Air Transat
Wintersport Alberta - Banff – Banff Mountain Norquay
Wintersport Alberta - Banff – Sunshine Village
Wintersport Alberta - Lake Louise
Wintersport Alberta - Lake Louise
Wintersport Alberta - Sunshine Village
Wintersport Alberta - Sunshine Village
Wintersport Alberta - Banff – Banff Mountain Norquay Wintersport Alberta - Banff – Sunshine Village Wintersport Alberta - Lake Louise Wintersport Alberta - Sunshine Village

Wintersport in Alberta

Alberta ligt tegen Brits-Columbia aan en grenst in het westen van de provincie aan de Rocky Mountains, met onder meer de nationale parken Jasper en Banff. Waar de gelijknamige skigebieden in liggen. Ook Lake Louise is een zeer geliefde wintersportbestemming. Niet alleen voor de Canadese, maar ook voor de Europeanen.

Informatie

 • Gesproken taal
  Engels
 • Valuta
  Canadese dollar
 • Skigebieden
  2
 • Gletsjergebieden
  0
 • Zomerskiën
  Nee
 • Après-ski
  Matig
 • Langlauf
  Prima
In het westen van Canada ligt de staat Alberta. Zoals zoveel plekken in Canada is de natuurlijk hier in één woord FANTASTIC. Schitterende uitgestrekte bossen, indrukwekkende vergezichten en vele wilde dieren kom je tegen in en om de skigebieden van Alberta. De bergketens van Alberta waar de skigebieden in gevestigd liggen, zijn allemaal dicht bij de grens met buurstaat Brits-Columbia, in het zuidwesten van Alberta. Aan de oostgrens ligt de staat Saskatchewan waar het land zeer vlak is en er weinig te skiën valt.

De grootste twee steden van Alberta zijn Edmonton en Calgary. Deze steden liggen beide op 200 en 350 km verwijderd van de bergketens van Banff National Park en Jasper National Park waar vele skigebieden, groot én klein, in gesitueerd liggen.

Bereikbaarheid en vervoer naar Alberta

Er gaan dagelijks vluchten vanuit Amsterdam naar Calgary. Niet alle vluchten zijn rechtstreeks, waardoor er soms tussenlandingen nodig zijn in Montreal of Quebec. Omdat Alberta helemaal in het westen van Canada ligt is het een verre bestemming. Een vlucht van Nederland naar Calgary duurt al met al bijna 9,5 uur. Wat 1,5 uur langer is dan een vlucht naar de skigebieden in Oost-Canada.

Met het vliegtuig op wintersport naar Alberta - Canada: Air Transat

Dorpen in Alberta

Skigebieden in Alberta

Aanbevolen accommodaties van

Wij hebben de beste accommodaties voor je geselecteerd. Bekijk ze hieronder: