Wintersport Stiermarken - Tauplitz-Bad Mitterndorf
Wintersport Stiermarken - Tauplitz-Bad Mitterndorf
Wintersport Stiermarken - Schladming Dachstein
Wintersport Stiermarken - Schladming Dachstein
Wintersport Stiermarken - Schladming Dachstein
Stiermarken - Pichl
Stiermarken - Pichl
Wintersport Stiermarken - Tauplitz-Bad Mitterndorf Wintersport Stiermarken - Schladming Dachstein Wintersport Stiermarken - Schladming Dachstein Stiermarken - Pichl

Wintersport in Stiermarken (Steiermark)

Wanneer je het hebt over wintersport in de deelstaat Stiermarken is de regio Schladming-Dachstein het eerste wat in je opkomt. Met een eigen gletsjer; de Dachteingletsjer, kun je skiën tot een hoogte van 2700 meter.

Informatie

 • Gesproken taal
  Duits
 • Valuta
  Euro
 • Skigebieden
  9
 • Gletsjergebieden
  1
 • Zomerskiën
  Nee
 • Après-ski
  Redelijk
 • Langlauf
  Prima
De regio Schladming-Dachstein telt in totaal 229 kilometer aan pistes en is ook zeker de moeite waard om in wintersportvakantie naar te boeken, ook als doorgewinterde wintersporter! De dorpen Schladming, Rohrmoos en Haus im Ennstal zijn de bekendste dorpen uit het gebied die 123 kilometer aaneengesloten pistes telt. In deze dorpen kun je ook prima après-skiën en zijn alle faciliteiten voor een wintersport op hoog niveau aanwezig. De kleinere gebieden in Steiermark als Ramsau, Lachtal en Planneralm hebben een familiare sfeer en zijn voor een familie vakantie met kleine kinderen leuke skigebieden.

Bereikbaarheid en vervoer naar Stiermarken

De meeste skigebieden in Stiermarken liggen op circa 1000 kilometer van Utrecht. Dit is wat verder dan de meeste skigebieden in Vorarlberg, Tirol en Salzburgerland. Houdt hierdoor dus rekening met een uur extra rijtijd. Met het vliegtuig is af te raden vanwege de slechte rechtstreekse verbinding met Klagenfurt. Wanneer je wat langer uittrekt voor je reis naar Stiermarken, kun je met de trein tot aan je bestemming komen vanaf Nederland. Weliswaar mét overstap!

Met de bus op wintersport naar Stiermarken: Interbus
Met de trein op wintersport naar Stiermarken: NS International
Met het vliegtuig op wintersport naar Stiermarken: Transavia

Dorpen in Stiermarken

Skigebieden in Stiermarken

Aanbevolen accommodaties van

Wij hebben de beste accommodaties voor je geselecteerd. Bekijk ze hieronder: