Wintersport Niedersachsen
Wintersport Niedersachsen - Bocksberg – Hahnenklee
Wintersport Niedersachsen - Braunlage
Wintersport Niedersachsen - Braunlage
Wintersport Niedersachsen - Wurmbergseilbahn
Wintersport Niedersachsen - Wurmbergseilbahn
Wintersport Niedersachsen - Wurmberg
Wintersport Niedersachsen - Wurmberg
Wintersport Niedersachsen Wintersport Niedersachsen - Braunlage Wintersport Niedersachsen - Wurmbergseilbahn Wintersport Niedersachsen - Wurmberg

Wintersport in Niedersachsen

Wintersport in Niedersachsen betekent een kort ritje met de auto alvorens je belandt in winterwonderland. Verwacht geen taferelen zoals in de Alpen, want als je voor grote skigebieden komt hoge bergen, dan kom je bedrogen uit. Ook de après-ski is er schaars, maar de natuur en de rust in Niedersachsen is onevenaarbaar. Voor een echte wintersportvakantie is dit wellicht niet de meest ideale plek, maar voor een winterse vakantie ben je hier aan het juiste adres.

Niedersachsen is een enorm grote regio in Noord-Duitsland, bijna net zo groot als heel Nederland. Deze regio kent vele mini skigebiedjes met 1 of 2 pistes van een paar honderd meter. Wij hebben er 5 voor je geselecteerd die je oprecht een skigebied kunt noemen. Van deze 5 skigebieden in Niedersachssen is Braunlage verre weg de grootste en bekendste. Met circa 14 kilometers aan piste is dit voor een dagje of weekend een prima plek om de ski’s of het snowboard onder te binden. Verder kun je in Niedersachsen goed langlaufen en mooie winterwandeltochten maken. De prijzen zijn zeer schappelijk. Voor een dagje of voor een paar dagen sneeuw plezier is Niedersachsen prima geschikt voor jong en oud!

Bereikbaarheid en vervoer naar Niedersachsen

Niedersachsen is goed en snel bereikbaar met de auto. Binnen 5 uur vanaf Utrecht bevind je je in het hartje van deze streek. Vanaf Hannover is het ongeveer 1,5 uur rijden. Hierdoor kun je een wintersportvakantie naar Niedersachsen ook prima combineren met een citytrip. Vanuit Hannover gaan er diverse treinen en bussen richting de wintersportdorpen in de omgeving.

Met de trein op wintersport naar Niedersachsen: Interrail
Met de trein op wintersport naar Niedersachsen: NS International
Met het vliegtuig op wintersport naar Niedersachsen: Transavia

Dorpen in Niedersachsen

Skigebieden in Niedersachsen

Aanbevolen accommodaties van

Wij hebben de beste accommodaties voor je geselecteerd. Bekijk ze hieronder: