6 keer duurzaam in La Plagne

Wintersport in La Plagne
Wintersport in La Plagne

La Plagne ontwikkelt continue initiatieven op het gebied van duurzaamheid en regeneratie. Van het stimuleren tot reizen met de trein naar de bestemming tot de verhuur van wintersportkleding en restaurantjes die kleinschaliger gaan. In dit artikel lichten we 6 duurzame initiatieven van La Plagne uit.

Met Eurostar Snow rechtstreeks naar Aime La Plagne

Vanaf 23 december reis je elke zaterdag vanaf 65 euro rechtstreeks vanaf elk Eurostar station in Nederland naar de sneeuw in Aime La Plagne. Ski’s neem je gratis mee. Aan boord van de Eurostar zijn skihosts aanwezig om je te helpen met bagage.

Treinstation Aime La Plagne

Vanaf dit jaar biedt La Plagne Resort, het reisbureau van La Plagne uitsluitend pakketreizen per trein en bus aan.Check de website van Plagne Resort

Preloved skikleding - winkel Antropia is nu open

In de winkel vind je pre loved skikleding die van professionals zoals skileraren is geweest. Kleding van geweldige kwaliteit die nog vele jaren mee kan. Antropia haalt de labels van de kleding om ze daarna te verkopen. Naast kleding kun je er ook terecht voor mooie tweedehands spulletjes zoals Frans servies. Ook organiseert Antropia regelmatig workshops zoals yoga en wecken.

Tweede leven voor ski’s en snowboards

Ski Hut in La Plagne transformeert ski’s en snowboards die niet meer voldoen aan de huidige standaard. Dankzij de expertise en overtuiging langer te willen doen met spullen krijgen deze ski’s een tweede leven. Zo kunnen ze nog jaren mee in de verhuur tegen een lage prijs. Ook fijn voor jou als huurder. Wanneer ze écht op zijn komen ze terecht bij TriVallée, een lokaal bedrijf gespecialiseerd in recycling van wintersportspullen. En dan is er Goodloop, gespecialiseerd in de reparatie van outdoor kleding. Belle Plagne Sports is één van de pa rtner winkels van Goodloop.

Naar kleinschaliger en persoonlijker – Chalet du Plan Bois

Tussen de bossen op een bergflank ligt Chalet du Plan Bois. Hier serveert Isabelle Gentil gerechten op basis van lokale producten. Het adres is al 30 jaar van dezelfde familie. Toen dochter Isabelle het restaurant overnam besloot ze het radicaal te veranderen.

Chalet du Plan Bois

Van de 140 couverts zijn er 23 overgebleven. Isabelle: "ik droomde van een persoonlijke ontvangst en kan nu samenwerken met alleen producenten uit onze eigen vallei”. De pantoffels die bij binnenkomst uitnodigend klaarstaan zijn lokaal gefabriceerd. Vanaf dit jaar is het ook mogelijk om bij Plan Bois te overnachten.

Huur wintersportspullen voor de kids!

Gemiddeld zeulen ouders van jonge kinderen zo’n 15 kg aan spullen mee naar de wintersport. Elk jaar is het weer een puzzel om alles bij elkaar te vinden. En eenmaal gevonden blijkt ’t vaak niet meer te passen. In Monchavin Les Coches in La Plagne hebben ze daar nu de ideale oplossing voor. Alles wat je nodig hebt gedurende de week huur je gewoon. Van een heel wintersportpakket tot skikleding, speelgoed en kinderbedjes en -badjes. Voordelen? Goedkoop, meer plek in de auto én ecologisch verantwoord. Check de website

Gletsjerpiste is weer natuur

Ongelooflijk maar waar, nog steeds zijn er skigebieden die uitbreiden. Niet in La Plagne, daar heeft men besloten een deel van het skigebied te sluiten. Vanaf dit wintersportseizoen kun je dan ook niet meer skiën op de gletsjer van La Plagne. Hiermee wordt een gebied van 9 hectare weer natuur.  

Wintersportgebied La Plagne

La Plagne ligt in de Tarentaise Vallei in het departement Savoie. Het bestaat uit 11 verschillende dorpen gelegen op een hoogte van 650m – 3250 meter. Check voor meer informatie de website van Wintersport Live over La Plagne of kijk of op website van La Plagne

Auteur: Wintersport Live

Wintersport Live Redactie - Nieuws vanuit de dalen en vanaf de bergen