7 gave activiteiten in Savoie Mont Blanc

7 gave activiteiten in Savoie Mont Blanc
7 gave activiteiten in Savoie Mont Blanc

(IJs)zwemmen, rodelen, fietsen of sneeuwschoenwandelen. Zelfs zonder ski’s heeft de Savoie Mont Blanc genoeg te bieden voor de winterliefhebbers deze winter. In dit bericht lees je de 7 leukste dingen om te doen tijdens een wintersportvakantie in de Savoie Mont Blanc.

1. Het hele jaar door rodelen in Les Gets

Nieuw deze winter is de 4-seizoenen rodelbaan in Les Gets die deze winter voor het eerst in gebruik wordt genomen. Deze nieuwe attractie heeft een lengte van ruim 1100 meter, een hoogteverschil van 104 meter en een gemiddelde afdaling van 14,5%. De baan is geschikt voor jong en oud. Kinderen onder de 8 jaar dienen begeleid te worden door iemand van 16 jaar of ouder. Tussen de afdalingen door is er gelegenheid tot een hapje en drankje in de snackbar op het terrein. De rodelbaan is dagelijks geopend van 11.00 tot 19.00 uur.

Kijk voor meer informatie op: www.lesgets.com

2. Verken het gebied met een elektrische vierwieler

Ontdek de prachtige omgeving van de Savoie Mont Blanc met de ‘Swincar’. Deze vierwieler, geschikt voor alle terreinen, is 100% elektrisch. Tijdens een rit met de Swincar ontdek je een andere rijsensatie dan met een Quad of Buggy. Uniek aan deze wagen is dat het geschikt is om over alle soorten terreinen te rijden terwijl je het stuur rechtop houdt. Dit zorgt voor een totaal nieuwe ervaring.

Elektrische vierwieler

De vierwieler is solo of samen toegankelijk en zorgt voor 3 tot 4 uur aan rijplezier met een snelheid van 30 km per uur.

Kijk voor meer informatie op: www.chauffmarcel.fr

 3. Zip-line over de bergtoppen

De grootste, dubbele tokkelbaan van Frankrijk (en een van de grootste van Europa),  gelegen in Valmorel, biedt een unieke ervaring om de omgeving vanuit een ander perspectief te ontdekken. Met snelheden tussen de 70 en 100 km per uur en een lengte van 1,4 kilometer biedt deze tokkelbaan een panoramisch uitzicht over de bergtoppen van de Mont Blanc, Crève Tête en Le Nielard.

Kijk voor meer informatie op: www.valmorel.com  

4. Als een vis in het (ijskoude) water

Een duik in het ijskoude water kan in de hoofdstad van het ijszwemmen, Samoëns. In de winterperiode schommelt de watertemperatuur in de bergen onder de 5 graden, dit zijn ideale omstandigheden om te zwemmen in het ijskoude water. De positieve effecten hiervan voor de mentale en fysieke gezondheid zijn talrijk. Zo verbetert het de bloedsomloop, versterkt het het immuunsysteem en zorgt het voor minder stress en beter welzijn.

Kijk voor meer informatie op: www.samoens.com

5. Subtropisch genieten voor het hele gezin

Aquariaz, in het hart van het skigebied Avoriaz, is een tropisch zwemparadijs geschikt voor het hele gezin. Het complex bestaat uit meerdere zwembaden met verschillende dieptes, ideaal voor jong en oud. Voor de jongste zijn er speelattributen en glijbanen in de baden te vinden.

Subtropisch genieten voor het hele gezin

Voor de oudere avonturiers zijn er een aantal uitdagende glijbanen en een klimmuur aanwezig. Relaxen kan in een van de bubbelbaden of buiten jacuzzi's.

Kijk voor meer informatie op: Aquariaz - Avoriaz

6. Fatbiken in de sneeuw

Zodra de skiliften van de Val Cenis gesloten zijn en de avond valt is fatbiken de nieuwe après-ski activiteit. Met behulp van een elektrisch aangestuurde fatbike en een helm met koplamp wordt er een klim en afdaling gemaakt naar de Col du Mont Cenis. Het laatste stuk van de afdaling vindt plaats in het donker, onder de heldere sterrenhemel en dat geeft een magisch effect. Deze activiteit is voor iedereen toegankelijk en is afhankelijk van de weersomstandigheden en de piste planning.

Kijk voor meer informatie op: Val Cenis | Welkom!

7. Sneeuwschoen wandelen

Sneeuwschoen wandelen biedt je een gevoel van vrijheid. Omringd door de besneeuwde bergtoppen en het knisperende geluid van de sneeuw onder je voeten zorgt het voor een rustgevend gevoel. Deze activiteit is voor alle leeftijden geschikt.

Sneeuwschoenwandelen in Savoie Mont Blanc

Er is geen speciale techniek of buitengewone fysieke conditie vereist. In het gebied zijn vele routes variërend van kort tot lang. Sneeuwschoen wandelen kan met of zonder begeleiding van een gids gedaan worden.

Kijk voor meer informatie: savoie-mont-blanc.com

Auteur: Wintersport Live

Wintersport Live Redactie - Nieuws vanuit de dalen en vanaf de bergen