Wintersport in Frankrijk - Auron
Wintersport in Frankrijk - Auron
Wintersport in Frankrijk - Châtel
Wintersport in Frankrijk - Châtel
Wintersport in Frankrijk - Evasion Mont Blanc
Wintersport in Frankrijk - Evasion Mont Blanc
Wintersport in Frankrijk - Thollon les Mémises
Wintersport in Frankrijk - Thollon les Mémises
Wintersport in Frankrijk - Auron Wintersport in Frankrijk - Châtel Wintersport in Frankrijk - Evasion Mont Blanc Wintersport in Frankrijk - Thollon les Mémises

Wintersport in Frankrijk

Frankrijk is met recht een magnifiek wintersportland. Wintersport in Frankrijk kent vele verschillende gezichten. Vele bekende en grote skigebieden van Frankrijk staan eigenlijk nog in de kinderschoenen en bestaan nog maar ‘kort’. Dit zijn skigebieden die speciaal voor de wintersporter is gebouwd met alle gemakken die je mag verwachten van je skivakantie.

Echter zijn dit zijn wel vaak de wat sfeerloze, betonnen dorpen die hoog in de bergen liggen en maar met een doel zijn gebouwd. Wanneer je de wat meer charmante en pittoreske wintersportdorpen in Frankrijk wil bezoeken zal je het vooral in de wat lager gelegen dalen moeten zoeken.

Skigebieden en pistes in Frankrijk

Frankrijk staat bekend om zijn machtig grote gebieden. Omdat de wintersportdorpen vaak puur voor de wintersport gebouwd zijn, hebben ze op de tekentafel perfect rekening kunnen houden met de inrichting van de gebieden. Skigebieden van 300 tot 650 km aaneengesloten vind je alleen in Frankrijk. De pistes zijn er lang en breed en worden goed bijgehouden. De pistes die niet geprepareerd zijn worden meestal goed kenbaar gemaakt… des al niet te min, gaat er nog wel eens iets met de Franse slag en mis je soms de Pünktlichkeit van Zwitserland en Oostenrijk.

Prijsniveau

Vergeleken met Oostenrijk en in mindere maten ook met Zwitserland is een wintersportvakantie in Frankrijk aan de dure kant. De accommodaties zijn vaak prijzig, maar hier krijg je dan ook veel luxe voor terug. Wanneer je naar de goedkopere accommodaties gaat in de Franse Alpen mag je niet te veel van je kamer of appartement verwachten. Wanneer je op de piste staat, ben je echter snel je kamer vergeten en is vooral genieten van de mooie, lange en brede pistes!

Après-ski in Frankrijk

De après-ski in Frankrijk varieert enorm. Enkele gebieden staan bekend om hun uitbundige en levendige après-ski. Denk hierbij aan Val Thorens, Alpe d’huez, Tignes, Les Menuires en Val d’Isère. De après-ski keten La grotte du Yeti bijvoorbeeld vind je in vele skigebieden terug. Hier kun je feesten tot in de kleine uurtjes. Maar in de meeste vooral kleine skigebieden in Frankrijk zul je geen tot weinig après-ski vinden. Hier blijft het vooral bij een glas bier of wijn op een ligstoel aan de piste. De Franse houden daar in tegen wel enorm van lekker, goed en veel eten. Ook absoluut geen straf natuurlijk na het skiën om in een goed restaurant met een heerlijk glas Franse wijn de dag op de piste nog eens rustig met elkaar te bespreken.

Vervoer & Bereikbaarheid

Met de bus op wintersport naar Frankrijk: Winterliner
Met de trein op wintersport naar Frankrijk: Interrail
Met de trein op wintersport naar Frankrijk: NS International
Met het vliegtuig op wintersport naar Frankrijk: Transavia

Provincies in Frankrijk

Aanbevolen accommodaties van

Wij hebben de beste accommodaties voor je geselecteerd. Bekijk ze hieronder: