Val Thorens, wie kent het niet?

Val Thorens, wie kent het niet?
Val Thorens, wie kent het niet?

Val Thorens, wie kent het niet? Val Thorens hoort dus bij het befaamde wintersportgebied Les Trois Vallees, waar ook de dorpen Les Menuires, Méribel, La Tania en Courchevel deel van uitmaken. Zeg je Val Thorens dan zeg je ellelange, brede pistes en sneeuwzekerheid en de leus ‘voor ieder wat wils’ komt hier absoluut tot zijn recht.

Groene en blauwe pistes, fun parks, off piste mogelijkheden, rodelbanen, après ski, fatbiken, paragliding en ga zo nog maar even door. We vallen meteen met tien leuke, bekende én minder bekende, weetjes in huis.

Val Thorens:

  • Is onderdeel van het gebied Les Trois Vallees en behoort, met meer dan 600km(!) aan pistes tot een van de grootste wintersportgebieden van de wereld
  • Is met 2300 meter het hoogst gelegen skioord van Europa
  • Heeft samen met de rest van Les Trois Vallees maar liefst zes gletsjers
  • Is open van november tot mei
  • Is het laatst gelegen dorp van Les Trois Vallees. De weg loopt dood in Val Thorens
  • Heeft in seizoen ’81-’82 de kabelbaan Cime Caron geopend, wat destijds de grootste kabelbaan van de wereld was
  • Is het dorp waar in 2003 de Dutchweek is ontstaan
  • Heeft sinds 2004 een restaurant met Michelinster, namelijk Oxalys
  • Ontvangt in 2013 voor het eerst de World’s Best Ski Resort award bij de World Ski Awards
  • Spreek je uit als Val Thorèns, dus niet Val Thorah

Accommodatie boeken naar Val Thorens

Elke bestemming heeft zo zijn eigen specialisten die jou perfect kunnen adviseren en een goed aanbod kunnen doen naar een accommodatie in dat betreffende skigebied. Voor Val Thorens is één van deze bestemmingsspecialisten TravelSki. TravelSki heeft een ruim aanbod hotels en appartementen beschikbaar in Val Thorens.

Één van ’s werelds grootste wintersportgebieden

Ja ja, nu weten we het wel. Maar als je er voor het eerst komt, zal het je grootste verwachtingen overstijgen. Vanuit de hele wereld trekken skiërs en snowboarders naar deze enorme speeltuin verzekerd van optimale weersomstandigheden. Of je nu net begint met leren, of dat je de sterren van de hemel skiet. Omdat het zo groot is, is er een ontzettend ruime keuze aan afdalingen. Zo is ongeveer 50% van alle pistes groen en blauw. Lekker breed en glooiend waarop je dus op een veilige manier kunt leren skiën of snowboarden. En dat zonder dat continu dezelfde piste je gaat vervelen.

Val Thorens in Les Trois Vallèes

Ben je een gevorderde wintersporter en houd je van avontuur? Dan is er ook de mogelijkheid om samen met een gids het off piste terrein te verkennen. Voor beginnende off piste skiërs tot gevorderden en van ééndaagse tripjes tot zelfs meerdaagse tochten.

De fungebieden zijn in Val Thorens dan weer ideaal om samen met het hele gezin naartoe te gaan. Volg bijvoorbeeld mascotte Valthy en zijn vrienden Abby de Zwarte Bij, Chamy de gems en Foxy de Vos op twee nieuwe, speelse paden: The Space Track en The Space Experience. De thema’s kun je overal in het wintersportgebied tegengekomen met verschillende spelletjes, parcours en speurtochten. Ontzettend leuk om samen te zijn en spelenderwijs te leren.

Val Thorens is een gebied met een enorm gevarieerd aanbod aan activiteiten. Want naast skiën en snowboarden is er nog zoveel meer te doen. Hieronder een aantal van onze aanraders.

Elektrisch mountainbiken in de sneeuw

Fietsen over de sneeuw is glibberig en glad en je glijdt snel uit. Maar niet met een elektrische fatbike! Samen met een gids ga je op ontdekkingstocht over de Montagnette-route. Een hele leuke activiteit om de sneeuw eens op een andere manier te ervaren.

Paramotorrijden

Motor rijden, maar dan in de lucht! Een paramotor is een vlieger met een propellormotor waarmee je je hoogte kunt regelen. Je kunt zo lang als je wilt in de lucht blijven hangen en zo genieten van eindeloze vergezichten over de besneeuwde bergtoppen en gletsjers.

Tokkelen

Ook door de lucht, maar nu aan een kabel van La Bee. 65 meter boven de grond slinger je 1800 meter naar beneden. Het leuke is ook nog eens dat je samen kunt gaan. Het zijn namelijk twee kabels naast elkaar. Vergeet niet te genieten én te lachen. Aan het eind wordt een foto gemaakt.

IJscircuit rijden

In het midden van het Alain Prost-circuit ligt een 225 meter lang en 5 meter breed ijsparcours die speciaal bestemd is voor het rijden van karts. Lekker driftend door de bochten met je vrienden of familie. Maar wil jij je ijsrijvaardigheden perfectioneren? Dan kun je hier ook les krijgen in het rijden op ijs.

Skipatrol experience voor kids

Hoe zou het zijn om in de bergen te werken? Kinderen van 6 t/m 14 jaar kunnen onder begeleiding deelnemen aan de volgende workshops: Grooming met een mini-sneeuwfrees, bewegwijzering en skiregels, mini-sneeuwwscooter rijden en redding met brancard en slepen. Wie weet wordt er een passie ontdekt.

Snowtubing in Val Thorens

Zo’n typische wintersportactiviteit die je in Val Thorens echt niet mag overslaan. Op een opblaasbare band suis je van de twee speciaal ervoor aangelegde hellingen. Lachen, gieren, brullen gegarandeerd.

Auteur: Annemieke

Kinderlijk enthousiast word ik van de sneeuw en de bergen. Skiën, snowboarden, rodelen, haardvuur, spelletjes en dat het liefst op een kneuterige manier. Elk seizoen is het weer een feestje om in de bergen te zijn. Favoriete bestemmingen: Saalbach, Saas-Fee, Val Thorens