Wintersport boeken zonder risico - gratis annuleren tot wel 6 weken voor vertrek
Wintersport Veneto - Arabba Marmolada
Wintersport Veneto - Arabba Marmolada. Foto: U. Visciani
Veneto - Sappada
Veneto - Sappada
Veneto - Monte Cristallo
Veneto - Monte Cristallo
Veneto - Cortina d’Ampezzo
Veneto - Cortina d’Ampezzo
Wintersport Veneto - Arabba Marmolada Veneto - Sappada Veneto - Monte Cristallo Veneto - Cortina d’Ampezzo

Wintersport in Veneto

In het Noord-Oostenlijke puntje van Italië, tegen de Oostenrijkse grens, vind je de regio Veneto. Ondanks dat het gebied niet heel veel skigebieden kent, zijn er in Veneto een paar ware juweeltjes te vinden voor een schitterende wintersport. De skigebieden tellen hier doorgaans circa 80 tot 120 km aan pistes.

Informatie

 • Gesproken taal
  Italiaans
 • Valuta
  Euro
 • Skigebieden
  4
 • Gletsjergebieden
  1
 • Zomerskiën
  Ja
 • Après-ski
  Slecht
 • Langlauf
  Goed
Bij Veneto denk je in eerste instantie aan een zonnig Venetië met een heel ander type gondels en niet zozeer aan sneeuw, wintersport en skiën. Maar niets is minder waar. Het gebied beslaat een groot deel van Italië; van het wereldberoemde Venetië tot aan de grens met Oostenrijk vlak onder Karinthië. In deze grensstreek, op ongeveer 165 km verwijderd van Venetië liggen dan ook de skigebieden van Veneto. De grotere skigebieden kun je op één hand tellen, denk hierbij aan Arabba, Civetta en Cortina d’Ampezzo. Het aantal pistekilometers van deze skigebieden varieert tussen de 60 en 120 km. Daarnaast zijn er nog een handjevol kleinere skigebieden met 5 tot 30 pistekilometers.

De Alpen hebben in deze streek een bijzonder vorm aangenomen waardoor de dalen veelal zeer hoog liggen. De meeste dorpen liggen een stuk boven de 1300 meter en de pieken tussen de 2100 en 3000 meter. Deze hoogte maakt de regio zeer sneeuwzeker en daardoor is prima geschikt als wintersportbestemming.

Bereikbaarheid en vervoer naar Veneto

Ondanks dat de regio Veneto groot is, liggen alle skigebieden in het uiterste noorden van de provincie. Hierdoor bereik je na ongeveer 1050 km rijden vanaf Utrecht de diverse skigebieden in Veneto. Als je wilt vliegen kan dat via Salzburg en Milaan.

Met de bus op wintersport naar Veneto: Winterliner
Met de trein op wintersport naar Veneto Interrail
Met de trein op wintersport naar Veneto: NS International
Met het vliegtuig op wintersport naar Veneto: Transavia

Dorpen in Veneto

Skigebieden in Veneto

Aanbevolen accommodaties van

Wij hebben de beste accommodaties voor je geselecteerd. Bekijk ze hieronder: