Wintersport boeken zonder risico - gratis annuleren tot wel 6 weken voor vertrek
Bad Kleinkirchheim - 8 december 2020
Bad Kleinkirchheim - 8 december 2020

Nog meer sneeuw onderweg naar de Alpen

Wintersport Live Wintersport Live

Na de dump van afgelopen dagen is het voorlopig nog niet klaar met de sneeuw in de Alpen. Ook de komende dagen, met uitzondering van vrijdag, sneeuwt het vrolijk door. Normaal gesproken een droomstart van het seizoen. Een situatie waar je als wintersporter ieder ander jaar alleen maar op kan hopen!

Des te bitterder is de pil natuurlijk, dat we niet op wintersport kunnen en mogen. Een enkele bestemming daargelaten.

Het team van Wintersport Live zou eigenlijk overmorgen afreizen naar Serfaus-Fiss-Ladis en Seefeld in Tirol om Live verslag te doen en om diverse materialen te filmen en te testen. Helaas....

Tschagguns
Tschagguns, 8 december 2020

In Oostenrijk zijn het vooral de provincies Karinthië, Stiermarken en een deel van het Salzburgerland die enorme hoeveelheden sneeuw over hun dak hebben gekregen. Overigens geheel volgens de verwachtingen. Maar ook in Italië, Zwitserland en Frankrijk is er in mindere maten een hoop sneeuw gevallen. Eigenlijk is het vooral Tirol, en dan met name de noordkant, waar in de afgelopen dump het minste sneeuw is gevallen. Wanneer je de foto's van hierboven uit het Vorarlberg en uit Karinthië vergelijkt met bijvoorbeeld de dalen van het SkiWelt, dan zie je duidelijk dat het lang heeft geduurd voor de sneeuwval de dalen bereikte.

Wilder Kaiser, 8 december 2020
Wilder Kaiser, 8 december 2020

Ondertussen gaat in bijna alle skigebieden die nu gesloten zijn (Frankrijk, Oostenrijk, Duitsland en Italië) het prepareren van de pistes gewoon verder. Frankrijk hoort op 15 december wanneer zij weer open mogen, alhoewel de verwachting is dat dit voorlopig nog wel even duurt. En in Oostenrijk gaan de pistes voor de Oostenrijkers weer open op 24 december. Met de accommodaties die vanaf 7 januari weer open mogen, gokt Oostenrijk er op dat vanaf half januari de wintersport voor de buitenlandse toeristen weer op gang zal komen.

Indien dat het geval is, zijn we natuurlijk erg blij met de sneeuw die nu alvast valt. Een goed begin is immers het halve werk.... prepareren maar jongens !

Les Gets, Portes du Soleil
Les Gets, Portes du Soleil, 8 december 2020

Meer sneeuw is onderweg

Het blijft koud de komend week. De 0-gradengrens ligt in alle Alpenlanden op circa 1000 meter hoogte. En aangezien er nog met grote regelmaat sneeuw gaat vallen de komende week komt er dus nog een mooie laag verse sneeuw bij tot aan de meeste dalen.

Het zijn wederom de skigebieden in Karinthië, Stiermarken en de provincies Veneto en Lombardije in Italië waar nog het meeste sneeuw bij komt. Nassfeld is de hotspot van afgelopen dump en aankomende dump. De kans is groot dat na aankomende dagen hier meer dan 2 meter sneeuw ligt. Normaal gesproken is dat genoeg voor een hele lange poos wintersportplezier. Laten we hopen dat we er snel gebruik van mogen maken !

Servus

Auteur

Wintersport Live
Wintersport Live

Wintersport Live Redactie - Nieuws vanuit de dalen en vanaf de bergen.