Wintersport Warth
Wintersport in Warth - Foto: Webtirol
Skiën in Warth
Skiën in Warth
Warth
Warth
Wintersport Warth
Skiën in Warth Warth

Hemelsbreed ligt Warth niet ver bij het mondaine Lech vandaan maar toch verschillen deze dorpen als hemel en aarde. Waar Lech mondain, duur, en luxueus is, is Warth veel kleiner, gemoedelijker en daarmee ook beter betaalbaar.

Warth deelt samen met Schröcken ongeveer 60 kilometer pistes en sinds skiseizoen 2013/2014 is Warth-Schröcken verbonden met Lech-Zürs, wat vanaf seizoen 2016/2017 verbonden is met onder andere Sankt Anton. Dit maakt het op dit moment het grootste aaneengesloten skigebied van Oostenrijk, Ski Arlberg, met 305 kilometer skipisten. Warth is een authentiek gemoedelijk bergdorp en bijzonder kindvriendelijk ingesteld.

Informatie over het skigebied

 • Mountain
  Piek 2811 meter
  Dorp 1494 meter
 • Vanaf Utrecht
  858 km
 • Zomerskiën
  Nee
 • Gondels
  15
 • Stoeltjesliften
  45
 • Sleepliften
  28
 • Funpark
  3
 • Langlaufen
  30 km
 • Skiroutes
  0 km
 • Makkelijk
  0 km
 • Normaal
  130 km
 • Moeilijk
  122 km
 • Zeer moeilijk
  51 km
 • Totaal
  303 km

Op wintersport naar Warth

Warth ligt op 1494 meter hoogte en dat is voor een Oostenrijks ski dorp vrij hoog. Dit ziet men dan ook terug in de hoge sneeuwzekerheid. In de zomer is er vanuit Warth een toegangsweg naar Lech maar ’s winters ligt die weg bedekt onder een soms wel meters dik pak sneeuw, waardoor deze in de winter gesloten is. In het dorp zijn een handvol hotels maar het merendeel zijn (mooie!) appartementencomplexen en authentieke chalets. Naast het skiën en snowboarden kun je gebruik maken van de openbare sauna (dus niet in een hotel), massage, of zwembad. Er zijn zo’n 20 kilometer wandelroutes en ook kun je een tocht maken met een hondenslee, of over de rodelbaan.

Après-ski in Warth

In Warth zul je niet zo snel de chique après-ski zoals in Lech tegenkomen, maar ook niet de levendige kroegen zoals in Sankt Anton. Het zit er een beetje tussenin. Het is wat rustiger maar zeker wel aanwezig, voornamelijk direct na het skiën. Onderaan de Jägeralpbahn is er de Sennkuchi en onderaan de Steffisalpe is daar de Skihütte Steffisalp. Na het diner zul je in de verschillende cafés nog wel gezellig een dansje kunnen wagen, maar echt groots en meeslepend is het niet.

Vervoer & Bereikbaarheid

Met een afstand van 859 kilometer vanaf Utrecht is Warth goed te bereiken met de auto. Vanuit Nederland rijd je richting de Duitse A3 om vervolgens zuidelijk te rijden over de A67, A6, A5, A8, A7 om vlak bij Füssen de Oostenrijkse grens te passeren. Je vervolgt je weg over de Oostenrijkse B179 en B198 tot je in Warth bent. Vanaf de Oostenrijkse grens is dit ongeveer een uur en twaalf minuten. Per trein vanuit Nederland is het mogelijk om gedurende de winter vrijwel direct naar Bludenz te reizen. Vanuit hier is dan een transfer naar Warth nodig, wat ongeveer anderhalf uur duurt. De luchthaven van Friedrichshafen ligt op ongeveer 100 kilometer van Warth. Vanaf het vliegveld neem je een transfer naar Warth want ongeveer anderhalf uur duurt. Er is een bedrijf dat deze transfer voor je kan regelen.

Ski's huren met korting in Warth

Wintersportmateriaal huren? Huur je ski's, snowboard of schoenen in Warth met korting via:

Toeristeninformatie

Contact Warth-Schröcken

Hausnummer 51
6767 - Warth
ÖSTERREICH
Telefoon: +43 5583 3601 0
Email: skilifte@warth.co.at
Website: www.warth.schroecken.at

Contact Toeristenbureau

Review over Warth

Skigebied beginners
Skigebied gevorderde
Après-ski
Restaurants
Kindvriendelijk
Prijs/kwaliteit

Vanaf warth namen wij steeds de verbindingslidt naar lech. Het gebied van warth is vrij klein maar vanuit hier zul je flink moeten opschieten als je het hele gebied na lech wilt zien. Natuurlijk even kijken of je beroemdheden of de koninklijke familie ziet. Prijsniveau is hoog. De laatste verbindingslift gaat te vroeg.

Gemiddeld cijfer 7
Door Meijers op 03 december 2018

Bekijk alle reviews

Aanbevolen accommodaties van

Wij hebben de beste accommodaties voor je geselecteerd. Bekijk ze hieronder: