Rodelen in Söll

Rodelen in Söll
Rodelen in Söll

Wanneer je in het skigebied van SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental bent voor een wintersportvakantie en je wilt eens iets spectaculairs beleven, ga dan eens rodelen op één van de langste rodelbanen van Oostenrijk in Söll. Zowel overdag als 's nachts is dit een hele belevenis. Je kunt rodelen ook combineren met avondskiën in Söll.

Wij Nederlanders kennen dit onderdeel van de wintersport vooral als rodelen. Maar dit is een Hollands woord en zal je in het Engels, Duits of Frans niet tegenkomen. De Oostenrijkers zeggen Toboggan. Een rodelbaan is dus vanzelfsprekend ook een Toboggan run. Wanneer we specifiek kijken naar Söll zijn er 2 toboggan runs. De 'hexenritt' en de 'mond' run.

Rodelen in Söll

Hoe lang zijn deze rodelruns?

Moon toboggan run:

De runs van Söll zijn behoorlijk fors. Zelfs zo fors dat je na een kwartier denk "zijn we er nou nog niet" De Moon toboggan run begint bij de Gondelbaan van Hochsöll op 1140 meter en brengt je 410 meter lager. Over deze 'afdaling' doe je 4 kilometer. Daar doe je ongeveer 20 minuten over of een half uur of een uur. Dat ligt er maar net aan hoeveel sneeuwbalgevechten je onderweg van plan bent te gaan doen.

Hexenritt toboggan run:

De hexenritt run is iets minder uitdagend en wat meer op kleinere kinderen gericht. Maar vergis je niet, ook deze run is 3,8 kilometer lang en ben je ook zeker 20 minuten zoet mee. De Hexenritt start direct naast de welbekende Stocklalm in Hochsöll.

De Stocklalm in Söll
De Stocklalm in Söll

Overdag of 's nachts op de rodelbaan

Het gave aan de toboggan runs, of rodelbanen als je wilt, is dat deze in Söll zowel overdag als 's avonds geopend zijn. De openingstijden voor de runs bij daglicht zijn dagelijks tussen 08.00 en 17.00 uur. Maar de rodelbaan is ook geopend op woensdag t/m zaterdag tussen 18.30 en 1 uur 's nachts.

Deze nachtelijke ritjes moet je eigenlijk wel een keer gedaan hebben. De piste onder hohe salve tot aan Hochsöll is dan ook geopend en geeft met de schijnwerpers aan een sprookjesachtig gevoel.

Je kunt bij diverse restaurantjes in Hochsöll 's avonds heerlijk eten om vervolgend de ski's onder te binden en/of met de slee naar beneden te gaan. Een echte aanrader voor alle wintersportliefhebbers.

Auteur: Wintersport Live

Wintersport Live Redactie - Nieuws vanuit de dalen en vanaf de bergen.