Wintersport boeken zonder risico - gratis annuleren tot wel 6 weken voor vertrek
Gaston Express
Gaston Express

Nieuwe lift en pistes in Les Sybelles

Wintersport Live Wintersport Live

Het skigebied Les Sybelles in het Franse Savoie zit niet bij de pakken neer en investeert enorm in het gebied. Zo komen er enkele nieuwe pistes bij en wordt de dubbele skilift “Torret” vervangen voor een moderne stoeltjeslift met de mooie Franse naam: Gaston Express - sector Ouillon.

In deze tijden investeren in nieuwe liften is een spannende aangelegenheid voor een skigebied. Maar met deze zomer als 'pilot' voor vakanties en reizen met corona-maatregelen zijn de geluiden voor komende winter zeer positief.

Om die reden heeft het skigebied Les Sybelles ervoor gekozen om te vernieuwen. En dat is voor de liefhebber van dit mooie skigebied in Savoie uiteraard goed nieuws.

Afneembare 6-persoons stoeltjeslift Gaston Express - sector Ouillon

Deze nieuwe stoeltjeslift vervangt de dubbele skilift “Torret” en heeft tot doel de toegang tot het Ouillon-gebied, het levendige hart van het skigebied, in minder dan 5 minuten te bereiken. Zoals zo veel projecten is de officiële start van deze lift ook uitgesteld tot aankomende winter. Zodat de wintersporter ook deel uitmaakt van het officieel in gebruik nemen van de lift.

Locatie Gaston Express - sector Ouillon
Gaston Express - sector Ouillon

De nieuwe stoeltjeslift heeft een vervoerscapaciteit van 2400 personen per uur en brengt je vanaf het dalstation op 2177 meter naar een hoogte van 2373 meter. Dit hoogte verschil van 196 meter wordt afgelegd over een traject van 1267 meter. Waardoor het ritje met de lift ongeveer 3 en een halve minuut duurt.

De naam van de lift is afgeleid van Gaston Maulin, de grondlegger van het skigebied Sybelles, die in 1998 het project lanceerde om de 6 stations rond het Ouillon-massief te verbinden.

Jonquilles Freeridepiste in Le Corbier

De prachtige zwarte Jonquilles-piste onder de stoeltjeslift Mont-Corbier wordt op de pistekaart gemarkeerd als; veilig en niet geprepareerd. De nieuwe freeride piste heeft een lengte van 695 meter en brengt je 282 meter lager dan waar je begon.

Jonquilles Freeride Sybelles
Jonquilles Freeride Sybelles

De piste voegt zich bij de 3 andere freeride-tracks die afgelopen winter op Saint Sorlin d’Arves (Perdrix, Bartavelle en Perrons Bas) reeds waren gerealiseerd. Deze freeride zones zijn aangegeven op de oranjekleurige pistekaart.

Nieuwe Rode piste 'Culaz' in Sankt Colomban

Behalve de nieuwe freeridepistes wordt er ook een nieuwe rode piste aan de pistekaart toegevoegd. De start van deze nieuwe piste vind je in de Mont Cuinat-sector van het skigebied van Les Sybelles, dat officieel bij het deel van Saint Colomban des Villards behoort.

Nieuwe Rode piste Culaz
Nieuwe Rode piste Culaz

Deze rode piste ligt op het hoogste punt op 2069 m hoogte en loopt langs “Bellard Ridge” over meer dan 550 meter. De piste wordt 30 meter breed en is daardoor ook goed geschikt voor de minder ervaren wintersporter. Ondanks dat de piste wordt aangeduid als een rode piste. Je ligt 'slechts' een hoogteverschil van 140 meter af, maar de piste biedt een prachtig panorama uitzicht over de Villards-vallei, met op de achtergrond de toppen van Belledonne tot de Mont Blanc.

Auteur

Wintersport Live
Wintersport Live

Wintersport Live Redactie - Nieuws vanuit de dalen en vanaf de bergen.