Wintersport in Mellau - Rosstelle
Wintersport in Mellau - Rosstelle
Wintersport Mellau
Wintersport Mellau
Mellau
Mellau
Wintersport in Mellau - Rosstelle
Wintersport Mellau Mellau

In het Bregenzerwald in Voralberg ligt het dorp Mellau. Mellau is sinds 2009 met een skilift verbonden aan het skigebied van Damüls waardoor er een mooi middelgroot skigebied ontstaan is. Daarmee is het voor de wintersporter een stuk aantrekkelijker geworden.

Naast de klassieke wintersport zoals skiën en snowboarden kun je hier ook prachtige wandelingen maken door besneeuwde bossen, langlaufen, rodelen en toerskiën. Daarnaast maakt Mellau ook deel uit van de 3-Täler skipas waarmee je ook heel veel andere (kleinere) en onbekende skigebieden kunt aandoen als je wil. Je hoeft je dus, ondanks de bescheiden grootte zeker, niet te vervelen in dit skigebied!

Informatie over het skigebied

 • Mountain
  Piek 2009 meter
  Dorp 710 meter
 • Vanaf Utrecht
  829 km
 • Zomerskiën
  Nee
 • Gondels
  2
 • Stoeltjesliften
  14
 • Sleepliften
  7
 • Funpark
  0
 • Langlaufen
  16 km
 • Skiroutes
  21 km
 • Makkelijk
  0 km
 • Normaal
  28 km
 • Moeilijk
  50 km
 • Zeer moeilijk
  10 km
 • Totaal
  109 km

Op wintersport naar Mellau

Ligging

Mellau ligt op 710 meter hoogte wat voor een Oostenrijks skigebied vrij laag is. Dat geldt overigens niet voor de sneeuwzekerheid, sneeuw is hier bijna elke winter genoeg. Mellau is verbonden aan Damüls waar je tot ongeveer 2000 meter hoogte kunt skiën. Dit is niet heel erg hoog dus er is geen sprake van een spectaculair hoogteverval. Er zijn overwegend rode en blauwe pistes maar ook een heel aantal prachtige ongeprepareerde skiroutes. Het skiseizoen loopt van begin december tot medio april waardoor er toch een mooi lang skiseizoen is ondanks de hoogte.

Après-ski in Mellau

Mellau heeft als een van de weinige dorpen in dit skigebied wel echt een leuk uitgaansleven. Ondanks dat je hier niet grote hossende menigtes zult vinden die tot in de vroege uurtjes doorgaan is er wel genoeg aanbod van bars en cafés, zowel langs de piste als in het dorp zelf. De Schihütte Mellau langs een van de dal afdalingen is een heerlijke plek om je ski dag af te sluiten. In het dorp kan het ook na het eten zeer gezellig worden bij s’Bärle, een restaurant met bar en après ski mogelijkheid. Je hoeft je dus zeker niet te vervelen na het skiën.

Vervoer & Bereikbaarheid

Plan je reis

Met een afstand van 823 kilometer vanaf Utrecht is Mellau goed met de auto te bereiken. Vanuit Utrecht rijd je over de A12 richting de Duitse grens om daar de A3, A5, A8, A7 en A96 te volgen langs Stuttgart en Memmingen naar de grensovergang bij Lindau. In Oostenrijk vervolg je je weg over de A14 en neem je de afslag bij Dornbirn-Nord naar de L200 tot aan Mellau. Je rijdt slechts een half uurtje over de binnendoorwegen wat Mellau dus eenvoudig te bereiken maakt. Met het vliegtuig op wintersport heeft natuurlijk ook zijn voordelen. Het beste kun je dan naar Friedrichshafen vliegen. Dan is het nog een goed uur naar Mellau. ’s Winters rijden er meerdere malen per weel wintersporttreinen richting de Oostenrijkse alpen. Voor Mellau reis je het beste eerst naar Bregenz om daar op een taxi of bus over te stappen om in 60 minuten naar Mellau te reizen.

Ski's huren met korting in Mellau

Wintersportmateriaal huren? Huur je ski's, snowboard of schoenen in Mellau met korting via:

Toeristeninformatie

Review over Mellau

Skigebied beginners
Skigebied gevorderde
Après-ski
Restaurants
Kindvriendelijk
Prijs/kwaliteit

Een geweldig dorp. Lekker dichtbij. Maar 850 kilometer rijden vanaf Nederland. Mellau ligt wel wat laag, rond de 700 meter, dus in Damuls ligt altijd meer sneeuw. Maar het is een zeer kindvriendelijk gebied met mooie faciliteiten en een geweldig skigebied met 100 pistekilometers. Echt een aanrader.

Gemiddeld cijfer 8.7
Door Ivo op 05 november 2019

Bekijk alle reviews

Aanbevolen accommodaties van

Wij hebben de beste accommodaties voor je geselecteerd. Bekijk ze hieronder: