Nieuwe Limberg stoeltjeslift in Saalbach-Hinterglemm

Limberg Hinterglemm
Limberg Hinterglemm

Vorige maand is men begonnen met de bouw van de nieuwe Limberg stoeltjeslift in Saalbach-Hinterglemm. Direct na het wintersportseizoen zijn de eerste werkzaamheden begonnen zodat (ruim) voor de start van het nieuwe wintersportseizoen de lift kan worden opgeleverd. De nieuwe lift zorgt voor minder rijen op één van de drukste plekken rond Saalbach-Hinterglemm.

De huidige Limberglift dateert alweer uit 1994 en redt dus nét niet de 30 dienstjaren. Het skigebied van Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn heeft de koppen geteld en geeft aan dat in deze 29 jaar ongeveer 15 miljoen wintersporters in deze lift hebben gezeten. Er bestaat een hele grote kans dat jij hier één van was ! ... toch ? Onze koppen zijn in ieder geval wel geteld.

Limbergbahn Bergstation

Het gaafste nieuws is dat de nieuwe Limbergbahn een langer traject volgt als de oude 4-persoonsstoeltjeslift. Daarnaast zal de nieuwe lift 8 zetels per liftje tellen en een stuk rapper de berg op gaat zal de vervoerscapaciteit stijden van ongeveer naar 2.400 naar 3.600 wintersporters per uur.

Limberg wordt langer

Het skigebied laat nog niet heel veel los over de nieuwe lift. Maar de feiten spreken voor zich. Het dalstation van de oude Limbergbahn ligt namelijk op 1569 meter en het totale traject dat de lift aflegd is 899 meter en 312 hoogtemeters. Echter staat op de website van het skigebied dat het dalstation van de nieuwe Limbergbahn op 1569 meter ligt, het totale traject 1412 meter lang is en er een hoogteverschil van 450 meter wordt overwonnen. Daardoor trekken wij de logische conclusie dat ook de pistes 2, 3 en 4 die direct onder/naast de lift liggen een stukje worden doorgetrokken om tot het nieuwe dalstation te komen.

Situatie op pistkaart Limberg Hinterglemm

De Limberglift brengt je met een snelheid van 6 meter per seconden (de oude lift had een snelheid van 2,5 meter per seconde) van een hoogte van 1569 meter naar een hoogte van 2019 meter. Het totale traject is 1400 meter lang en duurt in totaal ongeveer 4 minuten en 45 seconden vanaf dat je instapt bij het dalstation en uitstapt op het bergstation.

Auteur: Wintersport Live

Wintersport Live Redactie - Nieuws vanuit de dalen en vanaf de bergen