Wintersport Valle d'Aosta - Breuil-Cervinia
Wintersport Valle d'Aosta - Breuil-Cervinia
Wintersport Valle d'Aosta - Monterosa Ski
Wintersport Valle d'Aosta - Monterosa Ski
Wintersport Valle d'Aosta - Breuil-Cervinia
Wintersport Valle d'Aosta - Breuil-Cervinia
Wintersport Valle d'Aosta - Courmayeur Mont Blanc
Wintersport Valle d'Aosta - Courmayeur Mont Blanc. Foto: © Gughi Fassino
Wintersport Valle d'Aosta - Breuil-Cervinia Wintersport Valle d'Aosta - Monterosa Ski Wintersport Valle d'Aosta - Breuil-Cervinia Wintersport Valle d'Aosta - Courmayeur Mont Blanc

Wintersport in Valle d’Aosta

Een klein gebied op de map, maar een grote naam op de kaart! Een wintersport in het schitterende Valle d’Aosta moet je een keer hebben meegemaakt. Behalve de schitterende omgeving en fabelachtige bergenmassa ligt Valle d’Aosta geografisch gezien ideaal voor een wintersport; hoog, zonnig en sneeuwzeker.

Informatie

 • Gesproken taal
  Italiaans
 • Valuta
  Euro
 • Skigebieden
  7
 • Gletsjergebieden
  2
 • Zomerskiën
  Ja
 • Après-ski
  Matig
 • Langlauf
  Goed
Tegen de grens met Zwitserland en Frankrijk, met uitzicht op de Matterhorn én de Mont Blanc. Gek veel beter krijg je het niet. De skigebieden gaan in dit gebied met grote regelmaat tot over de 3000 meter en de dorpen liggen veelal boven de 1400 meter. Door de hoge ligging is er in de skigebieden van Valle d’Aosta van begin december tot eind april geen gebrek aan sneeuw. Je hebt onder andere de keuze uit skigebieden van 180 piste kilometers (Monterosa Ski), 211 km aan pistes (Breuil-Cervinia) en 160 km piste plezier (Espace San Bernardo). Daarnaast vind je meerdere ‘kleinere’ skigebieden, zoals Pila Skirama, met circa 55 piste kilometers.

Bereikbaarheid en vervoer naar Valle d’Aosta

Je kunt de skigebieden in Valle d’Aosta zijn met de auto goed bereikbaar. De meeste skigebieden liggen direct over de grens met Zwitserland en Frankrijk op ongeveer 1050 km rijden. Zorg wel dat je goed voorbereid op weg gaat, zeker met slecht weer, want in dit dit van de Alpen, kan het door de hoogte flink spoken. Met de bus of met het vliegtuig is ook een goede optie. De bus brengt je rechtstreeks naar je bestemming. Met het vliegtuig zul je vanaf Milaan, Bern of Genève nog een uur of 3 moeten reizen naar de plaats van bestemming.

Met de bus op wintersport naar Valle d’Aosta: Interbus
Met de trein op wintersport naar Valle d’Aosta: NS International
Met het vliegtuig op wintersport naar Valle d’Aosta: Transavia

Dorpen in Valle d’Aosta

Skigebieden in Valle d’Aosta

Aanbevolen accommodaties van

Wij hebben de beste accommodaties voor je geselecteerd. Bekijk ze hieronder: