erg groeit: "Wie echt iets moois en puurs wilt beleven in de bergen gaat van de gebaande paden af. Buiten de piste skiën en snowboarden is populairder dan ooit. Je verlaat de geprepareerde gebieden en duikt de diepe sneeuw in. Logisch dat toerskiën en freeriden booming zijn: liever poeder dan een afgetrapte piste.” Aldus Patrick Baars van de NKBV.

Kan ik mee doen?

Als je een beetje off-piste ski of snowboard ervaring hebt kan dat zeker! Er vindt namelijk aan het begin van de week een kwalificatieronde plaats op een relatief makkelijke helling. Alleen een selectie van de beste rijders gaat door naar een uitdagende finale helling.

Veiligheid

Freeriden is niet geheel zonder risico en het is belangrijk dat je goed voorbereid bent. Daarom moet elke deelnemer die mee doet aan het NK in het bezit zijn van een lawine pieper, een rugtas met schep en sonde, een helm en een rug beschermer.

Auteur

Ivo
Ivo

Oprichter en mede eigenaar van Wintersport Live :) Wintersport is mijn passie... en dan blijft het niet alleen bij skiën. Het totale sfeertje in de bergen is mijn verslaving! It's a way of life!
Favoriete bestemmingen: SkiWelt, Flachau, Saalbach-Hinterglemm

Reacties