Winter(sport) Lapland!
Wintersport Midden-Zweden - Säfsen
Wintersport Midden-Zweden - Säfsen
Wintersport Midden-Zweden - Åre
Wintersport Midden-Zweden - Åre. Foto: Niclas Vestefjell
Wintersport Midden-Zweden - Duved
Wintersport Midden-Zweden - Duved. Foto: Tuukka Ervasti
Wintersport Midden-Zweden - Björnen
Wintersport Midden-Zweden - Björnen. Foto: Niclas Vestefjell
Wintersport Midden-Zweden - Säfsen Wintersport Midden-Zweden - Åre Wintersport Midden-Zweden - Duved Wintersport Midden-Zweden - Björnen

Wintersport in Midden-Zweden

Dichterbij, langer licht en minder koud. Dat zijn de grote verschillen met de skigebieden in Noord-Zweden. In Midden-Zweden krijg je een moderner, soms bijna Alpen-achtig gevoel. Het grootste, bekendste en het skigebied met de beste faciliteiten is zonder twijfel Åre. Dit skigebied, en de meeste andere skigebieden van Midden-Zweden, liggen op circa 600 km rijden van Stockholm en slechts op 95 km van Östersund.

Informatie

 • Gesproken taal
  Zweeds
 • Valuta
  Zweese Kroon
 • Skigebieden
  13
 • Gletsjergebieden
  0
 • Zomerskiën
  Nee
 • Après-ski
  Matig
 • Langlauf
  Uitstekend
De meeste skigebieden in Midden-Zweden tellen tussen de 15 en 45 km aan pistes. De grootste uitzondering hierop is Åre. Hier vind je 110 km aan geprepareerde pistes. Het is dan ook niet voor niets de meest geliefde locatie voor een wintersportvakantie in Zweden. Je moet er alleen wel ruim 1850 km aan besneeuwde asfalt voor afleggen! Tandådalen-Hundfjället is het grootste skigebied, circa 45 km aan pistes, dat redelijk makkelijk bereikbaar is vanaf Nederland. Op 'slechts' 1500 km rijden van Utrecht ligt dit aantrekkelijke, kleine, gemoedelijke skigebied, waar je je makkelijk 3 tot 4 dagen prima op de pistes kunt vermaken.

Bereikbaarheid en vervoer naar Midden-Zweden

De meeste skigebieden liggen ongeveer 1600 km rijden vanaf Utrecht. Doordat het in Zweden in de winter veelal sneeuwt en je een deel van de reis niet ontkomt aan een veerboot moet je zeker 2 hele dagen uittrekken voor de heen en 2 dagen voor de terugreis. Makkelijk is het om te vliegen naar Stochholm, Oslo of Göteburg om vervolgens per trein of bus de reis te vervolgen. De meeste skigebieden in Midden-Zweden liggen vanaf deze luchthavens op circa 500 km afstand. Een auto huren voor de laatste 500 km is ook een goede optie.

Met de trein op wintersport naar Midden-Zweden: Interrail
Met het vliegtuig op wintersport naar Midden-Zweden: Transavia

Dorpen in Midden-Zweden

Skigebieden in Midden-Zweden

Aanbevolen accommodaties van

Wij hebben de beste accommodaties voor je geselecteerd. Bekijk ze hieronder: