Wintersport La Plagne
Wintersport La Plagne
La Plagne
La Plagne
Plagne - Montalbert
Plagne - Montalbert
Wintersport La Plagne
La Plagne Plagne - Montalbert

La Plagne is net als Les Arcs eigenlijk een verzamelnaam voor een aantal dorpskernen in een skigebied. Zo heb je Plagne Bellecôte, Plagne Soleil, Plagne 1800, Plagne Aime 2000, Plagne Villages, Plagne Centre en Plagne Montalbert. Al deze dorpen, op de laatste na, liggen allemaal rond de 2000 meter hoogte en midden in het skigebied van La Plagne zelf.

Vanuit al deze kernen heb je het ski-in ski-out principe, je rolt zo vanuit je bed naar je skidepot de piste op. Daarnaast is het skigebied van La Plagne ook verbonden met de Vanoise Express aan het skigebied van Peisey – Vallandry en Les Arcs. Hierdoor is het supergebied Paradiski ontstaan met 425 kilometer aan skipistes, op elk niveau.

Informatie over het skigebied

 • Mountain
  Piek 3250 meter
  Dorp 1970 meter
 • Vanaf Utrecht
  1102 km
 • Zomerskiën
  Nee
 • Gondels
  11
 • Stoeltjesliften
  66
 • Sleepliften
  58
 • Funpark
  0
 • Langlaufen
  0 km
 • Skiroutes
  0 km
 • Makkelijk
  0 km
 • Normaal
  170 km
 • Moeilijk
  166 km
 • Zeer moeilijk
  89 km
 • Totaal
  425 km

Op wintersport naar La Plagne

La Plagne ligt zo rond de 2000 meter hoogte. Dit zijn de hoger gelegen dorpen van het skigebied. Ze zijn erg sneeuwzeker, dit moet ook wel aangezien je bij bijna elke dorpskern het ski-in ski-out principe hebt. Ook in La Plagne (en de rest van Paradiski) is er geïnvesteerd in infrastructuur om mechanische sneeuw te kunnen maken voor als de sneeuwval onverhoopt toch uitblijft. Het hoogste punt dat je in dit skigebied kunt vinden is net onder de top van de Plagne Bellecôte, net onder de 3400 meter hoogte. Vanaf dit punt heb je een fantastisch uitzicht over dit skigebied en natuurlijk bij helder weer nog veel verder. Het skiseizoen loopt van medio december tot en met begin april.

Après-ski in La Plagne

La Plagne heeft genoeg aanbod als je kijkt naar après-ski, al blijft het natuurlijk wel Frankrijk en is het ook allemaal wat minder dan in bijvoorbeeld Val Thorens. Er zijn langs de pistes verschillende bars zoals Spitting Feathers in Plagne Bellecôte en Bar Igloo Igloo in Plagne Centre.  Er is vertier te vinden voor zowel voor als na het diner.

Vervoer & Bereikbaarheid

Plan je reis

La Plagne ligt op 1106 kilometer rijden met de auto vanaf Utrecht, al kan de exacte afstand en reistijd natuurlijk iets verschillen afhankelijk van welk dorp de eindbestemming is. Nabij Albertville verlaat je de snelweg en rijd je in een uurtje naar La Plagne. Met de wintersporttrein reis je vanuit Nederland direct naar Moûtiers, waarna je in een klein uurtje naar La Plagne reist. De luchthaven van Chambéry ligt op ruim anderhalf uur rijden. Gedurende de winter verzorgt Winterliner een bus pendeldienst tussen Nederland en La Plagne.

Ski's huren met korting in La Plagne

Wintersportmateriaal huren? Huur je ski's, snowboard of schoenen in La Plagne met korting via:

Toeristeninformatie

Review over La Plagne

Skigebied beginners
Skigebied gevorderde
Après-ski
Restaurants
Kindvriendelijk
Prijs/kwaliteit

Alles draait om wintersport in La Plagne! Skiën tot in de skikelder. Lift midden in het dorp gesitueerd dus nooit lang klunen met je zware skischoenen. Apres ski is matig, meer in de restaurantjes te doen. Mooie brede pistes, vaak boven boomgrens, dus zonder bomen wat bij somber weer, erg grauw maakt. Weinig tot geen straten, infrastructuur gaat via parkeergarage, prima geregeld! Leuk en groot skigebied, waar her echt om wintersport gaat

Gemiddeld cijfer 6
Door Marjoleine op 15 november 2018

Bekijk alle reviews

Aanbevolen accommodaties van

Wij hebben de beste accommodaties voor je geselecteerd. Bekijk ze hieronder: