Nieuwe Sonnkogelbahn in Zell am See

Nieuwe Sonnkogelbahn in Zell am See
Nieuwe Sonnkogelbahn in Zell am See

Afgelopen maart waren we nog in Zell am See - Schmittenhöhe en zaten in het oude 3-persoonsliftje van de Sonnkogelbahn. Het was waarschijnlijk één van de laatste ritjes waar wij in hebben gezeten, want de lift uit 1984 wordt vervangen door een gloednieuwe 6-persoons lift van Doppelmayr. Een zogenaamde hogesnelheidsstoeltjeslift.

Om aan de wettelijke eisen te voldoen, maar vooral ook om tegemoet te komen aan het comfort en de veiligheid van de wintersporter, wordt de bestaande "Sonnkogelbahn" (3-persoons stoeltjeslift) vervangen door een gecombineerde lift met de nieuwste technologie. Hierdoor wordt het skigebied van Schmittenhöhe - Zell am See weer een stukje moderner.

Nieuwe Sonnkogelbahn Dalstation

De in 1984 gebouwde "Sonnkogelbahn" met een transportcapaciteit van 2100 per person per uur wordt volledig ontmanteld en vervangen door de een gecombineerde stoeltjeslift. Omdat de lift het gehele jaar in gebruik is (zowel in de winter als in de zomer) is het de bedoeling dat er in de zomer een 8-persoonscabines (gondel) gebruikt wordt en in de winter wordt hetzelfde traject omgebouwd tot een 6-persoonsstoeltjes lift.

Sonnkogelbahn in Zell am See

Bekijk of download het totale pistekaartje van Schmittenhöhe - Zell am See

Het comfort vergelegen met de huidige lift wordt ster verbeterd door de aanwezige stoelverwarming en natuurlijk mogen de "bubbles", de weerbestendige kappen over de stoeltjes niet ontbreken. Om het instappen te vergemakkelijken is het systeem uitgevoerd met een lopende band. Voor de nieuwe koppelbare combilift is een transportcapaciteit in de winter ongeveer van 2.500 personen per uur en in de zomer ligt dit aantal op ongeveer 1.200 personen per uur.

De lift is met een snelheid van circa 5 meter per seconde ongeveer in 4 minuten en 40 seconden van het dalstation naar het bergstation.

Auteur: Wintersport Live

Wintersport Live Redactie - Nieuws vanuit de dalen en vanaf de bergen