Wintersport Ladis
Wintersport Ladis. Foto: Sepp Mallaun

Ladis is het kleinste, maar ook het meest authentieke dorp van het trio Serfaus-Fiss-Ladis. Het ligt hoog boven het Tiroolse Inntal, vlakbij de grens met Zwitserland. Het skigebied Serfaus-Fiss-Ladis telt 214 pistenkilometers.

Daarnaast kun je je prima vermaken met de ruim 100 kilometer aan (winter)wandelwegen en 52 kilometer aan langlaufloipen of misschien een van de zeven funparks. Het dorp heeft een burcht die stamt uit de dertiende eeuw en is karakteristiek voor dit bergdorp. Er is een schaatsvijver vlak voor de burcht, wat voor een prachtige sfeer zorgt. Daarnaast wordt er veel aandacht besteed aan de schone berglucht en serene rust.

Informatie over het skigebied

 • Mountain
  Piek 2828 meter
  Dorp 1200 meter
 • Vanaf Utrecht
  883 km
 • Zomerskiën
  Nee
 • Gondels
  12
 • Stoeltjesliften
  16
 • Sleepliften
  11
 • Funpark
  0
 • Langlaufen
  0 km
 • Skiroutes
  16 km
 • Makkelijk
  0 km
 • Normaal
  47 km
 • Moeilijk
  123 km
 • Zeer moeilijk
  28 km
 • Totaal
  214 km

Op wintersport naar Ladis

Ladis ligt op 1200 meter hoogte en is voor een Oostenrijks skigebied vrij hoog, wat de sneeuwzekerheid ten goede komt. Het is mogelijk om tot ruim 2800 meter te skiën. Het skiseizoen loopt van medio december tot medio april. De accommodaties in Ladis zijn meer in de middenklasse en er zijn ook veel onderkomens te vinden die onderdeel uitmaken van Nederlandse reisorganisaties, wat weer erg makkelijk is. Het dorpje Ladis is kleinschaliger dan buurdorpen Fiss en Serfaus, maar biedt toegang tot hetzelfde prachtige grote skigebied. De skilift vertrekt vanuit de rand van het dorp en brengt je meteen middenin het skigebied.

Après-ski in Ladis

Ladis is het rustigste dorp van het trio, maar zeker niet saai. Halverwege de dalafdaling heb je de Weiberkessel. Een dag in de week kan hier worden gerodeld, maar je kunt er ook heel gezellig genieten van een (wit)biertje. Daarnaast heb je onderaan de dalafdaling de Geigaloch. Hier weten ze hoe ze feest moeten vieren. Om 2 uur ’s nachts sluit de tent! Mocht je toch echt meer actie willen kun je altijd de (ski)bus of taxi naar Serfaus of Fiss nemen.

Vervoer & Bereikbaarheid

Plan je reis

Met een afstand van 882 kilometer vanaf Utrecht is Ladis goed te bereiken met de Auto. De meest gereden route is om via de Duitse 3 langs Keulen en Frankfurt te rijden. Vervolgens volg je de Duitse 67, 5, 8 en 7 langs respectievelijk Darmstadt, Heidelberg, Karlsruhe en Ulm, totdat je aan de grensovergang met Füssen bent. Dan volg je de Oostenrijkse B179 en B186 tot aan de A12, om de laatste paar kilometers de B180 te volgen tot je in Ladis bent. Per trein reis je voor Ladis naar het nabijgelegen Landeck. Daar aangekomen pak je een transfer naar Ladis, wat je ongeveer een halfuurtje kost. Tijdens de Winter vertrekt er meerdere malen per week een trein vanuit Nederland richting de Oostenrijkse Alpen. Ladis ligt op een kleine 100 kilometer van het vliegveld van Innsbruck waar meerdere keren per dag een vliegtuig van Transavia vanaf Rotterdam en Amsterdam aankomt. Na het vliegen neem je een transfer naar Ladis en dit duurt ongeveer 75 minuten. Interbus verzorgt tijdens het skiseizoen een directe verbinding naar Ladis.

Ski's huren met korting in Ladis

Wintersportmateriaal huren? Huur je ski's, snowboard of schoenen in Ladis met korting via:

Toeristeninformatie

Contact Serfaus-Fiss-Ladis

Serfaus-Fiss-Ladis Information
Gänsackerweg 2
6534 Serfaus
Tel. +43/5476/6239
Fax +43/5476/6813
info@serfaus-fiss-ladis.at

Contact Toeristenbureau

Review over Ladis

Skigebied beginners
Skigebied gevorderde
Après-ski
Restaurants
Kindvriendelijk
Prijs/kwaliteit

Kleinste dorp van de 3, ligt laag in de uithoek van het skigebied en is daardoor wat rustiger dan Serfaus en Fiss. Piste naar het dorp is heel lang en vlak en dus ideaal voor beginners en kinderen. Zelf met een groepje volwassenen in Ladis gezeten en dan kan je in de vakantieperiodes beter vroeg of wat later naar boven gaan want het kan erg druk zijn bij de gondel. Skigebied is geweldig en je zit vanuit Ladis zo in Fiss en Serfaus. Voor de apresski kan je beter naar de Fiss of Serfaus er zijn wel enkele goede restaurants in Ladis. Verder is er alles wat je nodig hebt.

Gemiddeld cijfer 7.3
Door M. W. Bruss op 08 december 2018

Bekijk alle reviews

Aanbevolen accommodaties van

Wij hebben de beste accommodaties voor je geselecteerd. Bekijk ze hieronder: