Nieuwe Mitterleger lift in Zillertal Arena

Königsleiten Nieuwe Mitterlegerbahn
Königsleiten Nieuwe Mitterlegerbahn

Het Zillertal Arena is de laatste jaren flink aan het investeren in nieuwe liften. En ook voor komende winter staat er weer een gloedniewe stoeltjeslift te pronken. De oude 2-persoons Mitterleger lift wordt vervangen door een super moderne 6-persoonsstoeltjeslift die de zelfde naam gaat dragen en dus ook de Mitterleger lift gaat heten.

Niet ver boven Königsleiten ligt de Mitterleger left. Wanneer je vanuit Königsleiten direct met de Dorfbahn omhoog gaat, dan kun je middels de pistes 51 en 54 direct uitkomen bij de 2-persoons Mitterlegerlift. Dit was, vooral in de drukkere periodes in het Zillertal Arena, meer dan eens een frustratiebron voor de wintersporters die hier uitkwamen omdat de wachtrijen makkelijk konden oplopen naar 15 tot 20 minuten. Dergelijke wachttijden behoren met deze nieuwe 6-persoonsstoeltjeslift tot de verledentijd.

Mitterleger lift in Zillertal Arena

De nieuwe Mitterlegerbahn is een hele verbetering

De oude 2-persoons Mitterlegerbahn was erg traag en deed over het hele traject ongeveer 11 minuten. De lengte van de lift is "slechts" 1531 meter lang, waarbij het dalstation op 1775 meter ligt en het bergstation vind je 403 meter hoger op 2.178 meter. Maar omdat de oude Mitterlegerlift een snelheid had van slechts 2,4 meter per seconden ervaarde de meeste wintersporters het als een hele zit.

De nieuwe Mitterlegerbahn legt exact hetzelfde traject af, maar dan met 5 meter per seconde, waardoor de totale vervoerscapaciteit verhoogd wordt van 1386 mensen per uur in de oude situatie naar 2000 mensen in de nieuwe sitautie.

Uiteraard bouwt Doppelmayr deze nieuwe lift inclusief weerkap en stoelverwarming om de wintersporter van alle gemakken te voorzien.

Auteur: Wintersport Live

Wintersport Live Redactie - Nieuws vanuit de dalen en vanaf de bergen