Winteravontuur Lapland!

Husky Sleetocht Avontuur in Sälen, Zweden: Een Onvergetelijke Ervaring

Husky Sleetocht Avontuur in Sälen
Husky Sleetocht Avontuur in Sälen

09 feb. 2024

Irene

Reisverslagen

Een onvergetelijk avontuur wachtte op mij tijdens mijn recente reis naar Noorwegen en Zweden, georganiseerd door BBI travel. Een hoogtepunt van deze reis was de Husky sleetocht in Sälen, Zweden, georganiseerd door PeakPoint Adventures. Deze opwindende ervaring met enthousiaste honden en betoverende natuur was werkelijk adembenemend.

Bij aankomst werden we begroet door een opstelling van honden die opgewonden stonden te wachten bij de sledes. BBI Travel had alles samen met PeakPoint Adventures had alles tot in de puntjes geregeld, met 6 tot 8 honden per slee. Terwijl we wachtten op enkele medereizigers, begonnen de honden ongeduldig te worden, blaffend en trekkend, beladen met opwinding om te rennen!

Huskyhonden

De sledes boden plaats aan twee of zelfs drie personen, waarbij twee inzittenden konden genieten van het avontuur terwijl de derde persoon de slee bestuurde. Tijdens de tocht was het essentieel om een veilige afstand tussen de sledes te behouden, maar verder hoefde de bestuurder niet veel te doen buiten af en toe remmen. Ik koos ervoor om in de slee te zitten, zodat ik zoveel mogelijk kon vastleggen, wetende dat sturen en filmen een uitdaging zou zijn.

Terwijl we onderweg waren, werden we getrakteerd op een betoverend schouwspel van de natuur. We gleden tussen smalle paden, omringd door imposante dennenbomen. De honden volgden elkaar moeiteloos, de sneeuw knisperend onder de sledes, wat de hele ervaring nog magischer maakte.

Huskysleetocht

Tijdens de tocht had ik de kans om te praten met iemand van PeakPoint Adventures, die ook Nederlands sprak. Ze verzekerde me dat de honden echt genoten van wat ze deden en goed werden verzorgd.

Wat betreft de kosten, variëren deze afhankelijk van het type hondensleetocht. Voor de "Mountain Tour with Fika" betaal je ongeveer €120 per volwassene en €78 voor kinderen tot 12 jaar, inclusief warme chocolademelk. Voor meer informatie over prijzen en andere beschikbare tours, raadpleeg de website van Peakpoints.

Voor degenen die op zoek zijn naar een voordelige optie, overweeg de hondensledetour als onderdeel van je pakket te boeken via de website van BBI Travel, inclusief vlucht, transfer en accommodatie. Een Husky sleetocht in Sälen, Zweden, is niet alleen een avontuurlijke activiteit, maar ook een herinnering die je voor altijd bij zal blijven.

Wil je een glimp opvangen van deze onvergetelijke ervaring? Bekijk dan onze vlog van de reis in Zweden en Noorwegen, waarin je beelden kunt zien van de Husky sleetocht:

Auteur: Irene

Vanaf mijn 9e ben ik gepassioneerd geraakt door snowboarden, en sindsdien is wintersport in Oostenrijk een jaarlijkse traditie geworden. Mijn passie voor het vastleggen van deze avonturen op sociale media maakt dit een perfecte match voor mij. Favoriete bestemmingen: Zillertal Arena, SkiCircus